Jobbsafari är en del avschibsted logo

Nämndsekreterare vid arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Nämndsekreterare vid arbetsmarknads- och socialförvaltningen

Malmö Stad Projekt · Malmö · Ansök senast 16 feb.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Som utredningssekreterare/nämndsekreterare ansvarar du för nämndsprocessen för ett av arbetsmarknads- och socialnämndens myndighetsutskott. I rollen som nämndsekreterare behöver du trivas med att arbeta i en politiskt styrd organisation och du kommer att ha ett nära samarbete med förtroendevalda och tjänstepersoner. I dina arbetsuppgifter ingår att upprätta kallelser, skriva protokoll, sammanställa och kvalitetsgranska beslutsunderlag, planera sammanträden samt att bidra till internt förbättringsarbete avseende processer och rutiner avseende nämndsprocessen.

Som nämndsekreterare är du ett stöd för handläggare och chefer i beredningsprocessen inför nämnd. Du förväntas ge förvaltningens avdelningar råd och utbildning i frågor som rör dokumenthantering och nämndsadministration. Du ansvarar även för att den politiska gången följs i enlighet med kommunallagen och andra för verksamheten gällande lagar och styrdokument.

Du ingår som en del i ett team bestående av flera sekreterare till nämnd och utskott.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning statsvetenskap, offentlig förvaltning eller annan utbildning alternativt arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Rollen som nämndsekreterare kräver att du är ansvarstagande, strukturerad och noggrann, samt kan förhålla dig och ditt arbetssätt till ständigt nya förutsättningar. Du förväntas självständigt planera och genomföra uppgifter och ha en mycket god förmåga att i tal och skrift uttrycka dig lättillgängligt och tydligt på svenska.

Vi ser även att du som söker är en serviceinriktad problemlösare, har ett prestigelöst förhållningssätt och god samarbetsförmåga.

Det är meriterande om du har erfarenhet av nämndsadministration och offentlig förvaltning, du har goda kunskaper i kommunal- och förvaltningsrätt samt erfarenhet av att arbeta i ett digitalt ärende- och dokumenthanteringssystem, gärna Platina.

Om arbetsplatsen

Du kommer tillhöra nämndsenheten, som är en av tre enheter på avdelningen för hållbarhet, kvalitet och nämnd. På nämndsenheten arbetar idag 17 medarbetare, bl.a. nämndsekreterare, arkivarie, huvudregistrator och jurister.

Avdelningen för hållbarhet, kvalitet och nämnd arbetar bland annat med socialt hållbar utveckling, förvaltning och utveckling av nämndsadministration, ärendehantering, stöd och analys för utvecklings- och kvalitetsarbetet inom arbetsmarknad och socialt arbete. Avdelningen tillhör staben och är en av 10 avdelningar på arbetsmarknads- och socialförvaltningen. 

Vid Sveriges största arbetsmarknads- och socialförvaltning jobbar 2500 medarbetare varje dag för att stärka Malmöbor. Tillsammans med Malmöborna vill vi öka möjligheterna till egen försörjning, minska hemlöshet, bidra till att barn och unga ska få bra uppväxtvillkor och verka för att nyanlända ska få goda förutsättningar. Det är ett viktigt och roligt arbete, men långt ifrån enkelt. Sök jobb hos oss, du kommer att göra skillnad.

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Vikariat 12 månader
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Snarast enligt överenskommelse.

Övrigt

Observera att vi i Malmö stad tagit bort det personliga brevet från ansökningsprocessen och ersatt det med urvalsfrågor, detta för en mer inkluderande rekryteringsprocess och en effektiv kandidatupplevelse för dig som söker jobb hos oss. Dina svar blir en viktig del i vårt urvalsarbete. Vi kan komma att tillämpa löpande urval.  

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö Stad Projekt

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons