Jobbsafari är en del avschibsted logo

Personlig assistent till 12-åring i Alingsås för deltidsvikariat

Personlig assistent till 12-åring i Alingsås för deltidsvikariat

Ågrenska Personlig assistans · Alingsås · Ansök senast 24 juni

Deltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om dig

Vi söker dig som vill vara en del av killens vardag i ett hem där du är en del av ett större assistansteam. Du får gärna vara en person som ser möjligheter istället för hinder, samt ha en busig sida. Killen på 12 år som du kommer arbeta med älskar bus och lek, därför vill vi att du ska möjliggöra detta för honom. Vi söker dig som är en trygg person som är mån om att skapa förutsättningar för en meningsfull och värdig vardag till barn med stora svårigheter. Är du samtidigt ansvarstagande, påhittig och har ett intresse för att hitta vägar till kommunikation för icke talande samt lek för barn utan egen motorik så passar du väl in som den person vi söker!

Du som söker bör ha erfarenheter av att arbeta med barn och i synnerhet barn med funktionsnedsättning. Du får gärna ha erfarenhet av vårdyrket eller en relevant omvårdnadsutbildning då arbetet innebär medicinsk sjukvård, medicinering, sond och hantering av andra hjälpmedel. Bredvidgång ingår för att du och brukaren ska bli trygga med varandra.

Dina arbetsuppgifter

Som personlig assistent i denna tjänst är din främsta uppgift att stötta denna kille på 12 år i sin vardag i hemmet efter skoltid samt varannan helg.

Ni kommer få fin möjlighet att hitta på saker efter skolan och vem vet, kanske åka på lite äventyr? Hans förflyttning sker med rullstol och han kommunicerar med ögonen så din förmåga att tolka och känna in är viktig. I arbetet ingår det också hantering av epilepsi, medicin, inhalator, hostmaskin, slemsug, sond, lyft som hjälpmedel samt att syrgas kan behövas ibland.

Då vi har en medarbetare som går på föräldraledighet söker vi en personlig assistent på deltidsvikariat, 45%.

Start enligt överenskommelse, men önskvärt är senast augusti. Tjänsten sträcker sig ca 1 år, med chans till förlängning. Det finns möjlighet att börja arbeta redan nu och över sommaren!

Arbetstiderna är vardagseftermiddagar/kvällar samt 1-2 helger av 4. Schemat förläggs på ett 4 veckors rullande schema.

Pojken har till stor del dubbelassistans under sitt vakna dygn. Han har också en bror som har assistans dygnet runt. Detta gör att man blir del av ett större assistansteam där man har möjlighet till kollegor på arbetet. Då bröderna tycker om att hitta på saker tillsammans så gör man ofta saker ihop!

Vänta inte med att skicka in din ansökan - vi rekryterar löpande!

Krav

- Inte vara allergisk mot hund, då det finns en hund i hemmet

- Inte vara allergiskt mot nötter

- Ej röka - Fungerar inte för pojkens andning

- Det finns inget krav på körkort.

Om Ågrenska som arbetsgivare

Som anställd på Ågrenska blir Du del av en unik, icke vinstdrivande organisation. Vi kämpar för ett optimalt liv för barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar och sällsynta diagnoser. Det har vi gjort i över hundra år och tillsammans gör vi stor skillnad. När Du jobbar hos oss på Ågrenska omfattas du av kollektivavtal, har rätt till ersättning för friskvård och får kontinuerlig utbildning i Din roll som personlig assistent.

Sök tjänsten

  • Skicka ansökan till assistans@agrenska.se, Bifoga CV och personligt brev, samt ange referensnummer 4049vik/2021.
  • Ansök om utdrag från belastningsregistret, på nedan länk, för att arbeta med barn och unga inom LSS
  • https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/barn-med-funktionsnedsattning/

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Ågrenska Personlig assistans

Placering

Alingsås

Kontaktperson

Ågrenska AB (svb)

Dela jobbannonsen

Anmäl annons