Jobbsafari är en del avschibsted logo

Miljöansvarig till Talga AB

Talga Resources · Luleå · Ansök senast 18 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om tjänsten
Som Miljöansvarig, Environmental Officer, kommer du att vara en nyckelperson i Talgas fortsatta etablering i Norrbotten. Du kommer att ansvara över miljöfrågor kopplat till Talgas gruvverksamhet i Nunasvaara (Vittangi) samt planerade anläggning i Luleå. Du kommer att driva Talgas miljöarbete, där du bland annat ansvarar för miljöledningssystem med grund i ISO 14001. Du kommer bland annat arbeta med: exploateringstillstånd, vattenprover, uppföljning av miljöpåverkan, dokumentation, projektmiljöplaner.

I rollen kommer du även ansvara för kommunikation och samarbete med myndigheter och intressenter inom miljöfrågor. Du rapporterar till Environment & Community Manager, du förväntas kommunicera obehindrat på engelska samt leda och driva ditt arbete självständigt.

I din roll som Miljöansvarig kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
  • Upprätta samt implementera ledningssystem för miljö.
  • Myndighetskontakt, miljötillstånd
  • Följa upp och bevaka miljömål
Tjänsten som Miljöansvarig är fastanställning med planerad tillsättning under våren 2021.
Resor förekommer i tjänsten, där du besöker Talgas verksamhetsorter i Norrbotten med övernattning.

Om dig
Vi söker dig som har relevant universitetsutbildning inom miljö, miljöledning eller berg/mark. Du har med fördel arbetat något år med eller i nära anslutning till miljöfrågor samt har förståelse för, miljö-, kvalitetsledningssystem. Du arbetar obehindrat på både svenska och engelska.

Som person är du driven och lösningsorienterad, du trivs bra i en varierad roll där administration, planering samt operativa arbetsuppgifter är en del av arbetet. Då du kommer att ha stora kontaktytor med myndigheter, entreprenörer samt intressenter ser vi att du har god kommunikativ förmåga. Du har möjlighet att arbeta på annan ort under kortare perioder med övernattning, upp till en vecka.

Viktigt för tjänsten är:
  • Lösningsorienterad
  • Organisationsförmåga
  • Kommunikation
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Talga Group Limited
Talga Group Limited är ett internationellt teknik- och råmaterials-företag, som nyttjar patentlösningar inom förädling av grafit- och grafen-produkter. Dessa produkter är en viktig del i kedjan i mot en grönare framtid. Grafit och grafen används bland annat för tillverkning av batterier till elbilar, framställning av högprestanda kolfiberkompositer, samt härdning av komponenter för längre livscykel.

Talgas vision är att skapa hållbar tillväxt genom förädling av samhällsnyttiga metaller och mineraler till klimatpositiva produkter, vilka bidrar till en grönare framtid. Talga driver teknikutveckling med mål att skapa gynnsamma lösningar för klimatutvecklingen globalt.

Talgas verksamheter innefattar högteknologiska förädlingsverk, så väl som forskning och utveckling. Utöver verksamheten i Sverige är Talga verksamma i Australien, Tyskland och Storbritannien. Talga är börsnoterat i Australien (ASX) med huvudkontor i Perth, Australien.

För mer information besök gärna www.talgagroup.com

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:

Filip Johansson via Adecco 073-684 70 01

Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via info@adecco.se

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Environmental Officer, Miljöansvarig, Miljöingenjör, Gruva, Luleå, ISO 14001, Talga, Adecco

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Talga Resources

Placering

Luleå

Kontaktperson

Filip Johansson

073-684 70 01

Dela jobbannonsen

Anmäl annons