Jobbsafari är en del avschibsted logo

Portföljsamordnare för FoI och Verksamhetsutveckling inom Underhåll

Portföljsamordnare för FoI och Verksamhetsutveckling inom Underhåll

Trafikverket · Luleå · Ansök senast 23 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Har du ett intresse för verksamhetsutvecklingsfrågor och erfarenhet av samordning och planering inom styrande verksamhet? Trafikverket söker nu en Portföljsamordnare till verksamhetsområde Underhåll. Som Portföljsamordnare får du möjlighet att arbeta med projekt- och utvecklingsfrågor som bidrar till att utveckla dagens och morgondagens transportsystem.


Portföljsamordnare för FoI och Verksamhetsutveckling inom Underhåll

Arbetsuppgifter

Som portföljsamordnare arbetar du huvudsakligen med vår verksamhetsutvecklingsportfölj samt vår Forsknings- och Innovationsportfölj Vidmakthålla. Syftet med portföljhantering är att säkerställa att organisationer på ett medvetet och förutsägbart sätt väljer och prioriterar utvecklingsarbete i organisationen. Du kommer tillhöra enhet Utveckling vars uppgift är, utöver portföljhantering, att leda och samordna verksamhetsområde Underhålls långsiktiga utveckling gentemot övriga avdelningar. Som portföljsamordnare arbetar du nära portföljledare för respektive portfölj, men har också många kontaktytor inom organisationen.

Arbetsuppgifterna omfattar

  • Huvudsakligt ansvar för kommunikationen mellan portfölj och ingående projekt.
  • Planering och förberedelse av aktiviteter kopplade till portföljerna. Samordna möten, ansvara för minnesnoteringar och uppföljning av beslutade aktiviteter.
  • Följa upp och ge stöd till projekt, samt ansvara för koordinering av beredning och kvalitetssäkring av projektunderlag inför olika beslut.
  • Delta i och bidra till utveckling av arbetssätt och IT-stöd relaterade till portföljhantering.
  • Löpande säkra rätt koordinering av portföljerna.

I tjänsten ingår att vid behov ersätta ordinarie portföljledare, vilket exempelvis innebär ansvar för förberedelse och genomförande av beslutsmöten.

Du kommer att arbeta med ett gäng härliga och kompetenta kollegor och jag som blir din chef heter Sandra Teglund. Min syn på ledarskap utgår från individers drivkrafter och motivation. Jag tror på att tillit, nyfikenhet och närvaro, och en gemensam riktning skapar förutsättningar för engagemang och resultat. Mina förväntningar på dig som medarbetare är att du bidrar till en kultur som präglas av lyhördhet för olika perspektiv, samarbete och återkoppling.  



Övrig information

Möjliga placeringsorter är Borlänge, Jönköping, Göteborg, Gävle, Kristianstad, Luleå , Malmö, Norrköping, Solna eller Västerås.

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. Intervjuer sker via Skype och är planerade att ske under v. 19 & 20. Vi använder främst mail (från mejladress: noreply@heroma.se) för att göra utskick och kallelser. Kolla din inkorg och även skräppost/SPAM regelbundet under denna tid för att vara säker på att du får all information från oss! Vi ser fram emot din ansökan i form av CV och personligt brev.

Önskar du att arbeta delvis på distans? I den här tjänsten kan det finnas möjlighet att arbeta hemifrån upp till 40 procent av din arbetstid.

#LI-Hybrid

Kvalifikationer

För att lyckas i den här rollen har du:

-god förmåga att strukturera och planera samt god förmåga att se möjligheter till effektivisering. Du är noggrann och har öga för detaljer. Du förstår andras perspektiv och lägger upp planer och strukturer utifrån mottagarna

-god samarbetsförmåga och arbetar för att hitta lösningar som gynnar alla parter på bästa sätt. Du arbetar gärna i grupp och kan ta olika roller i gruppen vid behov för att uppnå resultat. Att skapa och upprätthålla relationer är något som är naturligt för dig

-god kommunikationsförmåga som innebär att du förmedlar och hanterar information på ett enkelt, tydlig och målgruppsanpassat sätt

-god problemlösningsförmåga med förmåga att se logiska samband och hur delar hänger ihop i en helhet

-god förmåga att arbeta självständigt, ta initiativ och agera därefter


Vi söker dig som

  • har universitets- eller högskoleexamen om minst 180 hp, (120 p) inom teknik, ekonomi eller annat för tjänsten relevant område, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som vi på Trafikverket bedömer likvärdig
  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av portföljledning, projektledning eller annat som vi på Trafikverket bedömer likvärdigt
  • har några års aktuell och relevant erfarenhet av att planera, samordna och följa upp frågor i arbetsgrupper, styrgrupper eller motsvarande forum
  • har erfarenhet av verksamhetsstyrning eller verksamhetsutveckling i en större organisation
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift i det svenska språket
  • har kunskap i Officepaketet

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av forskning och innovation
  • erfarenhet av förändringsledning
  • erfarenhet av arbete med nyttovärdering och realisering

Ansökan

De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer att ligga till grund för det första urvalet vi gör. 

Som sökande till Trafikverket kan du eventuellt behöva gå igenom en säkerhetsprövning. Den innehåller säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll innan anställning, om tjänsten är placerad i säkerhetsklass. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap för säkerhetsklassade tjänster.

Inom verksamhetsområde Underhåll ansvarar vi för leveransen av säkra och tillgängliga vägar och järnvägar. Genom att förvalta, underhålla och utveckla det befintliga och framtida väg- och järnvägssystemet lägger vi grunden för näringslivets godstransporter och miljoner människors resande - varje dag, året om. Kompetensutveckling står högt på vår agenda, oavsett vilken roll du har eller var du befinner dig i yrkeslivet. Hos oss gör du skillnad!

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Luleå

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons