Jobbsafari är en del avschibsted logo

Nyexaminerad ingenjör inom samhällsbyggnad till NIRAS i Göteborg

Nyexaminerad ingenjör inom samhällsbyggnad till NIRAS i Göteborg

Academic Work · Göteborg · Ansök senast 16 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Var med och bygg morgondagens samhälle hållbart! NIRAS är ett globalt företag som verkar inom samhällsbyggnad med ett stort fokus på FN:s hållbarhetsmål. Totalt har NIRAS ca 2 400 medarbetare som skapar hållbara lösningar och löser sina kunders utmaningar med utgångspunkt i bolagets värderingar: Vi lyssnar, vi lär, vi levererar! I rollen som VA-projektör får du möjlighet att jobba landsöverskridande med intressanta och utmanande projekt, främst med fokus inom infrastruktur, tillsammans med kompetenta och hjälpsamma kollegor. Utvecklingsmöjligheterna är stora och din personliga resa kommer att vara i fokus.

Information om uppdraget

I december 2019 startades affärsområdet Vattenbyggnad i Sverige, ett affärsområde med stor expertis inom VA- och dagvattenutredning, klimatanpassningar, modelleringar samt lednings-projektering. Inom koncernen finns ca 200 kollegor inom området och i Sverige sitter 11 personer placerade i Göteborg och Stockholm. Efterfrågan på affärsområdets tjänster är mycket stort och därför utökar vi nu teamet.
Du kommer att få arbeta nära Erik som också arbetar som VA-projektör i Göteborg, och tillsammans kommer ni att dela på projekteringen inom olika projekt. Erik kommer även se till att du får riktigt bra förutsättningar att komma in i din roll då du kommer gå parallellt med honom i början. Du erbjuds även ett gediget on-boarding program för att få bra koll på NIRAS i sin helhet. Rollen som VA-projektör är bred och du kommer arbeta med allt från exploateringsprojekt till järnvägsprojekt. Affärsområdet är delaktigt i ett flertal mångmiljardprojekt inom järnvägsområdet i Norge, vilket innebär komplexa projekteringar, mycket samarbete med kollegor och samordning mellan olika teknikområden, vilket kräver ett genuint intresse för 3D-projektering och modellhantering.

Du erbjuds
  • En mentor och gedigen upplärning under din första tid för att komma in i rollen på ett bra sätt
  • Goda utvecklingsmöjligheter genom utmanande arbetsuppgifter och möjlighet att få utvecklas åt det håll som intresserar dig
  • Ett gäng mycket kompetenta och ödmjuka kollegor som trivs med varandra och där samarbetet är i fokus. På NIRAS är det lika naturligt att du ringer VD:n för att bolla något, som att kontakta dina andra kollegor!
Arbetsuppgifter

Som VA-projektör kommer du arbeta med utredningar och projektering i varierande projekt gentemot NIRAS kunder som främst befinner sig inom järnväg och infrastruktur. Du har ett nära samarbete och kunskapsutbyte med dina övriga VA-kollegor i såväl Sverige, Norge och Danmark och du är aldrig ensam i projekt utan har en eller flera seniora kollegor i ditt team som du kan lära av. Du kommer vara delaktig i projektens olika skeden från början till slut och vanligtvis sitter du med ett par projekt parallellt, beroende på deras omfattning.

Du kommer till exempel att:
  • Arbeta i nära samordning med övriga teknikområden såsom geoteknik, spår, väg m.m.
  • Hålla i för- och detaljprojektering av ledningsnät
  • Ta reda på och hantera tekniska standarder
  • Projektera, upprätta ritningar och hantera modellerna i programvarorna Novapoint och AutoCad Civil 3d
  • Göra beräkningar och ledningsdimensioneringar
  • Upprätta tekniska bygghandlingar, beskrivningar och hantera stora mängder data
  • Vara delaktig vid platsbesök och projekteringsmöten
Vi söker dig som
  • Är nyexaminerad med en högskole- eller universitetsingenjörsutbildning med inriktning mot samhällsbyggnad eller så är du utbildad byggingenjör
  • Har mycket goda kunskaper i såväl svenska som engelska, i både tal och skrivit, med anledning av att du kommer använda dig av båda språken i arbetet.
Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av att ha jobbat i en liknande roll och/eller har erfarenhet inom 3D-projektering och programvarorna Novapoint eller AutoCad Civil 3d.

Som person är du:
  • Samarbetsvillig med en stort portion ödmjukhet och vilja att jobba i team
  • Flexibel och har förmågan att kunna anpassa dig efter förändrade förutsättningar
  • Uthållig och villig att lägga ner mycket tid och engagemang i projekten
  • Problemlösande och med en förmåga att tänka utanför boxen och våga komma med nya förslag och lösningar
Övrig information
  • Start: Februari 2021
  • Omfattning: Heltid, tillsvidare, 6 månaders provanställning tillämpas
  • Placering: Vasagatan 43B, GÖTEBORG
  • Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nirás önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Academic Work

Placering

Göteborg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons