Jobbsafari är en del avschibsted logo

Nätanalytiker regionnät – Vattenfall Eldistribution AB

Nätanalytiker regionnät – Vattenfall Eldistribution AB

Vattenfall · Stockholm · Ansök senast 16 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Vi på Vattenfall Eldistribution söker dig som har ett brinnande intresse för elkraft och vill jobba i framkant med och bidra till den energiomställning som sker. Som erfaren Nätanalytiker hos oss lovar vi att du kommer utmanas i spännande och komplexa frågeställningar med uppdraget att säkerställa ett framtida regionnät med rätt kapacitet och utformning. Släpp loss dina superkrafter med oss!

Du kommer att
Ingå i en grupp engagerade medarbetare med det viktiga uppdraget att utforma och planera det framtida regionnätet. Gruppen består idag av 17 medarbetare som utgör expertkompetensen inom bolaget gällande kraftsystemanalys för regionnätet. Vi behöver nu förstärka gruppen med ytterligare en erfaren nätanalytiker vars huvudsakliga uppdrag blir att:
  • Utföra nätutredningar som omfattar såväl tekniska analyser som ekonomiska kalkyler
  • Analysera nätets dimensionering med fokus på belastningsfördelnings- och felströmsberäkningar
  • Genomföra risk- och konsekvensanalyser i regionnätet
  • Ta fram tekniska lösningar för anslutning av nya kunder till regionnätet såsom exempelvis sol- och vindkraftparker samt elintensiva industrier
  • Vara resurs i och/eller driva våra utvecklings- och implementeringsarbete inom gruppen/avdelningen.
Din kompetens kommer även att efterfrågas i olika företagsinterna projekt.

Vi söker dig som
Är civil- eller högskoleingenjör med inriktning elkraft eller motsvarande. Du har erfarenhet av nätplanering, och/eller nätanalys för lokal-, region eller stamnät. Det är meriterande om du har erfarenhet att arbeta med beräkningsprogrammet PSS®E.

Förutom de formella kompetenserna vi efterfrågar så lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper. Som person är du analytisk med gott omdöme där du kan göra korrekta avvägningar och prioriteringar utifrån komplexa underlag. Du är självgående och det är naturligt för dig att strukturera ditt angreppssätt och driva dina processer framåt på ett effektivt sätt, både när det gäller tekniska och ekonomiska frågor. Du har också lätt för att uttrycka dig i både tal och skrift på både svenska och engelska.

Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare och utforska nya områden inom företaget. Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.

Övrig information
Rekryterande chef: Andreas Finnman, tel: +46 73 068 89 83
Rekryterare: Johan Macdonald, tel: +46 73 085 27 63

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anne-Marie Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

Placeringsort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 16 Maj

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Vattenfall

Placering

Stockholm

Dela jobbannonsen

Anmäl annons