Jobbsafari är en del avschibsted logo

Miljöinspektör

Trelleborgs kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljöavdelningen · Trelleborg · Ansök senast 15 maj

Heltid · Tillsvidareanställning

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
I Trelleborg pågår just nu stadsomvandlingsprojektet Kuststad 2025 som kommer att ha en stor betydelse för både regionen och kommunen. Projektet innehåller bland annat omvandling av centrala stadskvarter och ny bebyggelse nära havet mitt i Trelleborg.

I Trelleborgs kommun är Miljöavdelningen en del av Samhällsbyggnadsförvaltningen. Vi är ett ambitiöst team på 19 personer som utvecklas tillsammans, drar nytta av varandras kunskaper och ansvarar för kommunens åtaganden inom miljö- och hälsoskyddstillsyn, livsmedelskontroll med mera. Trelleborg är en kommun som växer. Kommunen har en lång industritradition med ett mångsidigt näringsliv, aktiv hamnverksamhet, förtätning av staden som pågår och ett omfattande jordbruk är exempel på den mångfald av verksamheter som utgör den dagliga utmaningen för denna avdelning. Vatten och vattenrelaterade frågor, markföroreningar, miljöfarliga verksamheter och kemikalier är exempel på viktiga arbetsområden i Trelleborgs kommun.

Arbetsuppgifter
I denna tjänst som miljöinspektör kommer du att arbeta både med miljöskydd och hälsoskydd. Inledningsvis kommer tyngdpunkten vara miljöskydd. Miljöfarliga verksamheter, kemikalier, vattenfrågor, klagomålsärenden med mera kommer att vara arbetsuppgifter. Du arbetar med alla delar i verksamheten - såsom ansökningar och anmälningar, tillsyn, kontakter med verksamhetsutövare och entreprenörer, samt förebyggande tillsyn. Arbetsuppgifterna inom området som miljöinspektör varierar och ändras över tiden.

Arbetet innefattar omfattande kontakter med verksamhetsutövare, entreprenörer, andra myndigheter och olika förvaltningar inom kommunen samt allmänheten.

Kvalifikationer
För att vara aktuell för tjänsten som miljöinspektör krävs relevant avslutad högskoleutbildning, gärna med naturvetenskaplig inriktning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Erfarenhet av arbete och anställning som miljöinspektör vid en kommun är ett krav. Erfarenheter och fördjupade kunskaper från något specifikt område som till exempel hälsoskyddstillsyn, miljöfarliga verksamheter, förorenade områden, lantbrukstillsyn, dagvattenfrågor är meriterande. Vidare är yrkeserfarenheter som konsult eller annan yrkeserfarenhet kopplat till miljöskydd och hälsoskydd meriterande. Du känner dig trygg i din yrkesutövning. Tjänsten kräver god yrkesmässig datorvana och giltigt B-körkort.

Då en stor del av arbetet innebär omfattande kontakter med verksamhetsutövare, andra förvaltningar och allmänhet, ställer vi höga krav på din kommunikativa förmåga i tal och skrift. Att du är professionell och serviceinriktad ser vi som en självklarhet. Du är driven, kan arbeta självständigt, tar ansvar för dina uppgifter och har en god samarbetsförmåga. För att vara framgångsrik i rollen krävs att du trivs med och har god erfarenhet och förmåga av att hantera flera pågående kontakter. Du kan hantera människor av olika bakgrund och i olika situationer. Du inser vikten av fungerande lagarbete och arbetar bra med andra. Du och dina kollegor tar ansvar och löser problem på ett konstruktivt sätt. Utöver efterfrågade kompetenskrav är dina personliga förmågor och egenskaper av stor betydelse för arbetsrollen.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/ Tillsvidareanställning

Tillträde
Snarast enligt överenskommelse.

Kontaktperson
Mikael Norén, miljöchef, 0410-73 32 97.
Facklig kontakt: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2022-05-15 via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post. Vi arbetar med löpande urval så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har Trelleborgs kommun noggrant tagit ställning tillrekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Trelleborgs kommun, Samhällsbyggnadsförvaltningen, Miljöavdelningen

Placering

Trelleborg

Dela jobbannonsen