Jobbsafari är en del avschibsted logo

Platschef till Enwellgruppen i Söderköping

Energikontroll i Söderköping AB · Norrköping · Ansök senast 29 okt. (11 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Platschef till Enwellgruppen i Söderköping
 
På Enwell brinner vi för att skapa en hållbar framtid för kommande generationer
Vi befinner oss just nu på en spännande förändringsresa, där vi genom ett högt engagemang från kollegor och en entreprenöriell företagskultur vill konsolidera och professionalisera marknaden för hållbara energilösningar för villa och fastighetsmarknaden.
På denna tillväxtresa behöver vi bygga en ny bolagsstruktur med nya medarbetare som vill vara med och bygga ett marknadsledande bolag.
Vi söker nu en duktig Platschef till ett av våra dotterbolag – Energikontroll i Söderköping AB.

Bakgrund
Energikontroll i Söderköping AB grundades 1989 och har varit en del av Enwell-gruppen sedan 2018.
Bolaget har en omsättning på 30 msek och har 16 anställda. Bolagets främsta affär är att förmedla, installera och tillhandahålla service för energi- och klimatlösningar inom villa- och fastighetssektorn.

Som platschef inom Enwell-gruppen har du fullt resultat- och personalansvar samt arbetsmiljöansvar för ditt bolag och dess verksamhet. Du rapporterar till regionchef samt ingår i ett platschefsforum där löpande projekt för koncernövergripande behov hanteras.

Rollen som Platschef
Vi ser att du som söker tjänsten besitter erfarenhet av att utveckla och driva bolag. Du ska brinna för att vara med och utveckla en verksamhet och dess personal samt vara mål- och resultatorienterad. Vidare ser vi att du har ett stort intresse för förnybara energilösningar samt erfarenhet av installation- och servicebranschen.
Bolagets tjänsteutbud idag inkluderar värmepumpar, fastighetsservice av tekniska installationer och kyla. Det avser både arbete i befintliga byggnader likväl som för nybyggnation. Solceller och laddboxar ser vi som ett potentiellt affärsområde, då koncernen inom valda geografier satsar på dessa områden idag.
Enwell befinner sig i en tillväxtresa och ser även att vårt tjänsteutbud kommer beddas på sikt. Vi söker därför en kompetent platschef som kan leda under förändring och utveckling samt vara mottagliga för innovativa lösningar och nytänkande.
 
Tjänsten innebär bland annat:
 • Övergripande personal- och arbetsmiljöansvar. Säkerställer en trygg och säker arbetsmiljö, att alla medarbetare har rätt utbildning, kompetens och behörigheter.
 • Ansvarig för hela bolagets ekonomi, dvs budget, försäljning, resultat, bokföring, rapportering, fakturering, inköp, lager mm.
 • Säkerställer och tar nödvändiga beslut för att nå försäljningsmålen inom ramen för budget, dvs driva TB (täckningsbidrag) och vara kostnadseffektiv.
 • Driver och följer upp försäljningsorganisationens aktivitet, marginal och kundnöjdhet.
 • Tryggar en effektiv planering av bolagets leverans, dvs installation, reparation, service, produktion och i förkommande fall borrning och ingrävning.
 • Säkerställer att medarbetarna och företaget har ”kunden i fokus” och levererar en hög kvalitet som skapar kundvärden. Tydliga och snabba offerter, trevligt bemötande och service, professionell reklamations- och kundklagomålshantering mm.
 • Hålla sig ajour med gällande lagar, förordningar, krav och miljö- och kvalitetsfrågor.
 • Ha en väl fungerande mötesstruktur och är ansvarig för all intern kommunikation.
 • Huvudansvarig för inköp av inventarier och maskiner. Större inköp godkänns av styrelse/regionchef/VD.

Kvalifikationer/egenskaper:
 • Erfarenhet av att leda affärer/bolag med fullt personal- och ekonomiskt ansvar.
 • Akademisk utbildning, meriterande men inte ett krav.
 • Arbetslivserfarenhet från fastighet/service/installation/värmepumpssegmentet
 • Bakgrund eller erfarenhet från entreprenadsledet ser vi som värdefullt
 • Service- och kundorienterad

Varför ska du jobba hos oss?
Enwell är en koncern som är mån om sina medarbetare och verksamheter. Genom att erbjuda trygga anställningsvillkor, arbeta tillsammans mot det gemensamma målet samt värna om ett öppet arbetsklimat med stark fokus på arbetsmiljö skapar vi långsiktiga relationer både internt och externt.
 
Om oss
Bolagsgruppen Enwell är idag ett av Sveriges ledande företag med fokus på hållbara energilösningar för svenska småhus och villamarknaden. Företaget bildades 2013 genom att ett antal dotterbolag köptes upp av Enwell.
 
Vattenfall är sedan 2019 majoritetsägare i Enwell. Koncernen består idag av ca 170 anställda, från Skåne i söder till Mora i norr och omsätter drygt 400 Mkr.
Läs gärna mer om oss på vår hemsida:
https://enwell.se/


Ansök idag!
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Isaksson Rekrytering Bemanning, och Enwells önskan är att alla eventuella frågor går direkt till Isaksson Rekrytering Bemannings rekryteringskonsult Josefin Chapovalova via telefon: 076-000 11 97 eller e-post: josefin@isakssonrekrytering.se eller Jonas Bessing via telefon: 073-626 47 50 eller e-post: jonas@isakssonrekrytering.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Energikontroll i Söderköping AB

Placering

Norrköping

Kontaktperson

Isaksson Rekrytering & Bemanning AB