Jobbsafari är en del avschibsted logo

Performance Marketing Manager till Manutan

E-commerce Recruit · Mölndal · Ansök senast 26 nov.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vill du bli en del av ett snabbt växande bolag med stor potential och ser dig själv som vass på att driva trafik och konvertering? På Manutan är en del av förändringen och gillar att arbeta i digital marketing transformation. Känner du passion för e-handel och online marknadsföring samt trivs med stort ansvar? Då kan denna tjänsten vara perfekt för dig!

Om Manutan
Witre och Ikaros Cleantech är nordens största kompletta varuhus inom inredning, arbetsplatsutrustning och säker kemikaliehantering till kontor, lager, hotell och industri, vi kallar det one-stop-shop. Manutan är börsnoterat och en av Europas största B2B e-handlare inom arbetsplatsutrustning, med marknadens bredaste sortiment, 2200 anställda, 820 miljoner Euro i omsättning och 27 dotterbolag i 17 länder. Vi strävar mot en bättre värld genom: att överträffa våra kunders förväntningar, hjälpa dem att digitalisera sina inköpsprocesser, förbättra arbetsplatsupplevelsen och göra Manutan ännu mer hållbart och kundfokuserat.

Om rollen
Som Performance Marketing Manager kommer du arbeta fokuserat på att driva relevant och kostnadseffektiv trafik i samtliga digitala kanaler. Du arbetar med Witre och Ikaros Cleantech med operativt ansvar för trafikdrivande aktiviteter med extra fokus på SEM.
Analys av digitala kanaler samt trender kommer att vara en del av din vardag och arbetsuppgifter kan variera från att kartlägga strategier och konvertering till att räkna på kundvärde, lönsamhet och försäljning. Du rapporterar till Nordic Head of Digital Business och kommer även arbeta med bland annat;
  • Operativt driva trafik genom Meta Business suit för Facebook och Instagram
  • Optimera annonsering och driva trafik inom Google Ads och Shopping
  • A/B-testning, analys och rapportering samt konverteringsoptimering av marketing funnel
  • Ta fram, sätta och kommunicera strategi för betalda annonskanaler
  • Identifiera, förstå och bearbeta synergier mellan digitala kanaler
  • Ansvara för fördelning och uppföljning av budget
  • Ansvarar för betald media för 4 marknader/6 webbshoppar/2 varumärken
Din bakgrund
För att bli framgångsrik i rollen har du arbetat i liknande roller tidigare, gärna inom e-handel och hands on i Meta Business och Google Ads. Du går igång på möjligheterna inom digital marknadsföring och har ett kommersiellt fokus mot ökad försäljning. Du älskar att optimera och analysera för att hitta nya sätt och är självgående inom Google Analytics och/eller liknande verktyg.

Som person är du självgående, initiativtagande och trivs i miljöer där du kan vara med och påverka resan bolaget står inför. I övrigt tar du med dig;
  • Mycket god analytisk förmåga
  • Mycket god kunskap inom SEM
  • Mycket god kunskap inom Paid marketing
  • Kreativ initiativtagare som får saker gjorda och gillar att testa sig fram
  • God vana av att hantera större budgetvolymer med budgetansvar
  • Trivs i balansen mellan operativt genomförande och övergripande perspektiv
  • Flytande svenska och engelska i tal och skrift
Manutan erbjuder
Vi må vara en av Europas största e-handel, men med det sagt har vi inte tappat bort den gemytliga och familjära känslan på vägen. Vi tror nämligen varken på byråkrati eller hierarki. I en fartfylld, flexibel och internationell miljö med europeiska som lokala utvecklingsmöjligheter, väntar vårt härliga och engagerade team på dig som vill hänga med på vår resa. Torsdagsfrukostar, gemensamma aktiviteter, kick-offer, sommarfester och en och annan AW väntar såklart också. Manutan värnar om att sina anställda ska få ihop livspusslet och erbjuder möjligheten att arbeta hemifrån måndagar och fredagar.

Placering & start
Tjänsten är placerad i Mölndal strax söder om Göteborg och tillsättning sker enligt överenskommelse.

Kontakt & ansökan
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Alexandra Persson på Alexandra@ecommercerecruit.se eller 0768-757799.

Vi tillämpar löpande urvalsarbete och uppmanar dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att den kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

E-commerce Recruit

Placering

Mölndal

Kontaktperson

Alexandra Persson

0768757799

Dela jobbannonsen

Anmäl annons