Jobbsafari är en del avschibsted logo

Processingenjör till OKG i Oskarshamn

OKG AB · Oskarshamn · Ansök senast 4 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Passion for Energy

Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way – så arbetar vi

Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.

Vad vi söker

Vi är ett starkt teknikintensivt team inom enhet Teknik Mekanik som brinner för att lösa problem och jobba med komplexa frågeställningar. Enheten ansvarar för mekanisk konstruktion, hållfasthet, material- och byggteknik samt processanalys och ingår i OKG ABs teknikavdelning. Som en av enhetens 20-tal anställda kommer du ingå i teamet för processteknik med ansvar för bland annat process- och systemkonstruktion på anläggnings-, system- och detaljnivå. Du kommer arbeta självständigt men också tillsammans med oss i teamet och kollegor från andra enheter.

Vad kommer du att jobba med?

Som processingenjör kommer du arbeta självständigt med systemkonstruktion och analys av olika processystem i syfte att optimera processer med avseende på säkerhet, kvalitet, driftsekonomi och miljö. Du kommer även medverka i processen för systemhälsa samt i projekt och utvecklingsarbetet som bedrivs i anläggningarna.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Systemkonstruktion, design och dimensionering av processfunktioner och komponenter såsom värmeväxlare, rörledningar, ventiler och pumpar

• Beräkningsarbete med moderna datorverktyg för processanalys

• Underhåll och utveckling av beräkningsverktyg

• Utredning och uppföljning avseende funktion, tillstånd och avvikelser i olika processystem

• Ingå i OKGs projektverksamhet med roll som konstruktionsledare för verksamhetsområdet mekanisk teknik samt driva tvärfunktionella uppdrag

• Medverka i processerna för systemhälsa och ändringsverksamhet

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.

Vem vi söker

Du är civilingenjör eller högskoleingenjör inom maskin-, kemi- eller kärnkraftsteknik gärna med inriktning mot energiteknik, värmeteknik, kemiteknik, strömningslära och/eller apparatteknik.

Arbetslivserfarenhet inom ovanstående teknikområden är meriterande men inget krav.

Vi verkar i en internationell miljö och goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt, är viktiga för att lyckas i rollen.

Som person ser vi att du är noggrann med känsla för kvalitet och du känner ägarskap för dina uppgifter. Du är lösningsorienterad och initiativtagande, du uppskattar varierade arbetsuppgifter och trivs med att arbeta både självständigt och tillsammans med andra.

OKG - en naturlig del av framtidens energilösningar

OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. I vårt företag tar vi ansvar för de övergripande klimatmålen. Med vår fossilfria elproduktion bidrar vi inte bara till elförsörjningen utan motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att hantera klimatutmaningen. Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss som levererar den el vi alla behöver!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

OKG AB

Placering

Oskarshamn

Kontaktperson

Sydkraft AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons