plant manager till ecobränsle i karlshamn

Randstad · Karlshamn

·

Ansök senast 15 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsbeskrivning

Lockas du av att få vara en nyckelperson hos en specialiserad producent och distributör av förnybara bränslen som medverkar aktivt i omställningen till ett hållbart och fossilfritt samhälle? Till Ecobränsle i Karlshamn söker vi nu en Plant manager. Här får du ett stort eget ansvar med möjligheter att utvecklas och växa inom områden såsom internationella inköp, båtlogistik, produktutveckling och försäljning. Ecobränsle erbjuder dig ett spännande arbete i en ägarledd koncern med trevliga kollegor och en stor frihet och möjlighet för dig att påverka din roll.

Ansvarsområden

Ecobränsle befinner sig i en växande marknad där det händer mycket både vad gäller teknik och politik. I Carlshamns Mejeris gamla lokaler i centrala Karlshamn tillverkas RME, RapsMetylEster, sedan 2006. När fabriken producerar för fullt levererar den 45 000 m3 Ecobränsle RME som används till både fordonsbränsle och uppvärmning. I koncernen finns en stor kunskap inom hela kedjan när det gäller produktionen av RME, allt från produktion av råvaran hos lantbrukaren till produktionen av bränsle till motorerna och slutanvändandet. Ecobränsle följer och har som ambition att påverka den svenska politiken. 

Som Plant manager får du en bred roll med ansvar för hela produktionskedjan, allt från personal, inköp och ekonomi, service och underhåll, hållbarhet och miljö till tillstånd och logistik. Du leder fem erfarna operatörer som arbetar i skift. Här får du en nyckelroll i koncernen och ingår i ledningsgruppen. Du rapporterar till koncernens VD. Trots koncernens storlek i omsättning och tillväxt strävar de ständigt efter att agera flexibelt och prestigelöst. Du kommer att arbeta nära dina kollegor och du behöver vara prestigelös och beredd på att utföra även andra arbetsuppgifter som förekommer i företaget. Du kommer också att arbeta nära det nyförvärvade bolaget Vegoil, även det baserat i Karlshamn. Tjänsten kommer utifrån dina erfarenheter och ditt intresse att erbjuda utvecklingsmöjligheter inom områden som exempelvis internationella inköp, försäljning, båtlogistik och produktutveckling. 

Arbetstider

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Kvalifikationer

För att trivas i och kunna axla rollen så behöver du ha ledarerfarenhet och några års erfarenhet av arbete inom produktion alternativt inom utvecklingsarbete. Du har baskunskaper i ekonomi när det kommer till budgetering, uppföljning och marginalberäkningar och du behärskar både svenska och engelska i såväl tal som skrift. Körkort B är önskvärt då vi finns på flera platser i Sverige. 

Du kan ha antingen en teknisk eller kommersiell bakgrund, men din personlighet är det viktigaste. Vi värdesätter högt kemikunskaper inom tex olja, vegetabiliska oljor eller livsmedel. Andra meriterande kompetenser är vana av affärsförhandlingar (inköp och försäljning), erfarenheter kring logistik (både båt och landtrafik) och av internationell handel samt kunskaper inom hållbarhetsarbete.

Vi söker en mogen och trygg ledare med förmågan att självständigt fatta beslut. Det är viktigt att du vill bli en del av Ecobränsle och att du kommer in med framåtanda, engagemang, flexibilitet, ansvarskänsla och ärlighet. Du har en stor drivkraft som tar dig mot uppsatta mål, är prestigelös och tar dig an de arbetsuppgifter som behövs. Utöver det har du ett ordningssinne som leder till en struktur och arbetsro för din personal. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan

Sista ansökningsdagen är 2020-12-15. 

För information: i den här rekryteringen samarbetar Ecobränsle med Randstad Engineering. För frågor om processen kontakta rekryteringskonsult Emelie Lanner på emelie.lanner@randstad.se eller 072-9733382. 

Om företaget

Energifabrikengruppen är en specialiserad producent och distributör av förnybara bränslen som medverkar aktivt i omställningen till ett hållbart och fossilfritt samhälle. Vi har en gedigen kunskap om bränslen, fordon, råvaror och klimatfrågor. Vi är en ägarledd koncern med starka värderingar som personlighet, ärlighet, innovationsförmåga och enkelhet. Koncernen omsätter idag ca 1,5 miljarder kr och har starka tillväxtmål. Energifabrikens kontor finns i Linköping. Lund, Göteborg samt Fredrikstad i Norge. I Karlshamn finns dotterbolagen Vegoil och Ecobränsle. Hos Ecobränsle tillverkas vår högkvalitativa RME. 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Randstad

Placering

Karlshamn

Kontaktperson

Randstad AB

Vid ansökan:Ange referens 201314298 i din ansökan