Jobbsafari är en del avschibsted logo

Network System Administrator

Vattenfall · Östhammar · Ansök senast 5 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Vattenfall IT är den interna leverantören för IT-tjänster till Vattenfall koncernen i flera europeiska länder. Vi är en viktig beståndsdel I Vattenfalls mål att bli fossilfria inom en generation. Just nu etablerar vi ett Datacenter vid Forsmarks kärnkraftverk, som kommer vara gemensamt för Vattenfall. Vi söker nu sju stycken Nätverkstekniker som vill vara med på denna spännande resa i att etablera vårt nya datacenter!

Din roll

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av drift, utveckling och underhåll av nätverksinfrastruktur i datacentret. Som Nätverkstekniker kommer du att ha ett omväxlande arbete med breda ansvarsområden. Erfarenheterna som listas nedan är en del av de typer av arbetsuppgifter du kommer stöta på i din vardag. Du kommer att vara en del av ett team men vi ser även att du har förmågan att arbeta självständigt mot externa leverantörer såväl som kollegor runt om i Europa.

Din profil som Nätverkstekniker:
  • Drift och övervakning av nätverksinfrastruktur
  • Avancerad nivå av WAN, LAN, Routing
  • Erfarenhet av Software defined networking (SDN)
  • Erfarenhet av arbete med produkter från bl.a. Fortinet, Cisco, Juniper, Checkpoint
  • Erfarenhet av arbete med orkestreringsverktyg t.ex Cisco DCNM
  • Erfarenhet av EVPN/VXLAN
  • Automation nätverk (t.ex. Ansible, CI/CD, IaC)
  • Goda erfarenheter av att arbeta med nätverkssäkerhet
  • Grundläggande script/programmerings erfarenhet(t.ex. Python, Perl.)
  • Erfarenhet av att arbeta med ITIL-processramverk
  • Goda kommunikationsegenskaper på såväl svenska som engelska, i både tal och skrift
Vi söker dig som har ett strukturerat arbetssätt och tar egna initiativ för att driva ditt arbete och utveckling framåt. Du har en god förmåga att sätta dig in i ny teknik och felsökning i varierande storlek och komplexitet. Som person är du en lagspelare samtidigt som du kan vara självgående. Vi uppmanar till nytänkande, kreativitet och medarbetare som tänker utanför boxen med IT-säkerhet som grundprincip.

Placeringsort:
Forsmark
Vi ser gärna att du är placerad i Forsmark, men även Solna eller Ringhals är möjliga placeringsorter.

Vårt erbjudande
Du välkomnas till en arbetsplats med svensk bolagskultur som genomsyras av "work life balance", där medarbetares behovs sätts i fokus. Exempel på detta är ergonomiska hjälpmedel, möjlighet till att arbeta hemifrån, företagshälsovård, friskvårdsbidrag, friskvårdsanläggningar, utbildningar genom konferenser och kurser.

Ansökan
Välkommen med din ansökan, inklusive CV och personligt brev, senast 5 december, 2020. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonathan Warner, tel. 070-113 37 22. För mer information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare, Elnoosh Farhoudfar, 073 060 25 49. Fackliga representanter är Sofi Wadström (Akademikerna), Inger Strandberg / Lars-Erik Näsman (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). För att komma i kontakt med representanterna, ring Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning att genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Östhammar

Dela jobbannonsen

Anmäl annons