Näringslivs- och arbetsmarknadsanalytiker

Malmö stad · Malmö

·

Ansök senast 22 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Malmö är en attraktiv stad med hög befolkningstillväxt. Stadens befolkning utgör grunden för det kommunala uppdraget. Stadskontorets avdelning för Analys och hållbarhet söker nu en samhällsstrateg som vill leda, utveckla och genomföra analyser för Malmö stad. Du kommer arbeta på enheten Statistik och analys. Tjänsten är inriktad mot frågor om näringsliv, produktivitet och arbetsmarknad.

Rollen som samhällsstrateg innebär att arbeta med Malmös strategiska utveckling på ett övergripande plan. I dina arbetsuppgifter ingår att ta fram kvalificerade kunskapsunderlag till Stadskontorets ledning samt till kommunstyrelsen, att ansvara för, utföra och presentera fördjupade analyser samt att bevaka relevant kunskaps- och metodutveckling. Du kommer även att initiera, leda och samordna kommungemensamt arbete. Arbetet innebär många kontakter med andra förvaltningar i staden såväl som med andra aktörer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har akademisk utbildning och forskarexamen i nationalekonomi, statsvetenskap, samhällsvetenskap eller annan relevant inriktning. Du har gedigen erfarenhet av analytiskt arbete inom fälten näringsliv, produktivitet och arbetsmarknad. Du är väl förtrogen med kvantitativa analysmetoder och kompetent även inom kvalitativa metoder. Det är meriterande om du även har erfarenhet av att göra samhällsekonomiska analyser, konsekvensanalyser, nyttoanalyser, effektbedömningar eller liknande.

Som analytiker trivs du med och har förmågan att göra kvalificerade analyser i tidvis högt tempo, både på egen hand och i nära samarbete med andra. Du gillar att arbeta med varierande frågor och är bra på att pedagogiskt strukturera olika typer av framställningar. Du kommunicerar sammanhang och resultat på ett lättförståeligt sätt, skriftligt såväl som muntligt, självklart på svenska men gärna också på engelska. Du anpassar ditt arbete till nya förutsättningar och fångar upp trender och tendenser i omvärlden.

En central drivkraft för dig är att utforma verksamheten i Sveriges tredje största och snabbast växande storstad. Därför utvecklar du metoder och arbetssätt tillsammans med andra i kommunen. Du värdesätter framtagandet av sakliga och gedigna beslutsunderlag samt stimuleras av att dessa tjänar som grund för strategiska ställningstaganden kring stadens utveckling. Du lockas av att ditt arbete utgör en väsentlig utgångspunkt för kommunal planering, ekonomisk resursfördelning och konsekvensbedömningar i verksamheterna.

Vi vill gärna att du i ditt personliga brev beskriver din erfarenhet av analytiskt arbete inom fälten näringsliv, produktivitet och arbetsmarknad, samt hur du arbetat med kvantitativa och kvalitativa analysmetoder.

Välkommen in med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Avdelningen Analys och Hållbarhet leder, stödjer och samordnar uppföljning och analys av stadens verksamheter, Agenda 2030, jämställdhet, barnrätt, folkhälsa, antidiskriminering och trygghet. Här finns också beredning av remisser och motioner. Avdelningen är under utveckling och har fått nya utökade arbetsuppgifter som kan bidra till stadens ambitioner för ett hållbart Malmö.

Stadskontoret har, som kommunstyrelsens förvaltning, en samordnande roll i förhållande till övriga förvaltningar inom Malmö stad. Stadskontorets centrala uppgiftsområde är policy-, strategi-, och utvecklingsfrågor samt uppföljning/utvärdering.

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Marcus Ohlström

070-147 59 52