Jobbsafari är en del avschibsted logo

Paralegal med kontorsansvar till vårt Stockholmskontor

Paralegal med kontorsansvar till vårt Stockholmskontor

Engström & Hellman Advokatbyrå AB · Stockholm · Ansök senast 7 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

De senaste åren har Engström & Hellman Advokatbyrå vuxit till att nu vara en av Sveriges 50 största advokatbyråer. Tack vare vår snabba tillväxt har vi också utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och fått utmärkelsen Mästargasell samt är utsedda till Årets advokatbyrå 2023. Vi var Sveriges första advokatbyrå som tecknade kollektivavtal och är den enda advokatbyrån i Sverige som är Hbtqi-certifierad.

Vi söker nu en paralegal med kontorsansvar för att förstärka vårt Stockholmskontor.

Som paralegal kommer du bistå advokatbyråns jurister med att ta fram och sammanställa underlag i ärenden, enklare juridiska utredningar, upprätta förslag på handlingar, bevakning av frister och annan ärendebevakning, registrering och arkivering m.m. Då vi arbetar bland annat med hyresrätt kommer du även bistå vid utredning av hyresnivåer och med administration vid exempelvis hyresförhandlingar. I övriga ärenden kommer du bistå bland annat med sammanställning av bevisning och korrekturgenomgång.

I dina arbetsuppgifter kommer också ingå att ta emot och välkomna klienter som besöker oss, hjälpa till med kontorsservice, bistå vid fakturering och svara för samordning av inköp till vårt Stockholmskontor. Du kommer också vara ansvarig för administrationen kring utbildningar och seminarier vi bedriver i egen regi.

Vi söker dig som är utbildad paralegal och lockas av det juridiska hantverket men som samtidigt tycker om att vara ”spindeln i nätet” med ansvar för såväl praktiska som juridiska frågor.

Om verksamheten

På Engström & Hellman Advokatbyrå är vi verksamma inom bland annat fastighets- och hyresjuridik, tvist och process samt kredit- och inkassojuridik.

Bland våra klienter finns flera stora fastighetsbolag, bostadsrättsföreningar och små- och medelstora entreprenöriellt drivna företag såväl som ett antal andra företag, ideella föreningar och civilsamhällesorganisationer.

Vi söker dig som:

  • Är utbildad paralegal.
  • Har god datorvana och är van vid Apple/Mac.
  • Har mycket goda kunskaper i Office 365, främst Excel och Word.
  • Har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Det ses som meriterande om du…

  • Har tidigare erfarenhet från en liknande roll.
  • Har erfarenhet från arbete på advokatbyrå.
  • Har goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Som person är du:

  • Serviceinriktad
  • Strukturerad
  • Ansvarstagande
  • Noggrann

Eftersom vi gärna ser att människor vill stanna och växa och utvecklas tillsammans med oss är det viktigt att du har lätt för att arbeta såväl i grupp som självständigt. Vidare bör du ha en god servicekänsla och dela våra värderingar om vikten av socialt och miljömässigt ansvarstagande.

Du erbjuds

Vi erbjuder en stimulerande miljö i mycket trevliga lokaler centralt belägna på Blasieholmen i Stockholm.

På Engström & Hellman Advokatbyrå sticker vi gärna ut hakan genom att lova goda arbetsvillkor. Som en av de första advokatbyråerna i Sverige har vi tecknat kollektivavtal med Akavia – något som garanterar såväl schyssta arbetstider som bra arbetsvillkor i övrigt.

Tjänsten är på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Vi tillämpar provanställning. Pensionsavsättningar och andra sedvanliga försäkringar enligt kollektivavtal.

Ansökan

Välkommen med din ansökan, tillsammans med CV, per e-post till karriar@engstromhellman.se senast den 7 juni 2023.

Denna rekryteringsprocess hanteras internt av byrån och vi undanber oss därför hjälp från rekryteringsföretag.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Engström & Hellman Advokatbyrå AB

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Engström & Hellman Advokatbyrå AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons