Mentalskötare eller likvärdig

Torbygården Enskild Handikappomsorg · Värmdö

·

Ansök senast 24 okt. (3 dagar kvar)

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens mentalskötare eller likvärdig i din ansökan

Torsbygården är ett socialpsykiatriskt boende på Värmdö i en fantastisk miljö nära havet. Hos oss bor vuxna personer med NPF och Psykos. Vi har idag 7 boende och när man bor hos oss har man problembeteende/svårt beteende. Vi jobbar lågaffektivt och tänker oss att affekt smittar och det är därför av vikt att möta den boende med att vara lugn och inte gå in i diskussioner eller sanktioner. Vårt mål är att den boende skall slippa stress, ovisshet och istället lyckas. Vidare jobbar vi lösningsfokuserat dvs gör mer av det som fungerar istället för att försöka lösa det som inte fungerar. Vår värdegrund är Salutogen och bygger på begreppet KASAM, att den enskilde själv känner att livet är meningsfullt, hanterbart och begripligt.

Våra arbetstider är dag, kväll och varannan helg, och ev natt. Vi söker dig som har mentalskötarutbildning eller likvärdig och har erfarenhet av att jobba med personer som har NPF och Psykos. Du ska gilla att jobba i team. Din grund skall bygga på människors lika värde, vilket betyder att den enskilde har rätt att bli värdigt och respektfullt bemött utifrån sin person och de önskemål som denne har. Du skall vara strukturerad och ansvarsfull, trygg i dig själv,

bra på att samarbeta och ha god förmåga i tal och skrift. Du som Skötare/likvärdig ska vara ett stöd för de som bor hos oss, vilket betyder att du ska ge stöd i det som ingår i ett vardagsliv och ett hem, som städning, personlig hygien, laga mat, aktiviteter och vara ett hjälpjag i de situationer den boende kan behöva etc.

Vi jobbar i kontaktmannaskap vilket betyder att du har huvudansvar för några boende tillsammans med en annan personal. I arbetet ingår att dokumentera och ansvara för att utvärdera och följa upp boendes insatser och utveckling. I det dagliga arbetet är det viktigt att du följer fastslagna rutiner och har en öppen dialog med boende och arbetskamrater.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Torbygården Enskild Handikappomsorg

Placering

Värmdö

Kontaktperson

Torsbygården, Enskild Handikappomsorg

Ansök via mejl

Vid ansökan:Ange referens mentalskötare eller likvärdig i din ansökan