Jobbsafari är en del avschibsted logo

Planeringsansvarig program Göteborg- Borås

Trafikverket · Göteborg · Ansök senast 6 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som planeringsansvarig Nya Stambanor på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Planeringsansvarig program Göteborg- Borås

Arbetsuppgifter

Nya Stambanor är en ny organisation inom Trafikverket som skapats för att genomföra den största järnvägssatsningen i modern tid i Sverige. I den beslutade nationella planen ingår för närvarande tre program för delsträckorna, Ostlänken, Göteborg- Borås och Lund- Hässleholm. Rollen är ny och vi söker nu en planeringsansvarig för respektive program.

Som planeringsansvarig för programmet Göteborg- Borås ansvarar du för två olika uppdrag. Dels är det att ansvara för planeringen i det externa perspektivet. Att samla och skapa en stark och sammanhållen proaktiv dialog med alla samarbetspartner, som kommuner, regioner, näringslivet och andra myndigheter. Det andra uppdraget är att tillsammans med ditt team skapa gemensamma förutsättningar och i dialog med hela Trafikverket utveckla Nya stambanor i Sverige. Du representerar Nya Stambanors samlade uppdrag från det tidiga planeringsstadiet genom alla skeden till en färdig järnväg.

I din roll som planeringsansvarig  företräder du programmet Göteborg- Borås. Genom samverkan med berörda kommuner och regioner skapar du överenskommelser och/eller avtal om medfinansiering med berörda kommuner, regioner, myndigheter eller näringsliv. Du formar projektets innehåll och avgränsningar tillsammans och med stöd av Trafikverkets samlade resurser.

Här får du möjlighet att vara med och forma Sveriges största järnvägssatsning i modern tid. Du kommer att arbeta med utmanande och utvecklande framtidsfrågor. Du får vara mitt i händelsernas centrum där det krävs att du både är styrande, stödjande och att du leder ditt team med ett modernt ledarskap.

 

Placeringsort är Göteborg, alternativ ort kan diskuteras.
 

Övrig information

I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör.

Kvalifikationer

Vem är du?

Du levererar resultat och driver samhällsutveckling genom delaktighet och engagemang. Du skapar tillit och bygger förtroende med din kommunikativa förmåga och använder din erfarenhet, pondus och trygghet för att skapa goda relationer med din omvärld. Du utmanar och ifrågasätter och skapar en kultur som främjar ständiga förbättringar.

Vi söker dig som:

  • har mångårig erfarenhet av att i en ledande roll driva komplexa processer inom infrastruktur eller annan samhällsplanering tillsammans med eller i politiskt styrda organisationer
  • har erfarenhet av förhandling och att teckna överenskommelser eller avtal
  • har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket
  • har grundläggande kunskaper i engelska i tal och skrift
  • har B-körkort

Det ses som meriterande om du:

  • har god kunskap om järnvägssystem och höghastighetsjärnväg
  • har erfarenhet från arbete med detaljplaner och/eller järnväg- /vägplaner

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Nya Stambanor är ett program inom Trafikverket som har till uppgift att utifrån Nationell plan och uppdrag från regeringen bygga nya stambanor som möjliggör ökad kapacitet för person- och godståg inom hela järnvägssystemet. Cirka 250 personer arbetar i Nya Stambanor. De flesta medarbetarna kommer från tre av våra stora program - Ostlänken, Hässleholm - Lund och Göteborg - Borås.  Programmet startade 1 oktober 2020.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

 

#LI-ML2 

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Trafikverket

Dela jobbannonsen

Anmäl annons