Jobbsafari är en del avschibsted logo

Planarkitekter till Luleå kommun!

StudentConsulting · Luleå · Ansök senast 23 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du arbeta för att skapa och utveckla trivsamma livsmiljöer för både medborgare och besökare ? Har du tidigare erfarenhet av att arbeta med detaljplaner, tidiga skisser och planprogram ? Då kan det vara just dig vi söker!

Information om uppdraget:

Luleå växer! Blickarna vänds norrut och stora saker är på gång i vår kommun. Nu skruvar vi upp planeringstakten och möjliggör för 100 000 Luleåbo år 2040. Vill du få en nyckelroll i planeringen och byggandet av framtidens Luleå är det på Stadsbyggnadsförvaltningen du ska söka jobb! På Stadsbyggnadsförvaltningen är du en del av ett sammanhang som värnar hållbarhet och tar ansvar för helheten. Du kommer få ta ett stort ansvar med goda möjligheter att påverka och se resultat på nära håll.
Vi planerar för 100 000 Lulebor år 2040. För oss innebär det att vi är med och skapar attraktiva och hållbara miljöer med dagens och framtidens Lulebor i fokus. Hos oss pågår samhällsutvecklingsprojekt geografiskt i hela kommunen och i olika skalor. Vi söker dig som är intresserad av att jobba med något av följande;
  • Industrins omställning till grön produktion på Luleå Industripark
  • Norrbotniabanan
  • Kronan - Luleås nya stadsdel
  • Resecentrum och Östra stranden
  • Hertsöheden - 2000 nya bostäder
  • Centrumutveckling och en välmående landsbygd
Om arbetsplatsen
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad som står inför stor utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå är en växande stad där den gröna strukturen och livet mellan husen värderas högt. Vi lyfter de olika årstidernas kvaliteter för att skapa variation och nya upplevelser. Sommartid ger de ljusa nätterna, blomsterfägringen och den ständiga närheten till vatten en unik stämning. På vintern ser vi kyla, snö och mörker som en möjlighet att skapa plats för ljus, lek och rekreation.

En kraftigt ökad tillväxttakt ställer stora krav på att skapa och utveckla attraktiva livsmiljöer. Ett viktigt område är därför stadsutveckling och utformning av det offentliga rummet.

Avdelning Stadsplanering och infrastrukturdrift inom Stadsbyggnadsförvaltningen består av kompetenser inom arkitektur, landskapsarkitektur, samhällsplanering, exploatering, projektledning, stads- och trafikplanering samt drift och underhåll. Avdelningen ansvarar för utveckling och utformning av allmän plats samt för planarbete och utredningar i samband med ny exploatering och förädling av redan befintliga områden. Avdelningen tar ansvar för att skapa hållbara, vackra och tillgängliga platser och stråk för medborgare och besökare.

Vi söker nu flera planarkitekter till vår plansektion.

Arbetsuppgifter:
Arbetet innebär både självständigt arbete och deltagande i samhällsbyggnadsprojekt såväl inom stadsbyggnadsförvaltningen som tillsammans med andra förvaltningar och externa aktörer. I rollen som planarkitekt kommer du att arbeta med framtagande av detaljplaner, tidiga skisser, planprogram och mer övergripande utredningar.

Du tar ansvar i planeringsprocessen från tidig idé till överlämnande för byggande och genomförande. Arbetet utförs alltid i nära samarbete med dina kollegor, näringsliv, kommunala förvaltningar och framtida exploatörer.

På Luleå kommun eftersträvar vi en mer digital samhällsbyggnadsprocess. Kunskaper i GIS och CAD är mycket värdefullt och vi ser gärna av att du vill hjälpa oss utveckla vårt arbete med att visualisera det vi planerar.

På Stadsbyggnadsförvaltningen är engagemang, ansvar och kompetens nyckelord för framgång. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå och kvalitet, både internt och externt.

Detta söker vi:

Vi söker dig som är arkitekt, landskapsarkitekt, fysisk planerare, ingenjör eller har annan utbildning som bedöms likvärdig av arbetsgivaren. Vi ser helst att du har flera års erfarenhet från liknande uppdrag och gärna från en kommunal organisation, men är även intresserade av dig som är ny i branschen.

Du har lätt för att samarbeta och att uttrycka dig i tal, skrift och bild. Din förmåga till dialog och lyhördhet gentemot våra medborgare är av stor vikt. Du är noggrann, lösningsorienterad och öppen för förändringar.

Goda samarbeten med olika aktörer är en del av jobbet och där är du både entusiasmerande och utmanande samt verkar för hållbar samhällsplanering enligt våra övergripande mål.
Du har goda kunskaper om planeringsprocessen, gällande lagstiftning samt verktygen GIS och CAD.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

För frågor om tjänsten kontakta planchef Frida Lindberg, 0920-45 49 86.

Facklig företrädare:
Michael Öhman
Sveriges ingenjörer
0920-45 39 63

Om arbetsgivaren:

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

StudentConsulting

Placering

Luleå

Dela jobbannonsen

Anmäl annons