Planeringsutvecklare

SCANIA CV AB · Södertälje

·

Ansök senast 6 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du ha en spännande roll inom en framgångsrik verksamhet under utveckling och vill vara med att skapa de bästa logistiska förutsättningarna för att tillverka framtidens drivlinor?

Scanias transmissionsverkstäder är nu inne i en omvälvande period där vi inte bara lanserar helt nya produkter utan samtidigt tar stora kliv framåt i vår digitala utveckling. Våra verkstäder står inför stora utmaningar och vår produktions och materialplanering kommer vara en nyckelspelare i att effektivisera och ge dom absolut bästa förutsättningarna för att leverera artiklar med rätt kvalité och kvantitet.

Nu söker vi en planeringsutvecklare som kan utmana och skapa förutsättningar för att effektivisera vår planeringsfunktion.

Arbetsuppgifter
Du kommer vara en del i vår planeringsgrupp och ansvara för att utveckla dels befintliga planeringsmetoder och dels förbereda verksamheten för att ta nästa steg i att digitalisera och automatisera planeringen. Du kommer jobba tvärfunktionellt i vår globala produktionsstruktur inom både transmissionsverkstäderna i Sverige och vår systerfabrik i Argentina.

Du jobbar nära dina kollegor i ett team som vågar utmana och testa nya metoder, hos oss får du en arena där det är högt i tak och där vi inte är rädda för utmaningar och där vi ser individers olikheter som styrkor.

Din profil
Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsexamen inom logistik eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du har kunskap i olika planeringsmetoder och kan argumentera för fördelar och nackdelar med olika metoder, du känner väl till LEAN och vet när och hur det är applicerbart. För att lyckas i ditt uppdrag behöver du även vara analytisk och vara en god problemlösare med förmågan att på ett flexibelt sätt hantera förändringar.

Du har en naturlig förmåga att kommunicera, god samarbetsförmåga samt trivs med att fördjupa dig i detaljer såväl som att tänka helhetsperspektiv. Du är en lagspelare och ser fördelen med att nå resultat i grupp.

En stor del av befintliga arbeten sker i Excel varpå en djup kunskap i detta är ett krav, vi ser gärna att du har erfarenhet av SQL och Power Query. Vår visualisering sker via Power BI varpå erfarenhet i programmet är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter i en internationell miljö andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag m m.

Ytterligare information
Om du vill veta mer om tjänsten kontakta
Johan Moberg, tfn 0739-85 01 08 Planeringschef transmissionsbearbetning DXLP.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betygskopior. Ansök vida hemsidan Reflex/Jobbsök snarast möjligt dock senast den 2020-12-06. JobID 20203257.

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningsperioden. Anställning kan komma att ske innan ansökningsperiodens slutdatum.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SCANIA CV AB

Placering

Södertälje