Miljöinspektörer - se hit!

Bollebygds kommun · Bollebygd

·

Ansök senast 11 nov.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Unga, expansiva Bollebygd är en kommun med framtidspotential som präglas av en helhetssyn, hållbar utveckling och tillväxt. Kommunen strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare där medarbetarskap och ledarskap präglas av delaktighet och påverkansmöjligheter. I Bollebygd bor knappt 10 000 invånare. Endast 30 minuter från Göteborg, Borås och Alingsås ligger Bollebygd geografiskt bra till. Kommunen har ett rikt friluftsliv med skidbacke, vackra vandringsleder och golfbana i herrgårdsmiljö. Bollebygd har välutvecklade verksamheter med bra kvalitet och ett rikt näringsliv med över 1000 företagare. Läs gärna mer på bollebygd.se I kommunen är vi cirka 650 medarbetare och vi har några av Sveriges viktigaste uppdrag. Barns lärande, god vård och omsorg, hållbar samhällsutveckling och miljöfrågor är bara några exempel. Vi söker två miljöinspektörer som vill bidra med kunskap, arbetsglädje och gemenskap till vår bygg- och miljöenhet som består av fyra miljöinspektörer, tre bygglovshandläggare, två administratörer och en bygg- och miljöchef. Enheten arbetar bland annat med bygglov, bostadsanpassning, miljö- och hälsoskydd samt livsmedelstillsyn.

Arbetsuppgifter
Huvudfokus för tillsvidaretjänsten är enskilda avlopp där du kommer att arbeta med såväl tillsyn och inventering som med tillstånd och anmälningar om enskilt avlopp. För visstidsanställningen är huvudfokus tillsyn av enskilda avlopp och tillsyn av miljöfarlig verksamhet enligt miljöbalken. I arbetet ingår rådgivning och service till kommunens invånare och företag och hantering av inkommande ärenden och uppsökande tillsynsarbete. Då vi är en liten enhet kommer du också få arbeta med arbetsuppgifter inom andra områden såsom miljöskyddstillsyn, hälsoskyddstillsyn och livsmedelstillsyn. Viss administration ingår i tjänsten.

Kvalifikationer
Du har miljö- och hälsoskyddsutbildning eller annan utbildning inom ämnesområdet på högskolenivå som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Vi ser helst att du har erfarenhet av handläggning och tillsyn av enskilda avlopp. Det är meriterande om du även har erfarenhet av arbete inom miljöskyddstillsyn, hälsoskyddstillsyn, livsmedelstillsyn, smittskydd eller naturvård. Du arbetar självständigt och lösningsfokuserat på ett systematiskt och strukturerat sätt. Uppdraget förutsätter också att du samarbetar bra med kollegorna och att du trivs med att arbeta i grupp. Då du har tät kontakt med allmänhet, företag och andra myndigheter och fattar beslut som påverkar många ska du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, motivera ställningstaganden och ha en god känsla för service. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och din sociala kompetens. B-körkort är ett krav. Erfarenhet krävs för tillsvidaretjänsten och är meriterande vid visstidsanställningen.

Övrigt
Intervjuer planeras att genomföras följande datum: 16, 17 och 18 november. Ange i ansökan om du är förhindrad att delta på intervju någon av de angivna dagarna. Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka och välkomnar därför sökande med olika bakgrund. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Varmt välkommen med din ansökan!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Bollebygds kommun

Placering

Bollebygd

Kontaktperson

Linda Ternström

0734 63 71 02