Jobbsafari är en del avschibsted logo

Metodutvecklare till Boende med särskild service

Metodutvecklare till Boende med särskild service

Göteborgs Stad · Göteborg · Ansök senast 6 jan.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Angered är en av Göteborgs tio stadsdelar med cirka 53 000 invånare. Här lever och arbetar människor från hela världen, vilket ger Angered en dynamisk och internationell prägel. Angered ska med sin unika mångfald och goda förutsättningar vara en attraktiv del av Göteborgsregionen där vi känner stolthet över stadsdelen och utvecklas tillsammans. I stadsdelsförvaltningen Angered arbetar cirka 2000 medarbetare. Vi driver verksamheter inom individ- och familjeomsorg, social omsorg, samhälle, intern service, kultur och fritid samt hälso- och sjukvård. Hos oss erbjuds du möjlighet att vara delaktig och påverka ditt arbete med fokus på att ge invånarna service av hög kvalitet.

Arbetsuppgifter
Vi söker en metodutvecklare för uppdrag att kvalitetssäkra och utveckla arbetssätt inom boende med särskild service. Du kommer att arbeta nära en verksamhetschef, en verksamhetsutvecklare och 9 enhetschefer, med inriktning mot intellektuella och neuropsykiatriska funktionsvariationer. Som metodutvecklare kommer du vara ett stöd till enhetschefer och stödpedagoger. Ditt arbete innebär att implementera metoder utifrån erfarenhetsbaserad praktik och teori. I dagsläget arbetar vi utifrån bland annat MI, ESL, VoS, LAB. Ditt uppdrag har ett tydligt brukarperspektiv men också ett helhetsperspektiv där du möjliggör samverkan med andra aktörer. Metodutvecklaren ska omvärldsbevaka och sprida kunskap till organisationen. En stor del av ditt arbete innefattar social dokumentation och du kommer även att stötta och utbilda medarbetare i detta både individuellt och i grupp. Som metodutvecklare arbetar du på uppdrag av verksamhetschef och verkar i ett nära samarbete med områdets verksamhetsutvecklare. I uppdraget ingår att kvalitetssäkra verksamheten utifrån uppdrag och gällande lagstiftning. Du leder nätverket för stödpedagoger inom området och ingår även i ett nätverk för metodutvecklare i staden. Tillsammans med enhetschef deltar du i planering och start av nya verksamheter. Du är också en del av förmedlingsprocessen av Bostad med särskild service i stadsområdet. Vid frågor kontakta Lovisa Bergstrand på 031-365 22 33.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning som socionom eller annan högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer relevant. Du har flera års erfarenhet som stödpedagog inom funktionshinderområdet. Vi förutsätter att du har god datavana. Det är meriterande om du har kunskap inom komplexa problematik såsom neuropsykiatri, självskadebeteende och missbruk. För att trivas hos oss behöver du ha en god analytisk förmåga, kunna arbeta mål- och resultatinriktat samt kunna skapa goda relationer och samverka med andra. Då arbetet innefattar att hålla i grupputbildningar behöver du känna dig bekväm i att tala inför grupp samt att du har en välutvecklad och tydlig kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Du har god kännedom om aktuella lagar och föreskrifter inom området och kan arbeta lösningsfokuserat och flexibelt med flera processer igång samtidigt. Du tar stort ansvar för ditt arbete och driver och planerar självständigt.

Övrigt
Göteborgs Stad genomgår en omorganisation. Från och med 2021-01-01 går området in i förvaltningen för funktionsstöd. Tjänsten kan komma att tas i anspråk av företrädesberättigade och tillsätts förutsatt att erforderliga beslut fattas. I denna rekryteringsprocess används urvalsfrågor som ett verktyg för att göra ett första urval. Det innebär att du inte ska bifoga ett personligt brev. Vi arbetar utifrån en kompetensbaserad rekryteringsprocess för att säkerställa en rättvis och jämlik rekryteringsprocess. Vi vill att medarbetarna ska vara delaktiga i att skapa arbetsplatser som genomsyras av respekt, jämställdhet, medinflytande och arbetsglädje. Göteborgs Stad arbetar aktivt för att främja lika rättigheter och möjligheter samt motverka diskriminering. Vi arbetar också för att arbetsmiljön ska vara god och hälsofrämjande. Vi skapar löpande möjligheter för dig att ha en aktiv fritid, bland annat genom ett gediget friskvårdsprogram. Vi tillämpar även rökfri arbetstid. Då Göteborgs Stad har upphandlade avtal med rekryterings- och annonseringskanaler undanber vi oss ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Göteborgs Stad

Placering

Göteborg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons