Nytänkande försäljningschef som vill leda med hjärtat till Siemens

Siemens · Eskilstuna

·

Ansök senast 13 feb.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Nytänkande försäljningschef som vill leda med hjärtat till Siemens

Visste du att byggnader kan tala? Byggnader uppkopplade mot Siemens digitala värld berättar ständigt för oss hur de mår. På Siemens Smart Infrastructure jobbar vi med att utveckla smarta lösningar för byggnader som hjälper till att förenkla vår vardag eller skydda människor, egendom och miljö. För oss är det viktigt att bidra till hållbara helhetslösningar för energieffektivisering, där fastigheten är en del av vårt energisystem. Hos oss på Siemens Smart Infrastructure Region Mitt arbetar 90 kollegor i olika roller för att säkerställa att våra byggnader blir smartare, tryggare och mer energieffektiva. Det handlar om att göra mer av de resurser vi har genom att digitalisera och i sin tur effektivisera byggnader. Smart infrastruktur helt enkelt.

Då vår nuvarande försäljningschef går vidare till en annan roll inom företaget söker vi en ny Försäljningschef till Region Mitt (med kontor i Västerås, Eskilstuna, Örebro, Karlstad, Norrköping och Linköping). Vi söker dig som kompletterar vårt team och hjälper oss att ta nästa kliv att utveckla försäljningen i regionen. Du som med ditt engagemang, din drivkraft samt förmåga att coacha och bygga relationer kommer spela en avgörande roll för vår fortsatta utveckling av smart infrastruktur på marknaden. Ditt arbete och den erfarenhet du bidrar med kommer sätta en stor prägel på vår fortsatta framgång av vårt erbjudande inom samtliga affärsområden.

Du kommer jobba i nära samarbete med mig och övriga ledningsgruppen i regionen som består av projektchef och fyra kontorschefer. Vi använder dynamiken i teamet och utmanar oss själva att tänka nytt och annorlunda för att ta oss framåt mot våra mål. Du blir en viktig pusselbit i laguppställningen när vi tillsammans ska ta regionen till nästa nivå där vi står inför en häftig digitaliseringsresa med oanade möjligheter. Vi ska jobba med att utveckla vårt erbjudande inom brand, säkerhet, styr/regler och energi för att möta våra kunders framtida krav redan idag.

Du kommer även ingå i ett nätverk av andra försäljningschefer i Sverige där ni kommer att ha utbyte av erfarenheter samt få inspiration och stöd av vår Sales Excellence organisation.

Utmaningen
Som försäljningschef kommer du att ha ansvaret för att leda och coacha ett framgångsrikt team på tolv medarbetare i rollerna Account Manager och Bid Manager/Bid Engineer inom våra affärsområden. Medarbetarna arbetar från de olika kontoren i regionen och det innebär att du behöver besöka både kunder och kollegor på plats ibland. Dagens förutsättningar medför även att vi måste vara duktiga på att kommunicera digitalt med både kollegor och kunder. Det ställer nya krav på oss att bygga interna och externa nätverk och relationer genom digitala plattformar och virtuell kommunikation.

Det är naturligt för en säljchef att fokusera på resultat och försäljning och det förväntar vi oss, men vi är helt övertygade att detta uppnås genom ett ledarskap där du lyckats motivera, coacha och inspirera ditt team till framgångsrik försäljning inom sina respektive kanaler. Är din grupp nöjd och motiverad, och vi har kunder som är nöjda, så banar det vägen för goda försäljningssiffror. Du kommer även ha en viktig roll i att coacha regionens kontorschefer som ansvarar för våra servicesäljare, i vårt försäljningsarbete. I rollen kommer du att använda dig av SalesForce för att planera, följa upp och fatta beslut, men framförallt att vara en del i framgången att sälja in våra lösningar hos våra kunder.

Vem är du?
Som person är du nyfiken, tycker om att utmana dig själv, är självgående, tar fullt ansvar och älskar att vinna. Men framför allt, du älskar att arbeta med människor då det är med våra kunder som affärerna görs och i vår organisation där utförandet och projekten levereras. Du ha erfarenhet av både strategisk- och värdebaserad försäljning och för att optimera/underlätta din startsträcka, ser vi gärna att du kommer från entreprenad- eller servicebranschen.

Du har en teknisk kompetens och förståelse, håller ett högt affärsmannaskap och är van att lägga en plan för hur du ska lyckas med att leverera mot förväntade mål. Du har erfarenhet av att arbeta i en ledningsgrupp och ditt bidrag kommer att behövas i såväl strategiska som operativa frågor. Det är en föränderlig värld, därför behövs en lösningsorienterad inställning och gedigen erfarenhet av förändringsledning. Du trivs som fisken i vattnet i en innovativ miljö som präglas av teknisk utveckling där du självständigt driver vår gemensamma plan och genom olika aktiviteter, utvecklar säljorganisationen och skapar förståelse för våra mervärden.

Vi ser att du kan vara placerad i någon av Sveriges mellersta städer såsom, Västerås, Eskilstuna, Karlstad, Örebro, Norrköping och Linköping med omnejd.

Med dessa rader hoppas jag att jag har fångat ditt intresse och att du vill vara med och bidra i en tjänst som försäljningschef hos oss. De frågor som annonsen har väckt vill jag gärna besvara. Ring eller sms:a mig så kan tar vi det därifrån.

Må gott så länge och hoppas vi hörs!

Vänligen,
Anette Narving, Regionchef Mitt för Smart Infrastructure

Om Siemens
Tillsammans är vi ca 350 000 nyfikna och kompetenta personer i världen som jobbar med att utveckla framtiden. Du kan vara en av dem. Se mer på Siemens.se

Tveka inte - ansök idag via siemens.se/jobb ref no 228315. Vi gör ett löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdagen. Sök tjänsten så snart som möjligt och senast den 31 januari 2021. För frågor om tjänsten kan du kontakta rekryterande chef Anette Narving på 070-871 96 17, anette.narving@siemens.com, eller för frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta Lisa Lundeberg på 070-728 13 72, lisa.lundeberg@siemens.com.

För kontakt med facklig representant maila Facket.se@siemens.com.

I denna rekrytering undanber vi oss alla samtal rörande annonsering och rekryteringsstöd.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Siemens

Placering

Eskilstuna