Jobbsafari är en del avschibsted logo

Nu söker Uppsala studentkår ny chefredaktör till tidningen Ergo!

Nu söker Uppsala studentkår ny chefredaktör till tidningen Ergo!

Uppsala studentkår · Uppsala · Ansök senast 23 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens chefredaktör i din ansökan

Nu söker Uppsala studentkår ny chefredaktör till tidningen Ergo! Vill du bidra till att göra studenters liv lite drägligare och dessutom sitta i ett centralt beläget kontor i Uppsala med utsikt över slottet? Då har vi jobbet för dig.

Om tjänsten

Som chefredaktör arbetar du på heltid med Uppsala studentkårs webbtidning Ergo (ergo.nu). Du bevakar dagsaktuella händelser och frågor med anknytning till Uppsala universitet, högre utbildning och studentliv i stort, samt kultur och nöje av intresse för Uppsalas studenter. Du är också ansvarig utgivare och ytterst ansvarig för det redaktionella arbetet. Kvälls- och helgjobb förekommer i sällsynta fall. Tidningen befinner sig i en utvecklingsfas där du som chefredaktör kommer ha en viktig roll i att staka ut tidningens framtida riktning. Du förväntas arbeta på plats, men har möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan. Rekrytering och tillsättning sker löpande och vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Provanställning tillämpas. Arbetsgivare för tjänsten är Uppsala studentkår.

I arbetsuppgifterna ingår att:

● Leda redaktionens arbete (handleda frilansare, korrekturläsa artiklar, hålla kontakt med annonsbyrå och webbyrå, samt överlag se till att det administrativa flyter på).

● Planera sajtens innehåll tillsammans med din redaktörskollega.

● Skriva artiklar, fotografera, bildredigera och publicera på webben.

● Vara delaktig i Ergos kommunikation via sociala medier.

● I egenskap av ansvarig utgivare se till att publicistiska och pressetiska regler efterföljs i allt innehåll som läggs ut på ergo.nu.

Vi söker dig som

● Har journalistutbildning och/eller yrkeserfarenhet som reporter och/eller redaktör samt erfarenhet av bildredigering och webbpublicering.

● Är en god stilist och språkligt säker både när det kommer till att författa egna texter och att korrekturläsa och bedöma andras.

● Är organiserad – håller koll på vad som ska publiceras när, att hemsidan uppdateras löpande, att annonser läggs ut och tas ner på rätt datum, att domän och webbhotell förnyas, att betalda frilansare får sina arvoden i tid, och så vidare.

● Har näsa för nyheter och känner till vilka kanaler du kan använda för att hitta dem.

● Är självgående och initiativrik.

Det är meriterande om du:

● Har god kännedom om Uppsala universitet och stadens studentliv, liksom högskolefrågor på nationell nivå.

● Du har arbetat i publiceringsverktyget Drupal eller liknande CMS.er.

● Har grundläggande kunskaper i Photoshop.

● Kan uttrycka dig väl på engelska i tal och skrift.

Som person ser vi gärna att du är:

● Nyfiken och öppen.

● Kommunikativ och ansvarstagande.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet varför både intervjuer och referenstagning kan bli aktuellt vid urvalsprocessen. Individuell lönesättning tillämpas.

Så ansöker du

Mejla din ansökan till rekrytering@uskar.se med cv, arbetsprover (max två) och ett kort personligt brev senast 23 maj (observera att rekrytering och tillsättning sker löpande). Märk mailet ”chefredaktör”.

Frågor om tjänsten kan ställas till:

Lina Svensk, nuvarande chefredaktör (cred@ergo.us.uu.se)

Jacob Färnert, ordförande Uppsala studentkår (ordf@uskar.se)

Facklig kontaktperson: Klara Fröberg, arbetsplatsombud och fakultetssamordnare (klara.froberg@uskar.se)

Om Tidningen Ergo

Tidningen Ergo grundades 1924 och ägs sedan 1940 av Uppsala studentkår. Redaktionen är obunden gentemot kårstyrelse och opposition. Fram till och med årsskiftet 2019/2020 utkom tidningen i fysisk form, men existerar nu enbart som webbtidning. Ergo bevakar Uppsalastudenternas intressen. Tidningens huvudsakliga bevakningsområden är Uppsala universitet, högskolefrågor, studentkårerna, nationerna och studentlivet i stort. Redaktionen sitter i kårhuset, Övre Slottsgatan 7, Uppsala. Tidningen delar kontorslokaler med Uppsala studentkårs kansli och presidium.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Uppsala studentkår

Placering

Uppsala

Kontaktperson

Uppsala Studentkår

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens chefredaktör i din ansökan

Dela jobbannonsen