OKG AB söker ingenjörer inom kärnavfall!

OKG AB · Oskarshamn

·

Ansök senast 22 nov. (Idag)

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Passion for Energy

Vi på Uniper gillar passionerade medarbetare och kollegor. Med passion som drivkraft ser vi till att leverera el med högsta kvalitet till samhälle och industri i Sverige – varje sekund av årets alla dagar. Det är i det personliga engagemanget, i dialog, mångfald och olikheter på jobbet som vi tillsammans levererar samhällsnytta i realtid – och samtidigt fokuserar vår innovationskraft mot framtidens energilösningar. Eller som vi säger: ’”Passion for energy”. Vi behöver fler som brinner för energi och vill göra skillnad på riktigt. Är du en av dem?

The Uniper Way – så arbetar vi

Våra medarbetare är grunden för Unipers framgång och framtid. Vi arbetar tillsammans och i dialog. Hos oss utvecklas och förstärks kompetens på individnivå. Vi visar entreprenöranda och tar ansvar, i alla delar av koncernen. Vi har en gemensam hållning och värdegrund för hur vi bedriver det dagliga arbetet inom koncernen och i våra olika verksamheter. Vi kallar det ”The Uniper Way”.

Vad vi söker

Vi behöver bli fler och söker nu två ingenjörer inom området kärnavfall som vill jobba med oss. Vi söker dig som vill vara med och bidra i arbetet med att tillse en säker och effektiv hantering av våra restprodukter. Det gäller både material från nedmonteringen och rivningen av reaktorerna O1 och O2 på Oskarshamnsverket, samt material från den långsiktiga driften av vår tredje reaktor O3. Arbetet är brett, relativt komplext och innefattar både strategiskt och taktiskt arbete där verksamheten ställer höga krav på säkerhet och är starkt reglerad kravmässigt.

Enheten består idag av sju ingenjörer och stämningen präglas av en hög grad av entreprenörsanda samt stort engagemang. Du kommer ha ett nära samarbete med övriga ingenjörer och operativ personal både internt och externt.

I arbetsuppgifterna ingår exempelvis:

- Upprättning och granskning av dokumentation

- Utveckling av processer och rutiner

- Utförande av tekniska analyser och utredningar

- Kravtolkning/kravhantering

- Deltagande i tillstånds- och anmälningsförfaranden

- Kommunikation med myndigheter och övriga tillståndshavare

Uniper är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därför kommer vi att genomföra säkerhetsprövning och eventuell hälsoundersökning inklusive drogtest innan anställning.

Vem vi söker

Du har en teknisk eller naturvetenskaplig eftergymnasial utbildning inom exempelvis fysik, kemi, miljö eller logistik. Alternativt har du lång arbetslivserfarenhet som exempelvis strålskyddare. Vi verkar i en internationell miljö och goda kunskaper i svenska och engelska, både skriftligt och muntligt, är viktigt för att lyckas i rollen. Har du erfarenhet av kärnkraft samt inom materialhantering/logistik, kravhantering och/eller strålskydd är detta meriterande.

Som person är du strukturerad, driven, noggrann och analytisk i ditt arbete. Du har god kommunikationsförmåga och trivs med att samverka både internt och externt.

OKG – en naturlig del av framtidens energilösningar

OKG är ett kärnkraftsbolag inom Uniper. I vårt företag tar vi ansvar för de övergripande klimatmålen. Med vår fossilfria elproduktion bidrar vi inte bara till elförsörjningen utan motverkar också den globala uppvärmningen. Vi är övertygade om att kärnkraft är en oumbärlig teknik för att hantera klimatutmaningen.

Vi strävar efter att spegla samhällets utveckling och vi ser gärna att du medverkar till att bredda vår mångfald. Vi anser att olikheter skapar möjligheter. Ta chansen att bli en av oss som levererar den el vi alla behöver!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

OKG AB

Placering

Oskarshamn

Kontaktperson

Sydkraft AB