Jobbsafari är en del avschibsted logo

Proaktiv gruppchef byggprojektering

WSP Sverige AB · Malmö · Ansök senast 25 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

WSP
WSP är ett av världens ledande analys- och teknikkonsultföretag. Vi erbjuder tjänster för hållbar samhällsutveckling inom Hus Industri, Transport Infrastruktur och Miljö Energi. Tillsammans har vi 50 000 medarbetare i fyrtio länder. I Sverige har vi över 4 000 medarbetare, varav 500 konstruktörer på affärsområdet Byggprojektering. Detta affärsområde erbjuder konsulttjänster och avancerad rådgivning inom konstruktion med kunder både i Sverige och utomlands.

På WSP töjer vi ständigt på gränserna för att möta våra kunders höga förväntningar. Med hjälp av vår expertis kan arkitekter förverkliga sina visioner, och våra kunder uppfylla sina kommersiella och operativa mål. Vi driver på utvecklingen inom konstruktion och innovativa metoder för att effektivisera byggverksamheter, sänka kostnader och minska de kommersiella riskerna. Vi har en lång historia av innovation ihop med gedigen och rotad konstruktionskompetens vilken vi är mycket stolta över. Denna kombination är, tror vi, en nyckel i att kunna utveckla skarpa ingenjörer med långsiktigt perspektiv. Vår strategi är att vi förbereder oss och våra kunder för framtiden, och vår metod kallar vi för Future Ready. Läs mer på www.wsp.com

Vårt erbjudande till dig…

Att få vara med och skapa en organisation som erbjuder marknadens mest innovativa konsulttjänster inom byggprojektering.
Tjänst som ska tillsättas…
En proaktiv ledare med teknisk grund som har förmågan att se förbättringsmöjligheter i en föränderlig bransch och intresserad av att utveckla affärer i en spännande miljö med starka värderingar och stort fokus på gemensamma mål…

WSP Byggprojektering söker en Gruppchef för området Byggprojektering i Malmö.

Arbetsuppgifter
Rollen som Gruppchef är att leda och vara ansvarig för WSP Byggprojekterings verksamhet i Malmö. Verksamheten är idag en viktig del av kontoret i Malmö och vi är ungefär 25 medarbetare, fördelat på två grupper på Byggprojektering. Du ansvarar för en av dessa grupper i Malmö och sätter upp mål för din verksamhet med stöd av dina gruppchefskollegor på avdelningen samt avdelningschef, avseende ekonomi, personalledning, utveckling och försäljning. Gruppchefen ingår i ledningsgruppen för Byggprojektering avdelning Skåne. I ledningsgruppen är vi idag 4 Gruppchefer och en Avdelningschef. Vi ansvarar tillsammans för en verksamhet om ca 65 medarbetare i södra Sverige, Skåne.

Som Gruppchef för Byggprojektering Malmö ingår följande ansvarsområden:

▪ Budget och resultatansvar omfattande ca 15 MSEK
▪ Tekniskt och ekonomiskt svara för de uppdrag som gruppen arbetar med
▪ Leda gruppens marknadsförings och försäljningsaktiviteter
▪ Leda planering av utbildningstillfällen och utveckling av gruppen
▪ Leda utvecklingen av gruppens CRC-verksamhet (offshoring)
▪ Leda gruppen mot att vara framtidens aktör inom byggprojektering samt en attraktiv arbetsplats för Malmös främsta konstruktörer.
▪ Representera Byggprojektering och driva samverkan mellan de olika disciplinerna på kontoret i Malmö.

Kvalifikationer
Opposites attract. Vi välkomnar det oväntade!
 
För att lyckas i rollen skall du ha ett intresse för att leda verksamhet och människor mot varsamhetens uppsatta mål. Du kan ha en bakgrund som konsult inom byggkonstruktion eller en roll i produktionen i ett entreprenadbolag.

Rollen kräver mycket god samarbets-, planerings- och kommunikationsförmåga. Det är mycket viktigt att du är affärsmässig, proaktiv och har både mod och förmåga att se förbättringsmöjligheter inom verksamhetsutveckling. Som person är du trygg, nyfiken, självgående, drivande, ansvarsfull och social och trivs när människor runt dig har olika perspektiv. Vi värdesätter dina idéer och din uthållighet, och att du hittar lösningar även om allt inte går som planerat, på egen hand eller i grupp. Du frågar när du är osäker och ifrågasätter när du inte är övertygad. Då detta arbete innefattar ett stort mått av innovation tror vi att du tycker om att arbeta med utveckling och driva förändring av teknik ihop med människor. Vi ser gärna att du kräver lite mod av både dig själv och din omgivning! Vi erbjuder dig en arbetsplats där egna initiativ uppskattas, där gemenskapen är stor och där just din insats kan vara avgörande för att WSP ska lyckas med våra strategier. På WSP är medarbetaren i fokus, här kan du utvecklas i en sund och kompetent miljö med en mycket trevlig kultur.

Krav
  • Relevant akademisk examen som är lämpad för rollen
  • Minst 8 års arbetslivserfarenhet av konsult- eller byggbranschen
  • Kunskap inom byggnadskonstruktion
  • Erfarenhet av upphandlingar mot såväl den privata som offentliga sidan

Meriterande
  • Erfarenhet av arbete inom konsultbranschen
  • Erfarenhet av förändringsledning
  • Erfarenhet av liknande arbete

Lokalisering och resande
Rollen är placerad i Malmö. Resande sker främst inom avdelningens geografi efter egen planering. Vissa tillfällen per år sker resor i samband med ledningsgruppsträffar och chefsträffar inom regionen och affärsområdet, då i Sverige.

Frågor om tjänsten
I denna rekrytering samarbetar WSP med Prowork AB. Frågor om tjänsten besvaras av Jimmy Eriksson, rekryteringskonsult, som nås på 0733-324014 alternativt jimmy.eriksson@prowork.se. Vi hanterar alla ansökningar fortlöpande. Samtliga ansökningar och kontakter behandlas konfidentiellt.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

WSP Sverige AB

Placering

Malmö

Kontaktperson

Prowork Göteborg AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons