Jobbsafari är en del avschibsted logo

Penetrationstestare på cyberteknikenheten

Säkerhetspolisen · Stockholm

·

Ansök senast 17 maj (8 dagar kvar)

Är du en driven IT-säkerhetsspecialist/penetrationstestare som vill bli en del i våra team på cyberteknikenheten? Du blir en del av en gemenskap som arbetar för att förebygga säkerhetsbrister och för att avslöja hot mot samhällets mest skyddsvärda verksamheter.

Ort: Stockholm

Sista ansökningsdag: 2021-05-17

Säkerhetspolisen arbetar med att förebygga och avslöja brott mot Sveriges säkerhet, bekämpa terrorism och skydda den centrala statsledningen. Våra motståndare följer inte regler eller givna mönster. Därför tar vi ingenting för givet och förväntar oss det bästa från varandra, varje dag. För att alltid kunna ligga steget före förstärker vi oss nu inom IT och teknik.


Ditt uppdrag

Som penetrationstestare hos oss erbjuder vi dig en möjlighet att arbeta i en miljö där tillit, kollegialitet och dedikation värdesätts högt och där vi strävar efter att ligga i framkant inom IT-säkerhet. I våra team ges du stor möjlighet att utveckla din egen kompetens samtidigt som du deltar i myndighetens viktiga arbete att kontinuerligt vidmakthålla sin förmåga.

I ditt arbete förväntas du delta i både operativa uppdrag samt att utveckla myndighetens förmåga inom ditt kompetensområde. Du kommer att arbeta med flera typer av uppdrag, såsom att penetrationstesta webbapplikationer, hela eller delar av komplexa IT-miljöer eller att kontrollera och värdera säkerheten i hårdvarukomponenter. Uppdraget innebär till största del olika former av granskningar och stöd vid incidenthantering kan också förekomma. Fokus ligger på att arbeta förebyggande och i egenskap av specialist stöttar du i både myndighetens interna och externa IT-säkerhetsarbete. I tjänsten kan resor förekomma.

Vi lär av varandra, vilket stärker oss att förstå och hantera komplexiteten i vårt uppdrag. Samtiden och framtiden gör att vi ständigt måste bli bättre på att sätta händelser i ett större sammanhang och längre tidsperspektiv. Vi förväntar oss det bästa av varandra, varje dag. Ibland är det dagar med skarpt läge, hög puls och intensitet. Andra perioder är det lågintensivt framåtblickande arbete som gäller. Vi eftersträvar en god balans mellan arbete och fritid.


Din kompetens

Vi söker dig med högskoleexamen inom relevant område, alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom arbetslivserfarenhet. Du har flera års aktuell erfarenhet av kvalificerat arbete inom IT-säkerhet som exempelvis säkerhetstestning, applikationssäkerhet, nätverkssäkerhet, säkerhetsrevision eller säkerhetsarkitektur.

Du har en god förmåga att kommunicera i tal och skrift om teknik och IT-säkerhet, på såväl svenska som engelska. I samband med våra insatser behöver vi ofta samverka, så du behöver ha god förmåga att förklara säkerhetsfrågor för både tekniker och ledning.

Det är meriterande om du har andra tekniska utbildningar med inriktning mot IT-säkerhet eller tekniska certifieringar, exempelvis SANS GPEN, SANS GXPN eller OSCP. Har du dessutom erfarenhet av agil utveckling och/eller projektarbete ses det som något positivt. Vi värderar även erfarenhet av arbete som omfattas av säkerhetsskyddslagstiftningen.


Dina egenskaper

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper och värdesätter särskilt ett genuint intresse för teknik och vad som händer inom cybersäkerhetsområdet. Du har en vilja att förstå hur saker fungerar på detaljnivå. Utöver detta har du en personlig strävan och vilja att alltid bli bättre på det du gör och du är dessutom problemlösningsorienterad och öppen för att lära nya saker.

Vi ser gärna att du är initiativrik, självgående och kan ta ansvar för arbetsuppgifter och verksamhetsutveckling. Eftersom arbetet utförs både enskilt och i team är det en fördel att du tycker om att arbeta tillsammans med andra. Arbetet har stundtals en operativ karaktär, så du behöver vara flexibel och anpassningsbar inför förändringar i dina arbetsuppgifter.

Vi förutsätter ett högt säkerhetsmedvetande och en förståelse för hur säkerhetsarbete bedrivs.


Anställningsvillkor

Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning. Vi tillämpar individuell lönesättning.

Svenskt medborgarskap är ett krav, då anställning vid Säkerhetspolisen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.


Kontaktpersoner

Vill du veta mer om våra roller inom IT och teknik är du välkommen att ringa på tfn 010-568 72 73. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 70 03, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.


Ansökan

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald kan tillföra verksamheten och vi eftersträvar också en jämn könsfördelning.

Ansökan sker via vår hemsida www.sakerhetspolisen.se. Ansökan ska ha kommit in senast 2021-05-17.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Säkerhetspolisen

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Säkerhetspolisen