Processingenjör - Energi

SCANIA CV AB · Oskarshamn

·

Ansök senast 11 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och ansvarar för tillverkning av hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vi ligger i framkant med hög produktkvalitet och automationsgrad. Scanias kärnvärden definierar vår kultur; Kunden först, respekt för individen och kvalitet. I det dagliga arbetet innebär det att vi tror på en inspirerande arbetsplats där kund, medarbetare och produkt får ta plats. Att ha roligt på jobbet är viktigt för oss.

Rollen

Målningsprocessen i Oskarshman är energikrävande genom hög grad av automation, krav på ventilation och härdning i processen. Som Processingenjör verkar du som processtekniskt stöd för Måleriets olika funktioner. Uppdraget är att utveckla en energieffektiv produktionsprocess med tanke på produktivitet och hög kvalitet på slutprodukten. Med din kompetens, erfarenhet och engagemang bidrar du till att optimera både drifteffektivitet och processer.
 • Du driver arbetet med energieffektivisering genom att kartlägga och förstå energianvändningen i målningsprocessen. Tillsammans med berörda funktioner initierar och driver du aktiviteter för att säkerställa att uppsatta mål för kvalitet, energi- och kostnadsbesparingar uppnås.
 • Du samarbetar med teknik- och produktionsfunktioner för att driva, utveckla och samordna Måleriets behov av ventilation och kylkapacitet i produktionsprocessen och säkerställa processparametrar.
 • Du ansvarar för att genomföra förstudier inom ansvarsområdet och planera investeringsbehov tillsammans med verksamheten.
 • Du deltar i och/eller driver projekt- och agerar som Måleriets beställare gentemot leverantörer inom ditt ansvarsområde.Vi söker dig som känner dig redo att ta nästa steg och utveckla din kompetens inom processkännedom, energiledning och framtidssäkring.
Din personliga profil
 • Som person förväntas du ha ett stort intresse för teknik och utveckling. För att kunna analysera komplexa processer och identifiera förbättringsområden och konsekvenser tror vi att du har en mycket god analytisk förmåga, helhetssyn och förmåga att ta initiativ och att självständigt strukturera, planera och utföra uppgifter.
 • Du samverkar brett med flera funktioner och bör känna dig trygg med att tala inför grupp, vara kommunikativ och kunna agera utåtriktat.
Befattningens kompetenskrav
 • Högskole-/civilingenjör inom Energi.
 • Behärska och kunna uttrycka sig väl i både tal och skrift på engelska och svenska.
 • Mycket goda kunskaper i Officepaketet.
Kvalifikationshöjande kompetens
 • Erfarenhet av projektledning och/eller beställarkompetens.
 • Erfarenhet av energieffektivisering eller kvalitetsstyrning inom processindustri.
För mer information kontakta Cecilia Axelsson på tel 0491-762320.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Oskarshamn