Plant Controller

Shiloh Industries AB · Värnamo

·

Ansök senast 1 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Shiloh Industries är en ledande global leverantör av metallprodukter till fordonsindustrin och allmän industri. Våra produktionsprocesser i koncernen omfattar pressning, gjutning och sammanfogning i stål, olika legeringar, aluminium, magnesium eller en kombination av dessa. Shiloh Industries grundades 1950 i Ohio, USA och sysselsätter i dagsläget ca 3 400 anställda med produktion, försäljning och teknikcentra i Asien, Europa och Nordamerika.

Plant Controller

Vid Shiloh Industries produktionsenhet i Forsheda är vi ca 120 anställda. Rollen som Plant Controller innebär att du ansvarar för fabrikens ekonomiska rapportering, uppföljningar och budgetprocess. Du ingår i fabrikens ledningsgrupp och rapporterar till Plant Manager. Du kommer också att ha ett nära samarbete med Operations Controller Europe.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

· Säkerställa och utveckla den finansiella rapporteringen enligt koncernens riktlinjer

· Ansvara för upprättande av lokalt bokslut enligt koncernens riktlinjer i samarbete med koncernens centrala finans- och controllerfunktion

· Driva utveckling av rutiner och användandet av vårt affärssystem IFS, inom verksamheten

· Upprätta budget och prognoser, driva processen inom den egna verksamheten

· Övergripande ansvar för uppföljning av produktkalkyler, för upprättande av resultat- och lönsamhetskalkyler samt efterkalkyler för löpande affärer, investeringar och övriga projekt

· Ansvara för underhåll av anläggningsregistret

· Driva och medverka i projekt, utvecklingsarbete och speciella utredningar

· Personalansvar för en medarbetare

· Stödja fabriksorganisationen i ekonomirelaterade frågor

Din profil

Den vi söker är civilekonom eller motsvarande och ett antal års erfarenhet från en liknande position i ett tillverkande företag, gärna som leverantör till fordonsindustrin. Du har goda kunskaper inom redovisning, produktionsekonomi och internredovisning.

Du är strukturerad, resultatinriktad, har en analytisk blick samtidigt som du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift, på såväl svenska som engelska. Du är prestigelös och har en god förmåga att samarbeta inom olika nivåer i företaget. Goda kunskaper i Microsoft Office är ett krav, erfarenhet av att arbeta i affärssystemet IFS är meriterande.

Vi erbjuder en intressant roll i en internationell verkstadsindustrikoncern där du arbetar nära verksamheten med stor möjlighet till påverkan.

För mer information om tjänsten, kontakta rekryteringskonsult Ulrika Danielsson, 0702 33 81 67. Då urval sker löpande vill vi ha din ansökan snarast. För att få en hög kvalitet i rekryteringsprocessen vill vi att du skickar in din ansökan via Finnveden Executives hemsida, www.finnvedenexecutive.se

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Shiloh Industries AB

Placering

Värnamo

Kontaktperson

Finnveden Executive AB