Jobbsafari är en del avschibsted logo

Omvärldsanalytiker till LKAB

Koncernkontoret · Luleå · Ansök senast 23 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

LKAB är en internationell gruv- och mineralkoncern som erbjuder hållbara järnmalms-, mineral- och specialprodukter. Vi leder omställningen av järn- och stålindustrin och vår plan är att utveckla koldioxidfria processer och produkter fram till år 2045. Sedan 1890 har vi utvecklats genom unika innovationer och tekniklösningar och drivs framåt av mer än 4 500 medarbetare i 12 länder. LKAB-koncernen omsatte cirka 49 miljarder kronor år 2021. www.lkab.com


Om tjänsten

Vi söker en ny kollega som vill vara med och förstärka LKAB:s analys av marknaderna och företagets konkurrenskraft i en bransch som är i förändring. LKAB:s vidareförädling kommer gradvis att förändras, energi kommer att öka i betydelse i LKAB:s framtida affärer och det tillkommer nya råvaruområden där LKAB behöver bygga på med kunskaper.


Du kommer att arbeta med analyser och underlag som tillställs koncernledningen och koncernstyrelsen och vara del i att stödja organisationen med analys med olika tidsperspektiv. Analysen av de långsiktiga trenderna som styr LKAB:s konkurrenskraft väger tungt i portföljen av arbetsuppgifter. Du ingår i koncernens avdelning för strategi och affärsutveckling och rapporterar till Vice President Strategy & Business Development.


Placeringsort kan vara någon av våra verksamhetsorter – Stockholm, Luleå, Malmberget eller Kiruna. Personens chef har placeringsort Stockholm.


Dina kvalifikationer

Vi söker dig med en relevant akademisk utbildning inom teknik eller ekonomi. Vi tror att du kommer direkt från universitet/högskola alternativt har ett par års arbetslivserfarenhet.


Som person är du strukturerad när du tar dig an arbetsuppgifter, du har god analytisk förmåga och kan hantera multipla uppgifter där det tidvis är korta leveranstider. Du är intresserad av och har förmågan att analysera och tolka ekonomiska samband som påverkar LKAB:s marknader och företagets konkurrenskraft och har god förståelse för räkenskaper i ett företag.


Du har kapacitet att analysera mängder med information och du kan på kort tid översätta detta till relevanta frågeställningar och arbeta fram underlag som behandlas i olika grupperingar i företaget.


Det är viktigt att du har en god förmåga att kunna uttrycka dig i skrift och tal på såväl svenska som engelska och du är van att arbeta i Office paketet, i synnerhet i Excel. Kunskaper om råvarumarknaderna är meriterande.


Körkort är ett krav för alla våra tjänster inom LKAB.


Vi erbjuder

Rollen ger möjlighet att vara med och påverka en pågående omställning och tillväxtresa som kommer att bidra till ett bredare och starkare LKAB med fokus på hållbarhet. Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad där du kommer att utvecklas i din yrkesroll.


Vi erbjuder konkurrenskraftiga villkor som bland annat del i koncernens belöningssystem, förmåner som studiestöd och tandvård, friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter lokalt, samt andra aktiviteter inom LKAB:s föreningar inom ex friluftsliv eller konst.


Övrig information

Skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 23 oktober, 2022.


Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Vice President Strategy & Business Development Stefan Lundewall, stefan.lundewall@lkab.com.


Vi har i denna rekrytering tagit hjälp av Randstad som kommer att hantera urval samt tester. Vid frågor om rekryteringsprocessen, vänligen kontakta Johnny Sejsing på Randstad, johnny.sejsing@randstad.se.


Vi undanbeder all kontakt från mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


Fackliga kontaktpersoner:

Kiruna/Svappavaara

Sakari Alanko, Unionen, 0980-725 08


Malmberget/Luleå

Unionen Södra - Per Ola Eriksson, 0920-38076

SACO-klubben Södra - Annika Taavoniku, 0970-79532

Ledarna Södra – Annica Kaati 0970-76765


Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Koncernkontoret

Placering

Luleå

Kontaktperson

Luossavaara-Kiirunavaara AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons