Överläkare, rättspsykiatrin

Region Värmland · Kristinehamn

·

Ansök senast 25 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Region Värmland är till för att alla i Värmland ska må bra och för att vår region ska vara attraktiv och konkurrenskraftig. Vi är cirka 8000 medarbetare som arbetar med hälso- och sjukvård, tandvård, regional utveckling och kollektivtrafik.

Det här är vi

Den rättspsykiatriska vården utgörs av cirka 100 medarbetare med olika yrkesprofessioner så som skötare, sjuksköterskor, arbetsterapeuter, psykolog, kurator och läkare. Tillsammans ger vi vård och behandling till personer som är i behov av rättspsykiatrisk vård, dygnet runt. Vi har en beredskapslinje med få störningar per dygn.

Rättspsykiatrin i Kristinehamn har tre vårdavdelningar med sammanlagt 32 platser, varav en med godkända häktesplatser. Verksamheten är förlagd i moderna och verksamhetsanpassade lokaler.

Vi söker nu en överläkare som vill komplettera vår klinik där vi har en fast chefsöverläkare.    

Vill du bli vår överläkare och vara med och utveckla framtidens rättspsykiatriska vård i Värmland? Bo tryggt och bra, och leva nära en fantastisk natur. Vi erbjuder startpaket där du får hjälp med bostad, fritidssysselsättning och andra sociala aktiviteter utifrån dina intressen. Du blir presenterad för andra inflyttade talanger.

Överläkare, rättspsykiatrin

Arbetsuppgifter

Som överläkare inom rättspsykiatrin ansvarar du för patientvården vid klinikens slutenvårdsavdelningar samt patienter i eftervårdsverksamhet. Du bidrar med din medicinska kompetens och deltar i klinikens utvecklingsarbete. Läkargruppen arbetar i nära samverkan med personal på de olika avdelningarna och i team tillsammans med andra yrkesgrupper.

 

Övrig information

Inför anställning inom psykiatri gör arbetsgivaren en kontroll i polisens misstanke och belastningsregister. Ett utslag i detta register kan komma att påverka din möjlighet till anställning.

Kvalifikationer

Det här är du

Vi söker dig som är specialistläkare i allmänpsykiatri. Det är bra om du även skulle ha erfarenhet av rättspsykiatrisk vård. Det är inget krav utan du kommer att lära dig hos oss. Är du nybliven specialist erbjuder vi dig motsvarande ”bakjoursskola” för att komma in i bakjour/beredskapsarbetet. ”Bakjoursskolan” är också en del i att överhuvudtaget komma in i sin nya yrkesroll som överläkare på ett bra sätt.

Skulle du vilja subspecialisera dig i rättspsykiatri kan detta vara en god början, vill du även formellt bli rättspsykiater så kan vi också göra en plan för detta. Du är engagerad och lyhörd och ser vikten av att samarbeta med andra yrkesgrupper. Lika viktigt är ditt intresse för utvecklingsarbete eftersom vi är inne i en intensiv utveckling av den rättspsykiatriska vården i Värmland. Erfarenhet krävs.

 

Ansökan

Inför rekryteringsarbetet har Region Värmland tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Läs mer här

Här berättar några av våra medarbetare om sitt arbete

https://regionvarmland.se/berattelser

Facklig företrädare nås via växeln 0108315000

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Värmland

Placering

Kristinehamn

Kontaktperson

REGION VÄRMLAND

Vid ansökan:Ange referens 40:2020:783 i din ansökan