Jobbsafari är en del avschibsted logo

Omställningsrådgivare till Trygghetsfonden TSL

Omställningsrådgivare till Trygghetsfonden TSL

Professionals Nord Rekrytering AB · Umeå · Ansök senast 28 sep. (2 dagar kvar)

Heltid · Tillsvidareanställning

Har du en förmåga att inspirera, motivera och bygga förtroendefulla dialoger och relationer? Vill du vara del av ett samhällsviktigt uppdrag där du får göra skillnad? Då är tjänsten som omställningsrådgivare någonting för dig!

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Trygghetsfonden TSLs räkning en omställningsrådgivare. Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Professionals Nord och att du anställs direkt hos Trygghetsfonden TSL.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Professionals Nord och Trygghetsfondens önskemål är att alla frågor kring tjänsten går till info@pn.se

Du erbjuds
  • Ett samhällsviktigt uppdrag där du bidrar till att uppsagda får nytt arbete
  • En organisation som präglas av hjälpsamhet, samverkan och resultat
  • Ett arbete som innebär mycket kontakt med fack, företag och uppsagda
  • Möjlighet att själv påverka planering och hur arbetet läggs upp
Arbetsuppgifter
Som omställningsrådgivare ingår du och är en del av teamet för Region Norr. Tillsammans spelar ni en viktig roll i att bygga goda och nära relationer med fackförbund och arbetsgivare i Norrbotten, Västerbotten, Jämtland, Västernorrland & Gävleborg - och vid behov även i resten av landet. Ert arbete bedrivs i tätt samarbete över länens gränser och bygger på lokal representation i respektive län med omnejd.

I ditt område är det du som är den lokala ambassadören för Trygghetsfonden TSL genom att kontinuerligt informera om de tjänster och program som vi erbjuder. Därtill gör du längre resor (inklusive övernattning) inom länet, regionen och vid behov hela landet för att representera Trygghetsfonden TSL på arbetsplatser och fackförbund.

Därutöver startar och genomför du omställningsprojekt tillsammans med företag och fackförbund samt koordinerar den initiala kontakten med uppsagda medarbetare. Det är även du som, tillsammans med kollegor och samarbetspartners, inspirerar och motiverar uppsagda medarbetare att ta del av TSL:s erbjudande samt initierar och genomför det första kartläggande samtalet.

Dina arbetsuppgifter blir att:
  • Informera om Trygghetsfonden TSL och de tjänster och program som erbjuds genom exempelvis arbetsplatsbesök, mässdeltagande & telefonsamtal
  • Informera och ge råd om framtidsplaner i en omställningssituation
  • Genomföra kartläggningssamtal och inspirera till att ta del av Trygghetsfondens TSL:s stöd
  • Starta och vara behjälplig i genomförandet av omställningsprojekt med fackförbund och företag
  • Bedriva kvalitétsutveckling och uppföljning av Trygghetsfonden TSL:s tjänster
  • Bidra till utvecklingen av Trygghetsfonden TSL:s verksamhet både lokalt och regionalt
Vi söker dig som:
För att lyckas i rollen som omställningsrådgivare tror vi att du har eftergymnasial utbildning inom relevant område samt erfarenhet av att arbeta i omställningsprojekt.

Du är van att arbeta administrativt, känner dig trygg i en koordinerande roll och har god arbetsmarknadskännedom. Därutöver har du goda kunskaper inom samtalsmetodik och är van att bygga förtroendefulla relationer. Givetvis har du god IT-vana och goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. För rollen krävs även körkort och egen bil då du kommer att resa mycket i tjänsten.
Har du dessutom goda kunskaper om utbildnings- och arbetsmarknaden och förankring i det lokala näringslivet är det meriterande, liksom om du har utbildning och/eller erfarenhet inom studie- och yrkesvägledning.

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos Trygghetsfonden TSL.

Du är kommunikativ, noggrann och flexibel person med stor egen drivkraft och stort ansvarstagande. Du är van att strukturera, planera och driva ditt eget arbete samtidigt som du är en del av ett team. Därutöver har du god samarbetsförmåga, trivs i dialog med andra människor och är van att hantera flera parallella uppgifter samtidigt.

Start: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Placeringsort: Umeå

Urval: Sker löpande

Kontakt: Josefine Häggström, josefine.haggstrom@pn.se

Rollen som omställningsrådgivare avser en tillsvidareanställning med 6 månades inledande provanställning. Tjänsten är en del av trygghetsfondens team i Region Norr. Regionkontoret är placerat i Sundsvall, men ditt kontor finns i Umeå.

Sök tjänsten genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och kan därför ha gått vidare med kandidater innan annonsen stängs ner. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på info@professionalsnord.se

Information om Trygghetsfonden TSL
Trygghetsfonden TSL är omställningsorganisationen för kollektivanställda arbetare inom företag i det privata näringslivet byggt på Trygghetsavtalet tecknat mellan Svenskt Näringsliv och LO. TSL hjälper uppsagda till ett nytt jobb. TSL är Sveriges största nätverksorganisation för omställning och omfattar 100 000 företag med 2 000 000 anställda. Läs gärna mer på www.tsl.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Professionals Nord Rekrytering AB

Placering

Umeå

Dela jobbannonsen