Jobbsafari är en del avschibsted logo

Miljöingenjör

Spendrups · Ludvika · Ansök senast 16 okt.

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Vi söker en Miljöingenjör som kan ta oss vidare mot vår vision. Placeringsort är kontoret i Grängesberg och du rapporterar till koncernansvarig chef inom området.

Avdelningsbeskrivning

Avdelningen Central Miljö har som huvuduppdrag att bistå koncernens produktionsanläggningar och dotterbolag vid införande och upprätthållande av ledningssystem för miljö. Med det ständiga målet att vara det bästa och mest hållbara bryggeriet ska vi bidra till den lärande organisationen genom att införa metoder för och utbilda i ständiga förbättringar. Vi hanterar även miljörelaterade avvikelser och kriser. Som Miljöingenjör har du en nyckelroll i miljöarbetet med goda möjligheter till yrkesmässig och personlig utveckling. Avdelningen kommer att bestå av två personer men arbetsuppgifterna innefattar stora kontaktytor mot övriga organisationen och arbete i tvärfunktionella grupper.

Om rollen

Ditt huvudsakliga ansvarsområde är att stötta och följa upp miljöarbetet på våra produktionsorter i Grängesberg och Hällefors. Du samlar in och presenterar miljödata till hållbarhetsredovisningen, myndighetsrapporteringen samt andra interna och externa redovisningar vid behov. Du stödjer organisationen i det löpande arbetet med att bevaka att miljötillstånd och miljölagstiftningen efterlevs. Du arbetar med bevakning av miljöparametrar och stöttar verksamheten i både analysarbete och med förslag och genomförande av åtgärder. Du kommer att utveckla och kontinuerligt uppdatera miljöaspektregistret, intressentanalysen och bidra i utveckling av våra egenkontrollprogram. Du kommer också att bereda förslag på KPI-er, OPI-er och andra typer av miljörelaterade data. Huvudsakligen är du ett stöd för produktionsanläggningarna bland annat för att säkra vår avloppsrening, avfallshantering och kemikaliehantering. Du behöver kunna hantera och analysera information, behov, data och statistik och arbeta för ständig utveckling av miljöarbetet i verksamheten.

Du kommer att samverka med ett antal intressenter inom miljöområdet. Ditt nätverk innefattar huvudsakligen produktionsanläggningarna i Grängesberg och Hällefors men även huvudkontoret i Stockholm samt dotterbolagens verksamheter. Du kommer även delvis att ha kontakt med våra externa intressenter som samarbetspartners, myndigheter och certifieringsföretag.

Kravprofil och personliga egenskaper
  • minst gymnasieutbildning inom Naturvetenskap, Teknik eller Miljö
  • gärna en universitetsutbildning inom miljö och/eller hållbarhet, kemi, teknik eller naturvetenskap
  • dokumenterad arbetslivserfarenhet inom miljö/miljöteknikområdet
  • goda kunskaper i muntlig och skriftlig framställning, matematisk förmåga, kunna använda Excel för beräkningar, statistikframtagning, diagram och rapporter
  • mycket goda kunskaper i Office-paketet, Word/Excel/PowerPoint/Outlook
  • har du arbetat med system för dokumenthantering, rapportverktyg, kemikaliehantering och labdata är det meriterande
Meriterande:
  • tidigare erfarenhet av bryggeri eller annan livsmedelsproduktion
  • erfarenhet av miljörapportering, miljöteknik, projektledning och miljöledning
  • erfarenhet av analysverktyg eller erfarenhet av analys av statistik och annan data
  • tidigare arbete med projektledning, processkartläggning och verksamhetsutveckling
Som Miljöingenjör ska du vara självgående, noggrann och strukturerad samt ha förmågan till ett helhetsperspektiv. Du ska ha ett öga för detaljer och vilja jobba för kvalitet på samtliga leveranser. Du behöver vara driven, professionell och entusiasmerande. För att nå framgång i dialogen internt och externt behöver du ha hög kommunikativ förmåga och vara lyhörd samt ha både hög integritet och ett pragmatiskt förhållningssätt. Du behöver kunna arbeta självständigt och ha en hög nivå av egenansvar. Ett stort intresse för att lära dig nya saker samt en förmåga att genom att studera detaljer förstå verksamhetens helhet krävs också.

Sista ansökningsdag: 16 oktober, urval sker löpande

Tillträdesdag: efter överenskommelse, gärna omgående

Varaktighet/arbetstid: tillsvidare/heltid

Placeringsort: Grängesberg

För mer information om tjänsten: Cecilia Lundin, Koncernansvarig Miljöchef, cecilia.lundin@spendrups.se

För mer information om rekryteringsprocessen: Paulina Öberg, HR-specialist rekrytering, paulina.oberg@spendrups.se

Din ansökan

För denna tjänst behöver vi inget personligt brev, du ansöker istället genom att svara på några korta urvalsfrågor och bifoga ditt CV. Om du uppfyller kraven kommer du även att få göra två urvalstester som skickas till din mejl. Dessa måste slutföras för att du ska vara aktuell i rekryteringsprocessen.

Varför använder vi urvalstestser?

Vi på Spendrups tror att våra medarbetares olikheter bidrar till vår framgång och vill att våra medarbetare ska spegla det samhälle vi lever i. För att utvärdera våra kandidater som uppfyller grundkraven så objektivt som möjlighet använder vi Alva Labs urvalstester. På så sätt kan vi hitta kandidater med störst sannolikhet att passa och trivas i rollen.

Slutkandidater kommer efter sitt godkännande att omfattas av en bakgrundskontroll.

Spendrups vision är att vara ett bryggeri i världsklass. Det innebär att vi stolt vill kunna jämföra oss med de bästa i världen i allt vi gör. Det gäller de produkter vi lanserar och de relationer vi bygger, hur vi agerar i nuet och hur vi satsar på sikt. Vår mission är att med kreativ kraft, långsiktigt ansvarstagande och passion skapa smakupplevelser och relationer i världsklass. Som medarbetare på Spendrups har du en viktig roll i vår gemensamma strävan mot världsklass och vi ser gärna att du identifierar dig själv med våra värderingar: Stolthet, Äkthet, Nyskapande och Handlingskraft.

Välkommen in!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Spendrups

Placering

Ludvika

Kontaktperson

Paulina Öberg

0704342979

Dela jobbannonsen

Anmäl annons