Jobbsafari är en del avschibsted logo

Performance Marketing Specialist

Blocket · Stockholm · Ansök senast 29 nov.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Besatt av data, en vän av struktur och nyfiken som få - det och diverse andra knock-out growth marketing-egenskaper önskas, när vi nu letar efter en senior specialist, som både strategiskt och operativt ska hjälpa Blocket att driva trafik (obs! bensinfri), leads och konvertering till våra olika marknadsplatser. Förutom att vi som team spelar en helt avgörande roll för Blockets tillväxtresa, så bidrar vi med magiska insikter, analyser och optimeringar kring kundresan. Som bonus bidrar vi till att minska koldioxid-utsläppen. Typ världens bästa biprodukt!

Vi är Blocket, Sveriges största och mest populära marknadsplats! Varje månad har vi cirka 12,3 miljoner aktiva användare, vilket i sin tur genererar 85 miljoner sessioner. Vi är stolta över vårt arbete att möjliggöra cirkulär ekonomi i Sverige och vårt bidrag till en positiv miljöpåverkan. Årligen sparar vi 800.000 ton växthusgaser. Vill du få en inblick i Blockets värld? Kolla in oss på Instagram & LinkedIn! Eller begagnateffekten.se

Blocket är inne på en spännande tillväxtresa med ambitiösa framtidsplaner där vi satsar på Growth Marketing. Vi ska behålla vår tydliga marknadsledande position i en allt mer konkurrensutsatt miljö, och samtidigt växa vår verksamhet inom alla befintliga marknadsplatser: Köp & Sälj, Motor, Jobb, Bostad. Du fattar, ditt och vårt teams bidrag är av högsta prio för att det ska gå.

Vad du kommer göra

Du kommer primärt att fokusera på kampanjer inom B2C men på sikt få en viktig roll i att se över hur vårt performance marketing-team kan stötta vår B2B-affär. Fokus lägger du främst på sökannonsering (SEM) men du kommer även att arbeta med andra kanaler. Tillsammans med övriga i Growth Marketing-teamet sätter du strategi och hanterar löpande kampanjer i digitala kanaler, allt baserat på data, testning och optimering. Självklart håller dig uppdaterad och tar del av trender, utveckling och förändringar som sker i det digitala landskapet. Allt för att skapa WOW!

För att gå in på detaljer:
  • Ansvar för aktiviteter inom Performance Marketing för både B2B & B2C med fokus på konvertering inom våra digitala marknadsföringskanaler (primärt inom sökannonsering, SEM)
  • Säkerställa att kanalstrategier implementeras
  • Planera, implementera, hantera och kontinuerligt optimera digitala kampanjer utifrån uppsatta KPI:er
  • Löpande optimera och allokera budget för performancekanalerna
  • Löpande mäta, analysera, prognostisera och rapportera resultat av insatserna
  • Driva projekt som säkerställer att vi som marknadsavdelning arbetar datadrivet och insiktsfullt
  • Stödja kollegor med insikter, medieplaner och kampanjrapportering
  • Agera kravställare och kontaktperson gentemot marknadsavdelningens externa byråer
  • Primär kontaktperson och ansvarig för att driva vårt samarbete med Google
Vem är du?

Som den stjärna du är, så är du en fena på att samarbeta och ser möjligheterna i vad vi tillsammans kan skapa. Du för dialog som ingen annan oavsett om det är tekniska lösningar eller legala. Och kundresan sitter i märgen på dig. Analysen trollbinder vem som helst då den leder till aha-upplevelser som får oss att tappa hakan. Exalteringen vet inga gränser när du grottar i de datamängder som våra miljontals besökare skapar varje vecka. Snabb som en iller, listig som en räv och nyfiken i en strut - du får liksom ihop kreationer som hjälper Blocket till ett växande resultat.

Bakgrund/skills
  • Utbildning inom ekonomi/marknadsföring/analys från Universitet eller motsvarande
  • Minst 3 år erfarenhet av operativt och strategiskt arbete inom sökannonsering (SEM)
  • Erfarenhet från andra kanaler inom digital marknadsföring, såsom Facebook, PPC, display, affiliate etc
  • Goda kunskaper i Google ads, Google analytics och Google data studio
  • Vana att arbeta med optimering och allokering av digital budget
  • Erfarenhet av digitala audience-verktyg och målgruppsstrategi
  • Flytande i svenska och engelska i tal och skrift
Meriterande
  • Erfarenhet av att ha arbetat med olika attributionsmodeller och CLV optimering
  • Google Tag Manager samt andra tracking verktyg
Hej från Christoffer!

Nu drar jag vidare och lämnar ett team glada, underbara, ambitiösa kollegor. Ett team med grym stämning och gemenskap, med mycket skämt och högt i tak. Ett gäng där vi ofta diskuterar hur vi ska synka våra områden än mer och bli vassare på kundcentrerad kommunikation. Potentialen i det vi gör är ju enorm! En rolig och lärorik del av rollen har definitivt varit samarbeten med externa partners och all frihet man har kring att testa nya strategier när man bygger marknadsföringsstrategier för de olika affärsområdena. Mattias är typ awesome! På riktigt. Han bryr sig väldigt mycket om oss och sina kollegor samt säkerställer att alla har det bra. Han vill att vi ska växa i rollen och därmed ger han en mycket ansvar till egna beslut. Men också att vi ständigt ska utvecklas genom att ständigt testa, utvärdera och ifrågasätta.

Hej! Jag blir din chef.

Jag som rekryterar heter Mattias Bogren och är Head of Growth Marketing och t.f. Head of Brands på Blocket. Transparens, tydlighet och målorientering är viktiga delar i mitt ledarskap. Jag vill ge mina medarbetare de bästa förutsättningar för att utvecklas och tror att detta görs bäst i en miljö där det är högt i tak och som präglas av samarbete där alla har sina tydliga mandat och ansvarsområden. Men det viktigaste av allt är att det ska vara kul att gå till jobbet! Och hos oss välkomnas man varje morgon av ett kompetent och härligt gäng som alla har nära till skratt som tillsammans jobbar hårt för att få fler att använda Blocket, oftare och till fler ändamål.

Är du vår nästa Blocketeer?

Vi ser i så fall fram emot att höra från dig. Skicka din CV eller ansök med din LinkedIn-profil och låt oss veta vad som kickar igång dig. Har du frågor så är du välkommen att höra av dig till julia.maric@blocket.se.

#LI-BLOCKET

Buzz: growth marketing, performance marketing, SEM, sökannonsering

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Blocket

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons