OFP-Handläggare

SQC Swedish Qualification Centre AB · Östhammar

·

Ansök senast 4 okt.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du intresserad av ett utvecklande och engagerande arbete med fokus på kvalitetssäkring av oförstörande provning (OFP) inom kärnkraft – då är detta något för dig!


Din roll som OFP-handläggare

Du kommer att genomföra kvalificeringsuppdrag och efter hand driva projekt åt våra kunder både inom och utanför Sverige. Vår bas är att kvalificera system för oförstörande provning för svensk kärnkraft. Vi driver i allt ökande omfattning även utvecklingsprojekt åt olika intressenter samt medverkar i olika forum och projekt för att alltid ligga i framkant kunskapsmässigt gällande OFP.

Som OFP-handläggare får du möjlighet att genomföra kvalificering av avancerade provningssystem där arbetsmomenten omfattar granskning av teknisk dokumentation samt genomförande av praktiska demonstrationer av procedurer, personal och utrustningar. Utrustningarna som används vid provningar på kärnkraftverk är från enklare manipulatorer för provning av rör till avancerade fjärrstyrda robotar som provar olika delar av kärnkraftverkens primära delar såsom reaktortank. Provningstekniken, vilken ingår i kvalificeringarna, är oftast teknik i utvecklingens framkant. Kvalificeringsuppdragen genomför du själv eller tillsammans med andra OFP-handläggare mot ackrediterade provningslaboratorier som anlitats av kärnkraftverken. Vi har eget laboratorium med avancerade OFP-instrument samt manipulatorer där vi genomför egna undersökningar vid utbildning, utvecklingsuppdrag samt så kallade ”fingerprint” av de testblock som används vid kvalificering.

Att arbeta som OFP-handläggare kräver unik kunskap som vi ger dig genom nödvändig utbildning och kompetensutveckling för att få rätt kompetens. I de uppdrag där du är projektledare, ansvarar du för att uppdraget genomförs enligt överenskommelsen med kunden avseende kvalitet, tidsplan, ekonomi etc.


Som OFP-handläggare behöver du följande kvalifikationer

  • Du har erfarenhet i minst två eller flera metoder för OFP och är certifierad till nivå 2 eller högre. Det är meriterande med erfarenhet av arbete på kärnkraftverk samt arbete med mekaniserad provning.
  • Vi ser gärna att du är högskoleingenjör eller civilingenjör, alternativt har du lång yrkeserfarenhet med motsvarande erfarenheter och kunskaper inom området.


Du som person

Arbetet kräver stort ansvarstagande och initiativkraft samt hög integritet och känsla för kvalitet. Du ska vara strukturerad och ha känsla för service samt god förmåga att uttrycka dig på engelska och svenska i tal och skrift. Vi söker dig som tycker om att verka i tät samverkan med kunder, samarbetspartner och projektdeltagare. Du har förmåga att jobba både självständigt och med andra.

För oss är det även viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av våra principer aktiv, öppen, positiv och säkerhet.

Läs mer om hur vi arbetar med mångfald och inkludering på vår hemsida.


Placeringsort är i första hand i vårt trevliga kontor på Nytorpsvägen 40 i Täby, men finns även möjlighet för placering inom närområdet till våra svenska kärnkraftverk. Arbete utanför hemorten förekommer både inom och utom Sverige.


För mer information

Angående tjänsten kontakta rekryterande chef Giselle García Roldán, tel 072 222 39 48. För frågor om processen kontakta rekryterare Peter Blixter, tel 072 237 32 02

Fackliga representanter för denna tjänst är Adam Rush (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Ingemar Eriksson (SEKO). Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 4 oktober 2020. Vänligen ange om din ansökan avser Täby eller Närområde Kärnkraftverk – RAB/OKG/FKA.


SQC är ett oberoende företag inom Vattenfallkoncernen. Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.


Vi ser fram emot din ansökan!


Vår organisation

Vi är 12 medarbetare och har kontor i Täby, Väröbacka och Stenungsund. Flertalet av våra medarbetare är specialister inom olika OFP-metoder.

SQC Swedish Qualification Centre AB erbjuder kvalitetssäkring och kvalificering av system för oförstörande provning av reaktortank med interna delar, övriga primärsystem samt tillhörande rörsystem på kärnkraftverk. De provningsmetoder vi kvalificerar är ultraljud, virvelström, visuell teknik, penetrant, magnetpulver och röntgen. Vi anses vara ett av de världsledande företagen av kvalificeringar enligt ENIQ-metodiken. Våra kunder är till största del Ringhals AB, OKG Aktiebolag och Forsmarks Kraftgrupp AB men även andra uppdrag för intressenter såsom Strålsäkerhetsmyndigheten, SKB med flera förekommer. Se även http://www.sqc.se

Inom Vattenfallkoncernen tillhör SQC Business Unit Fuel, Engineering och Projects (BU FE&P). BU FE&P förser Vattenfalls kärnkraftverk med bränsle i en hållbar försörjningskedja och stödjer alla affärsenheterna i deras utveckling genom att leverera teknisk expertkunskap, projekt och andra förbättringsinitiativ. Arbetet genomförs främst mot kärnkraften men även mot andra områden såsom vattenkraft, värme, vind, vätgasutveckling och elnät.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

SQC Swedish Qualification Centre AB

Placering

Östhammar

Kontaktperson

Vattenfall AB