Jobbsafari är en del avschibsted logo

Nationalekonom

Konjunkturinstitutet · Stockholm · Ansök senast 13 dec.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Konjunkturinstitutet söker nationalekonom till enheten för miljöekonomi

Konjunkturinstitutet erbjuder en unik miljö för dig som är intresserad av att analysera den ekonomiska utvecklingen. Våra prognoser och analyser används som beslutsunderlag för den ekonomiska politiken och för andra statliga myndigheter, företag, organisationer och för arbetsmarknadens parter. Konjunkturinstitutet är en expertmyndighet med cirka 55 anställda.

Den miljöekonomiska enheten har till uppgift att producera samhällsekonomiska analyser för att förbättra beslutsunderlaget för svensk miljöpolitik. I verksamheten ingår tillämpad forskning, metod- och modellutveckling samt utredningar på uppdrag av regeringen och andra myndigheter. Ett vetenskapligt råd är knutet till verksamheten. För närvarande arbetar sex personer på enheten.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer i första hand att arbeta med den årliga miljöekonomiska rapport som enheten ansvarar för. 2021-års rapport är tänkt att behandla LULUCF-sektorn, särskilt skogens, roll i klimatomställning. Det inbegriper att beskriva de naturvetenskapliga relevanta sambanden, men framför allt att analysera hur sektorn kan styras på ett kostnadseffektivt sätt för att bidra till att klimatmålen både i Sverige och inom EU uppnås.

Vi söker dig som

· Har disputerat inom nationalekonomi eller motsvarande

· Har erfarenhet av miljöekonomisk forskning om LULUCF-sektorn och dess roll för klimatomställningen.

· Har en god analysförmåga och är noggrann.

· Är initiativrik, drivande och fungerar väl i samarbete med andra.

· Uttrycker dig tydligt och pedagogiskt i tal och skrift på engelska och svenska.

Kunskaper i GAMS-programmering är meriterande.

Ansök om tjänsten

Vi vill ha din ansökan senast den 13 december 2020 till: jobb@konj.se eller Konjunkturinstitutet, Box 12090, 102 23 Stockholm. Ange diarienummer 2020-500 i ämnesraden i ditt mejl eller på kuvertet. Du får en bekräftelse på mottagen ansökan. Kontakta oss annars.

Tjänsten är en vikarieanställning och gäller tills vidare från och med 1 februari 2021, dock längst till 31 januari 2022. Vi eftersträvar jämn könsfördelning och ökad mångfald.

Kontaktpersoner

Svante Mandell, enhetschef, 08-453 59 74 eller svante.mandell@konj.se

Rosmarie Andersson, facklig företrädare ST, 08-453 59 36

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Konjunkturinstitutet

Placering

Stockholm

Kontaktperson

Konjunkturinst

Dela jobbannonsen

Anmäl annons