Jobbsafari är en del avschibsted logo

Elmekanikingenjör till BAE Systems Bofors

Elmekanikingenjör till BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors AB · Karlskoga · Ansök senast 2 okt.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du en kreativ problemlösare som tycker om att arbeta i CAD? Då har vi en spännande utmaning för dig nu när BAE Systems Bofors rekryterar ytterligare en elmekanikingenjör.

Bakgrund
Som elmekanikingenjör kommer du att tillhöra Utvecklingsavdelningen och ingå i sektionen El & Elektronik. Här jobbar ett 20-tal medarbetare och konsulter, många med lång och gedigen erfarenhet inom sina sakområden, andra i början av sin karriär. BAE Systems Bofors har växt kraftigt de senaste åren och ser fortsatt stor tillväxt varför man utökar med ytterligare en elmekanikingenjör till sektionen el- & elektronik.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

I rollen kommer du arbeta med elmekanik vilket innebär mekanisk konstruktion av olika typer av ellådor och paneler som finns placerade i företagets försvarssystem. Lådorna och panelerna innehåller känslig el och elektronik varför du har tätt samarbete med kollegorna inom sektionen. Varje konstruktionslösning är unik i sitt slag vilket gör jobbet varierande och utmanande. EMC-störningar, elektromagnetisk kompabilitet, är en utmaning i konstruktionsarbetet, likaså att optimera konstruktionslösning utifrån given yta liksom andra förekommande frågor så som ventilation.

Stora delar av arbetstiden spenderas i CAD men du kommer sannolikt göra frekventa besök i företagets elmekaniklabb för att bygga prototyper eller 3D-printa specialdetaljer.

Du kommer till exempel:
  • Ha ett ledande konstruktionsansvar för de lådor och paneler som du ritar och dimensionerar.
  • Från tid till annan ha kontakt med underleverantörer avseende material och komponenter.
  • Utföra en hel del nyutveckling som även alterneras med produktvård. Produktvård kan till exempel avse felutredningar eller utbyte av obsolet material som i sin tur kan rendera i omkonstruktion.
  • Konstruera i Solid Edge.
I den här tjänsten trivs du som gillar att arbeta med mekanisk konstruktion i CAD men även är intresserad av teknik ur ett brett perspektiv då du kommer i kontakt med såväl el som elektronik. Arbetet bedrivs i projektform där du kommer stötta flera olika projekt med din kompetens.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en teknisk eftergymnasial utbildning. Du har åtminstone ett par års erfarenhet som konstruktör och är självgående i ditt arbete. Det är givetvis ett extra plus om du har arbetat med Solid Edge tidigare men inget krav.

Ytterligare efterfrågad kompetens:
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift då detta används på arbetsplatsen i dialog med kollegor liksom i diskussioner med leverantörer.
  • Det är meriterande om du har kunskaper inom el/elektronik.
Du är en uppfinningsrik person som stimuleras och utmanas av problemlösning. Vidare är du intresserad av teknik i ett brett perspektiv. Sektionen präglas av ödmjuka och prestigelösa kollegor med god samarbetsförmåga - egenskaper vi vill att du delar. Välkommen till BAE Systems Bofors!

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151
Ronald Pirhi Unionen, 0586-733 606.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

BAE Systems Bofors AB

Placering

Karlskoga

Dela jobbannonsen

Anmäl annons