Modersmålslärare/studiehandledare i arabiska till Lerums kommun

Lerums kommun · Lerum

·

Ansök senast 25 sep.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Lärarna på Enheten för flerspråkighet i Lerum undervisar i 22 olika språk. Vi är en tillräckligt stor enhet för att ha bra samarbete, kollegialt lärande och utbyte av idéer och tillräckligt liten enhet för att alla ska komma till tals och påverka arbetssätt och hur vi organiserar oss. Genom kollegialt lärande strävar vi kontinuerligt efter att förbättra och utveckla den pedagogiska praktiken. Vårt fokus är pedagogisk utveckling, professionalitet och arbetsglädje. Vi har våra möteslokaler och arbetsrum i Halinska villan på Dergårdsområdet i Lerum till vilken det är lätt att ta sig med buss/tåg.

Arbetsuppgifter
Arbetet består av studiehandledning utifrån Läroplanen och skollagen, deltagande på möten och kompetensutveckling. Planering, genomförande, utvärdering och utveckling av det pedagogiska arbetet sker såväl självständigt som tillsammans i arbetslaget. Tjänsten är ambulerande vilket innebär att du undervisar elever på flera skolor. En gång i veckan träffas arbetslaget för kollegialt lärande och utveckling av undervisningen/studiehandledningen.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är behörig modersmålslärare eller har erfarenhet av pedagogiskt arbete. Du har goda kunskaper om den svenska skolan samt goda kunskaper i svenska och arabiska, både i tal och skrift. Du är flexibel i ditt pedagogiska upplägg och möter eleverna med respekt, uppmuntran och höga förväntningar. I mötet med personal på skolorna är du samarbets- och lösningsorienterad samtidigt som du är tydlig med vad ditt uppdrag är. Arbetet kräver att du har en god vana i att hantera digitala verktyg

Övrigt
Kommunens vision lyfter fram ledorden hållbarhet, kreativitet och inflytande vilket genomsyrar vårt arbete. Vi är cirka 3 000 medarbetare som tillsammans jobbar för att erbjuda god service och skapa välfärd för kommunens cirka 42 000 invånare. Vi tror att våra olikheter berikar och utvecklar individen, verksamheten och samhället positivt. Som arbetsgivare arbetar Lerums kommun aktivt för jämställdhet och mångfald och mot all form av diskriminering och kränkande särbehandling. Vi vill främja en god arbetsmiljö där det går att kombinera arbete, föräldraskap och fritid. Vi erbjuder förmåner så som friskvård och personalvårdprogram. För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen ber vi dig skicka in din ansökan via den här länken, och inte via e-post eller pappersformat. Varmt välkommen med din ansökan! Inför den här rekryteringen har vi redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda. Vi undanber oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Lerums kommun

Placering

Lerum

Kontaktperson

Marija Stiskalo

0302-521301