Jobbsafari är en del avschibsted logo

Musiker Slagverk till Arméns musikkår

Försvarsmakten · Sollentuna · Ansök senast 31 maj

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Försvarsmusiken är en enhet med funktionsansvar inom Försvarsmakten för den svenska militärmusiken. Huvuduppgiften är det statsceremoniella rummet med musik vid nationella högtidsdagar, riksmötets öppnande, statsbesök, kungliga audienser, högvaktsavlösning med vaktparad samt högre chefsbesök. Ett brett utbud av konserter bjuds en bred publik vid de konserter som Försvarsmusiken genomför främst under höst, vinter och vårsäsong. Försvarsmusiken består av tre musikkårer; Arméns musikkår, Marinens musikkår och Livgardets dragonmusikkår.

Arméns musikkår är en harmonikår för parad- och ceremoniverksamhet samt en symfonisk blåsorkester för konsertverksamhet i olika genrer och med skiftande inriktning. Kåren, som består av 53 musiker, är placerad i Sollentuna.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
  • Marscherande spel i ceremoniel, parad och figurativ uppvisning.
  • Medverka vid konserter i orkester och ensembler.
  • Medverka i tv-, radio-, streaming-, skivinspelningar och sociala medier.
  • Delta i olika arbetsgrupper inom Försvarsmusiken.
Arbetsförhållanden:
  • Arbetet sker i skiftande arbetsmiljö såväl inom- som utomhus, nationellt som internationellt.
  • Framträdanden sker i uniform.
Kvalifikationer:
  • Musikutbildning vid högskola eller motsvarande kompetens.
  • Mycket god fysisk status för marscherande spel.
  • Ej hö- eller pälsdjurallergiker.
Meriterande kvalifikationer:

Genomförd värnplikt/grundläggande militär utbildning.

Körkort.

Personliga kvalifikationer:

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
Som person ser vi att du är nyfiken med ett flexibelt och lösningsorienterat tänk. Vi ser att du är lagspelare som har lätt för att samarbeta med andra. En viktig del i rollen är att vara en värdig representant för Sverige och Försvarsmakten.

Provspelning:

Provspelning omgång 1 och 2 sker, efter personlig kallelse, 2021-06-30 och orkesterprov 2021-07-01 i musikkårens lokaler i Sollentuna. Efterföljande intervju och exercisprov sker snarast möjligt. Det erbjuds möjlighet att testa instrumenten den 2021-06-29. Tid och plats samt mer information kommer att skickas med den personliga kallelsen.

För noter till omgång 1 och 2 maila emil.bjorklund@mil.se eller mattias.arveheim@mil.se Från 14 maj kommer även noter till omgång 3 finnas på samma länk.

Annonsen gäller en tillsvidare tjänst, med sex månaders provanställning. Tillträde sker 2021-08-23 eller enligt överenskommelse. Individuell lönesättning tillämpas. Det är den sammanvägda bedömningen av provspelningen, exercisen och intervjun som kommer att ligga till grund för erbjudande om anställning. Sökande skall vara svensk medborgare. Godkänd registerkontroll är ett krav för anställning.

Din ansökan görs via rekryteringsverktyget Reachmee med innehållande CV och personligt brev senast 2021-05-30

Om du har frågor om befattningen kan du kontakta följande personer:

Musikdirektör Arméns musikkår, Andreas Hanson, 0721-811545

Chef Arméns musikkår, Per Iko, 073-3387057

Musikinspektör, Leif Karlsson, 072-387 86 19.

Fackliga representanter nås via Försvarsmaktens växel: 08-584 540 00.

SEKO: Thomas Klasson, Lise-Lotte Larsson

SACO: Johan Gillemyr

OFRO: Stefan Morin

OFRS: Kennet Hartikainen
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livgardet är ett av Försvarsmaktens största förband med anor från 1521, vilket innebär att vi firar 500-årsjubileum 2021. Vi utbildar morgondagens soldater, liksom militärpoliser och personal som ska genomföra internationell insats. Vi bevakar de kungliga slotten, vi har säkerhets- och markstridsförband, vi föder upp och tränar hundar till Försvarsmaktens insatsförband. Vi ansvarar också för att bevara och utveckla svensk militärmusiktradition. Vår verksamhet sträcker sig från Sollefteå till Karlskrona, från Göteborg till Stockholm och Uppsala.

Inom Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Sollentuna

Dela jobbannonsen

Anmäl annons