Jobbsafari är en del avschibsted logo

Mellanhedsskolans grundsärskola söker elevassistenter

Mellanhedsskolans grundsärskola söker elevassistenter

Malmö stad · Malmö · Ansök senast 10 juni

Heltid

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Arbetsuppgifter

Malmö utvecklas och förändras för framtiden. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi elevassistenter till vår verksamhet som vill vara med och forma morgondagens grundsärskola. Vi vill skapa en trygg lärandemiljö, där lusten att lära står i fokus och där elever och vuxna möter varandra med respekt.

Vår grundsärskola har strax över 40 elever i åk 1-9 fördelade på sex klasser som är åldersblandade. I klasserna arbetar lärare och elevassistenter tätt tillsammans. Vår strävan är att alla elever ska möta en lärmiljö anpassad utifrån sina förmågor. Med hänsyn tagen till individuella förutsättningar bildar vi en stark gemenskap i gruppen. Tillsammans skapar vi trygghet, trivsel och kunskapsutveckling.

Vår målsättning är att eleverna utvecklar en stark tilltro till den egna förmågan och att vi lyckas väcka en livslång lust till lärande och utveckling. Uppdraget innebär att du tillsammans med övrig personal stödjer eleverna i deras kunskapsmässiga och sociala utveckling.

Som elevassistent på Mellanhedens grundsärskola arbetar du både i skolan och på fritidshemmet, då vi har fritids både innan och efter skoldagen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har elevassistentutbildning eller annan motsvarande utbildning. Vi ser positivt på att du har erfarenhet från andra elevassistentuppdrag inom grundsärskola. Arbetet som elevassistent innehåller viss omvårdnad såsom stöd vid hygiensituationer och lyft. Du som söker tjänsten ska:
  • ha ett professionellt förhållningssätt
  • ha förmåga och vilja att samarbeta i arbetslag
  • vara positiv till utveckling av verksamheten, elever och dig själv
  • kunna se varje elev utifrån elevens förutsättningar
  • har förmåga att ta eget ansvar
  • kunna sätta gränser och ha en varm och öppen personlighet
  • ta ansvar för och etablera tillitsfulla relationer med våra elever
  • ha erfarenhet av att möta elever på olika funktionsnivåer
  • delta aktivt i skolans och arbetslagets olika gemensamma uppgifter
  • du har kompetens inom AKK (alternativ kompletterande kommunikation)
  • du har erfarenhet och kompetens av lågaffektivt bemötande och förhållningssätt
Förmåga att möta barn och ungdomar med NPF är ett krav.

Välkommen med din ansökan!

Om arbetsplatsen

Mellanhedsskolans grundsärskola är en skola för elever med intellektuell funktionsvariation som läser både med inriktning ämnen och ämnesområden. Vi har idag 41 elever och kommer att utöka verksamheten inför kommande läsår då vi blir en 1-9 skola och fler elever. Vi har även fritidshem och korttidstillsyn enligt LSS 9:7 i samma lokaler och med samma personal.

Vår vision är att kunskap och trygghet går hand i hand. Att skapa en god lärmiljö, som möter elevens behov och där eleven får utvecklas och vara delaktig, ser vi som vårt största uppdrag för att skapa självständiga samhällsmedborgare. Vi arbetar för att skapa en bra social gemenskap som ger eleverna trygghet, vilja och lust att lära.
Som anställd i Malmö erbjuds du friskvårdsbidrag och du har även möjlighet som anställd att hyrköpa cykel till ett mycket förmånligt pris.

Grundskoleförvaltningen - stadens största förvaltning med 77 skolor, 6400 medarbetare och 34500 elever erbjuder en arbetsplats för alla. Här vill vi växa, utvecklas och utmanas i vårt lärande tillsammans - varje dag. Vi ser till att alla får en god arbetsmiljö och satsar på ledarskap. Tillsammans arbetar vi alla för varje elevs bästa skola!

Malmö stads verksamheter är organiserade i 14 förvaltningar. Vårt gemensamma uppdrag är att skapa välfärd och hållbar samhällsutveckling. Tillsammans med Malmöborna utvecklar vi en ännu bättre stad att bo, verka och vara i; olikheter, livserfarenheter och talanger gör Malmö till en smart stad i hjärtat av Europa. Världens kunskap finns här.

Läs om Malmö stad som arbetsgivare här malmo.se/jobb

Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 2
Tillträde: Enligt överenskommelse

Övrigt

Enligt skollagen krävs uppvisande av utdrag ur polisens belastningsregister vid anställning inom förskola, skola och skolbarnomsorg. Blankett för att beställa utdraget finns på: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska representera den mångfald som finns i vår stad. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan uppfylla Malmöbornas behov.

För att skicka in din ansökan, klicka på ansök nedan. Har du några frågor gällande tjänsten kontakta kontaktpersonerna i annonsen. Dina ansökningshandlingar är allmänna handlingar och hanteras enligt offentlighetsprincipen. Har du beslut om skyddade personuppgifter ber vi dig kontakta annonsens kontaktperson för alternativ sökväg.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Malmö stad

Placering

Malmö

Kontaktperson

Suzanne Faxe

0766-083696

Dela jobbannonsen

Anmäl annons