Jobbsafari är en del avschibsted logo

Prestigelös och engagerad enhetschef till rättsavdelningen

Prestigelös och engagerad enhetschef till rättsavdelningen

PTS · Stockholm · Ansök senast 10 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en ledare med erfarenhet av att leda och inspirera kvalificerade medarbetare? Som jurist har du nu möjlighet att vara en del av PTS rättsavdelning och vara med och leda myndighetens föreskriftsarbete. Om du tycker att det låter spännande kan du vara den chef som enheten för regler söker och behöver.

På PTS bidrar du till samhällsnytta. Se filmen om vårt uppdrag.

Som chef för enheten för regler samordnar du rättsavdelningens arbete med föreskrifter. Enheten ger också rättsligt stöd till övriga PTS i såväl verksjuridiska som sakjuridiska frågor och ansvarar för att svara på remisser som tilldelas enheten.

Enheten hanterar också vissa dataskyddsfrågor samt har till uppgift att vid behov uppdatera PTS arbetsordning och delegationsordning. Som enhetschef har du även chefsjuristens uppdrag att i vissa fall representera avdelningen vid föredragningar för myndighetens beslutsfattare.

Utöver att leda och fördela arbetet för de, för närvarande, sex medarbeatarna på enheten ingår också personal- och arbetsmiljöansvar, ansvar för årlig planering och uppföljning av enhetens verksamhet samt budgetansvar.

I rollen ingår det att tydliggöra uppdrag och mål samt planera, utveckla och följa upp verksamheten i dialog med medarbetarna. Det är viktigt att du har intresse för och förmåga att leda och inspirera kvalificerade medarbetare.

Som enhetschef på PTS arbetar du för att hela myndigheten ska nå ett gott resultat. Du förväntas kommunicera, samverka och arbeta utifrån ett helhetsperspektiv. Du driver och prioriterar de för myndigheten viktiga frågorna.

Vi söker dig som har:
  • juristexamen
  • notarietjänstgöring eller annan likvärdig erfarenhet
  • erfarenhet av personalansvar inklusive arbetsmiljöansvar
  • erfarenhet av arbete på myndighet
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du har:
  • erfarenhet av föreskriftsarbete eller annan författningsskrivning
  • erfarenhet av arbete i överrätt, regeringskansliet eller motsvarande kvalificerat juridiskt arbete
  • erfarenhet av arbete med myndighetsjuridik
  • goda kunskaper i allmän förvaltningsrätt
  • kunskaper i EU-rätt och PTS sektorsspecifika regelverk
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på engelska
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och det är viktigt att du är lösningsorienterad och prestigelös. Du behöver också ha en god samarbetsförmåga eftersom du kommer ha många olika kontaktytor, både internt och externt samt i ledarskapet gentemot ditt team. Du är även noggrann och har integritet i rollen som jurist och ledare.

Avdelningen
Rättsavdelningen ansvarar för övergripande verksjuridiska frågor samt myndighetens rättsprocesser och föreskriftsarbete. Rättsavdelningen handlägger tvistlösningsansökningar, granskar lagförslag och bistår även övriga myndigheten med kvalificerat juridiskt stöd inom myndighetens verksamhetsområde. Arbetet sker i nära samarbete med myndighetens övriga avdelningar.

På rättsavdelningen arbetar för närvarande en chefsjurist, två enhetschefer, 12 verksjurister samt en assistent på deltid. Rättsavdelningen har organisatoriskt två enheter - enheten för regler och enheten för rättsprocesser och tvistlösning.

Att arbeta på PTS
Hos oss får du arbeta med ett meningsfullt uppdrag, till nytta för samhället, och tillsammans med cirka 350 kollegor. Vår verksamhet präglas av komplexa frågor och den snabba teknikutvecklingen, vilket gör att du får verka i en innovativ och kreativ miljö.

Vi är angelägna om att alla medarbetare mår bra och har förutsättningar att nå goda resultat. Vi arbetar strukturerat med varje medarbetares mål och utveckling. Vi värdesätter god balans mellan arbete och fritid, därför är friskvård en del av arbetet.

Om du är flexibel, tar initiativ och gillar att samarbeta kommer du att trivas hos oss och bidra till vår kultur. Vi utvecklar verksamheten tillsammans, vilket är en förutsättning för att vi ska nå våra höga ambitioner - att vara Sveriges bästa arbetsplats!

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning med inledande provanställning om sex månader. Placering i Stockholm med start snarast möjligt enligt överenskommelse.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass. För anställning krävs därför en godkänd säkerhetsprövning i enlighet med 3 kap. 1-3 §§ säkerhetsskyddslagen (2018:585).

Välkommen med din ansökan senast 10 oktober.
För mer information kontakta chefsjurist Karolina Asp på tel. 08-678 5772 eller HR-specialist Camilla Denijs på 08-678 5801.

För kontakt med vår lokala fackliga arbetstagarorganisation maila till saco@pts.se.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

PTS

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Karolina Asp

08-678 5772

Dela jobbannonsen

Anmäl annons