Jobbsafari är en del avschibsted logo

Platschef - Österåker/Vaxholm

Upgraded · Österåker · Ansök senast 7 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Roslagsvatten befinner sig i början av en spännande förändringsresa - en resa som vi kallar Roslagsvatten 2.0. Våra kommuner växer och utvecklas i hög takt och för att möta morgondagens behov behöver vi ställa om, justera och utveckla vår verksamhet med lösningar som är hållbara över tid.

Vi vill nu därför utöka vårt team i Österåker/Vaxholm med fler nyfikna och kompetenta kollegor som vill vara med på vår resa.

Just nu söker vi en

Platschef

Rollen

Avdelningen Produktion Anläggning har genomgått en omorganisation och vi söker nu efter en platschef till området Österåker/Vaxholm med placering på Margretelunds reningsverk i Åkersberga. Vi söker efter dig som drivs av utveckling och som tycker att det låter spännande att ta ett helhetsgrepp för de anläggningar som finns i området. I detta ingår ansvaret för anläggningarnas drift och underhåll, både ekonomiskt och hållbart, samt att säkerställa att tillsynsmyndigheternas krav uppfylls.

Ditt team består av ett tiotal drift-/underhållstekniker och en driftingenjör, och tillsammans med dem är ditt viktigaste uppdrag att skapa ett arbetssätt som går i linje med Roslagsvattens mål, att bli topp 5 om 5 år bland VA- och avfallsbolagen i Sverige. Det innebär att arbeta proaktivt, hållbart, resultatinriktat och att ta hjälp av ny teknik för att utveckla driften av våra anläggningar samt att säkerställa medarbetarnas kompetensutveckling i detta förändringsarbete.

Några av de övriga uppgifterna:
  • Identifiera, genomföra och följa upp investeringar inom ansvarsområdet
  • Tekniskt beställaransvar vid upphandlingar vid ombyggnationer av anläggningar
  • Rapportera och genomföra orsaksanalys vid driftstörningar
  • Kontrollera VA-utbyggnad och godkänna nya anläggningar inför övertagandet av driftorganisationen
  • Kontinuerligt följa upp och etablera serviceavtal på teknisk utrustning hos aktuella anläggningar
Som platschef för anläggningarna i Österåker/Vaxholm kommer du även kunna vara med och påverka utvecklingen av ett av Sveriges modernaste reningsverk i Margretelund, samtidigt som avveckling pågår utav den gamla. Med andra ord har du stora möjligheter att forma och sätta standarden för det nya reningsverket och att delta i utvecklingen med att implementera ny teknik i vår verksamhet.

Den vi söker

Som platschef driver du, tillsammans med ditt team, utvecklingen i samklang med Roslagsvatten 2.0 och verkar för ett väl fungerande samarbete med angränsande avdelningar. Som chef har du modet att visa vägen när det behövs och förmågan att engagera ditt team att ständigt utveckla verksamheten. Du coachar när det behövs och är van att bygga relationer genom ditt tydliga ledarskap- både gentemot interna och externa intressenter såsom kunder och leverantörer.

Kvalifikationer
  • Relevant högskoleutbildning eller förvärvad kunskap genom flerårig erfarenhet från liknande roll
  • Flerårig erfarenhet från drift- och underhållsarbete
  • Erfarenhet av personalledning
  • Goda kunskaper i Microsoft Office
  • B-kort
Meriterande
  • Erfarenhet från VA
  • Erfarenhet från förändringsarbete
Om Roslagsvatten

Som vi ser det, har vi på Roslagsvatten ett stort och viktigt uppdrag - att möjliggöra hållbara samhällen. Det handlar om att se till att det kretslopp som tjänat oss i miljoner år kan fortsätta göra sitt jobb, så att våra barnbarn kan ta del av en av världens vackraste miljöer. Idag distribuerar vi dricksvatten, renar avloppsvatten och ansvarar för insamling av hushållsavfall samt driver återvinningscentraler i några av de mest expansiva kommunerna i Stockholm- och Uppsalaområdet.

Vi erbjuder en betydelsefull och utvecklande tjänst på en arbetsplats som genomsyras av öppet arbetsklimat och starkt engagemang. Idag är vi drygt 160 medarbetare och kännetecknas av en familjär kultur och en stolthet över att vara med och bidra till samhällsnyttan. På Roslagsvatten eftersträvar vi utveckling, innovation och miljömedvetenhet i kombination med flexibilitet och balans i livet. Våra medarbetare drar sig inte för att komma med förslag på förändring och är öppna för att testa nya arbetssätt. Vi respekterar varandra och är ödmjuka inför att det finns fler än ett tillvägagångssätt.

Att arbeta med oss innebär en möjlighet att utveckla och vårda livets viktigaste byggstenar - vårt vatten och vårt kretslopp. Ytterligare information om oss finns på www.roslagsvatten.se

Ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kommer tillämpas. Rollen utgår från Margretelunds reningsverk. Sista ansökningsdag är 2021-03-07.

Tjänsten omfattas av säkerhetsklassning och registerkontroll kommer att genomföras i samband med anställning.

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Carl Isaksson på carl.i@upgraded.se alternativt 072-2198700. För frågor om tjänsten finns rekryterande chef Christian Wahlqvist tillgänglig på christian.wahlqvist@roslagsvatten.se.

Facklig företrädare för SACO, Carina Asp, nås på 08-54083507 alt. carina.asp@roslagsvatten.se.

Facklig företrädare för Vision, Patric Federley, nås på 08-54083525 alt. patric@roslagsvatten.se.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Upgraded

Placering

Österåker

Dela jobbannonsen

Anmäl annons