Jobbsafari är en del avschibsted logo

Motorman/Matros Gullmarsleden

Trafikverket · Lysekil · Ansök senast 16 mars

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Som medarbetare på Trafikverket är du med och underlättar vardagen för invånare och företagare i hela Sverige. Det gör du genom att vara med och forma framtidens infrastruktur.

Arbetsuppgifter
Brinner du som vi för en säker och miljövänlig sjöfart? Är du en initiativtagande, öppen och kommunikativ person med hög grad av servicekänsla? Vi söker nu engagerad personal till våra gula vägfärjor - var med och gör Sverige närmare.

Just nu söker vi motorman/matros till Gullmarsleden i distrikt Norra Bohuslän. Gullmarsleden går mellan Finnsbo och Skår i Gullmarsfjorden. Färjeledens längd är 1850 meter och överfartstiden är tio minuter.

I tjänsten ingår bland annat underhålls- och reparationsarbeten, kontrollera att färjans maskineri är i sjövärdigt skick samt lastning och lossning.

Våra frigående färjor har tvåmansbesättning och du arbetar i nära samarbete med befälhavaren vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Ombord på färjan är du dessutom vårt ansikte utåt och det förutsätter att du har en hög grad av servicekänsla. Som person är du även initiativtagande och självständig, du ser vad som behöver göras och agerar därefter.

Kvalifikationer
Vi söker dig som
  • har lägst sex månaders tjänstgöring på däck eller i maskin, alternativt gymnasieskolans energiprogram med inriktning sjöfartsteknik eller YH-utbildning inom sjöfart som leder till befattning som lättmatros eller vaktgående maskinpersonal
  • har maskinist B-examen alternativt maskinbefäl klass VIII-examen
  • har utbildning i passagerarsäkerhet (crowd management)
  • har gått grundläggande säkerhetsutbildning (basic training) enligt STCW Manila
  • har giltigt läkarintyg för sjöfolk med däckstjänstgöring, lägst inre fart
  • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska
Det är meriterande om du
  • har erfarenhet av underhållssystem såsom AMOS
  • har högre behörigheter/utbildning eller annan erfarenhet som vi bedömer relevant
  • har erfarenhet av arbete på vägfärjor
  • har datorvana
I denna rekrytering används webbaserade tester som en del i urvalet.

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Ansökan ska göras på svenska. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

På Trafikverkets färjerederi är du med och bidrar till att 22 miljoner personresor och 13 miljoner fordonstransporter varje år sker så effektivt, hållbart och säkert som möjligt. Trafikverkets färjerederi är Sveriges största rederi med runt 70 vägfärjor som trafikerar över 40 färjeleder. När vattnet fryser i de norra delarna av vårt land ansvarar vi även för drift och underhåll av isvägar.

På Trafikverket jobbar vi med att göra Sverige närmare. Vi tror på att en förening av olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är den bästa grunden för att bygga en arbetsplats fri från diskriminering och en miljö där alla trivs och gör sitt bästa. Vi tror på mångfald där den gemensamma nämnaren är pålitlighet, engagemang och mod. För det är så vi bäst representerar vårt samhälle.

Ansökan
Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket.

Ansök senast
Din ansökan ska ha kommit in till Trafikverket senast den 2021-03-16

Upplysningar

Distriktschef Henrietta Johansson
0101231953

SEKO Åke Ottosson
0101242839

SACO Kenneth Toresson
0101238036

ST Stefan Sörensson
0101232867

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trafikverket

Placering

Lysekil

Kontaktperson

Henrietta Johansson

0101231953

Dela jobbannonsen

Anmäl annons