Jobbsafari är en del avschibsted logo

Områdespräster/Chef

Kyrka S:T Eskil ,Expedition och Förv · Haninge

·

Ansök senast 7 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Svenska kyrkan i Haninge är en mötesplats och kraftkälla mitt i människors vardag, där alla människor som bor eller uppehåller sig i Haninge ska känna sig sedda, hörda och bekräftade. Öppenhet, medmänsklighet och positiv framtidstro är viktiga ledord för oss. Sedan 2018 är församlingarna Dalarö-Ornö-Utö, Västerhaninge-Muskö och Österhaninge tillsammans Haninge pastorat, i dagligt tal Svenska kyrkan i Haninge.


Svenska kyrkan i Haninge har drygt hundra medarbetare. Gudstjänst- och musiklivet leds idag av biträdande kyrkoherde. Pastoratet är inne i en förändringsresa, både för att vara en attraktiv arbetsgivare och en relevant kyrka i en växande kommun. Redan 2019 hade vi ett växande antal gudstjänstdeltagande. Nu är det dags att ta nästa steg framåt!


Från 2021 ska vi ytterligare stärka gudstjänst- och musikliv i två geografiska områden:

  • Område Väst som består av Västerhaninge-Muskö, Dalarö-Ornö-Utö
  • Område Öst som består av Handen, Jordbro, Vendelsö, Österhaninge


Därför söker vi två områdespräster, en för område Väst och en för Öst.


OM ROLLEN

Tjänsten passar dig som vill vara med och fortsätta bygget av ett modernt pastorat. Vår ambition är att både vara ett föredöme inom Svenska kyrkan och en närvarande kyrka i människors vardag. I din roll som områdespräst har du uppdraget att säkerställa en hög kvalitet vid gudstjänster och kyrkliga handlingar - där förväntningen är att det både ska finnas ett rikt musik- och körutbud och en aktiv och lokal församlingsnärvaro. Du kommer att vara en nyckelperson för pastoratets framtid och det är du som fattar verksamhetsnära beslut vad gäller gudstjänst och kyrkliga handlingar.

Tjänsten har både strategiska och operativa inslag och dina ansvarsområden utöver sedvanliga uppgifter som komminister är:

  • Ansvara, planera och bemanna gudstjänster och kyrkliga handlingar inom ditt område
  • Budget-, personal-, och arbetsmiljöansvar för verksamheten Gudstjänst & Musik i respektive område (8 medarbetare i Västra och 11 medarbetare i Östra.)
  • Ansvara, tillsammans med den andra områdesprästen, för verksamhet avseende gudstjänster och kyrkliga handlingar i Svenska kyrkan i Haninge


Du kommer att vara direkt underställd kyrkoherden och ingår i pastoratets ledningsgrupp. Som chef hos oss får du stöd i ditt ledarskap från stödfunktionerna som inkluderar bokning, vaktmästeri, HR, ekonomi, kommunikation, fastighet och IT.

Rollen innebär en möjlighet att förverkliga dina liturgiska idéer inom tydliga ramar och med tydliga mål.


PERSONLIGA EGENSKAPER

Vi söker dig som har god samarbets- och social förmåga. Du står för ett modernt ledarskap, är prestigelös och trygg i dig själv. Du är utåtriktad i ditt bemötande och har en naturlig förmåga att få med dig människor. Positiv energi är både en drivkraft och ett medel för dig.

För att trivas i rollen ska du som präst vara bekväm med att verka även utanför kyrkorummet, både lokalt i samhället och i det digitala gudstjänstlivet. Då vi är inne in en förändringsresa så bör du tycka om att driva utvecklingsprocesser.


KVALIFIKATIONER FÖR TJÄNSTEN

För att matcha rollen ser vi med fördel att du har god dokumenterad ledarerfarenhet, som chef har du haft ansvar för personal, budget och verksamhetsutveckling i Svenska kyrkan. Vi förväntar oss självklart att du är en van användare av såväl branschspecifika IT-system som office-paket.


Upplysningar om tjänsterna: Krister Stenberg, Kyrkoherde, 08-555 670 23. Båda tjänsterna är tillsvidareanställningar och på heltid. Tillträde enl. ök. Provanställning 6 månader kan tillämpas.


Skicka din ansökan till e-post: haninge.rekrytering@svenskakyrkan.se

i form av ett personligt brev och ett CV. Vi vill ha din ansökan senast den 2021-02-07. Intervjuer sker löpande och positionen kan komma att tillsättas tidigare.


Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt all försäljning av ytterligare jobbannonser och/eller rekryteringstjänster.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Kyrka S:T Eskil ,Expedition och Förv

Placering

Haninge

Kontaktperson

Haninge Pastorat

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens Områdespräst i din ansökan