Medicinteknisk ingenjör, Östersunds sjukhus

Region Jämtland Härjedalen · Östersund

·

Ansök senast 20 dec.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Om arbetsplatsen
Östersunds sjukhus är ett komplett och välutrustat akutsjukhus med hög kompetens både vad gäller medicinska specialiteter och omvårdnad. Sjukhuset med 2 400 medarbetare är det enda i länet, vilket är en fördel eftersom det möjliggör närhet mellan de olika specialiteterna en närhet som kommer patienterna till del. Medicinsk Teknik (MTA) bistår hela länet med att upprätthålla den medicintekniska säkerheten genom förebyggande och avhjälpande underhåll, samt ger stöd till vårdavdelningar vid upphandling, utbildning och användning av medicintekniska system och medicinteknisk utrustning. Utvecklingen inom Region Jämtland Härjedalen går mot större användning av medicintekniska informationsdatasystem och närmare samverkan mellan Medicinsk Teknik och IT. MTA svarar för stöd för medicintekniska tillämpningar (MIS, MT-IT) gällande drift, systemförvaltning och utveckling.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en medicinteknisk ingenjör till Teamet för Gas/Övervakning, Teamet ansvarar för medicinteknisk utrustning inom bl.a. anestesi/medicinska gaser, respiratorer samt patientövervakning på sjukhuset och i ambulanser, tillhörande medicintekniska system och viss elektromedicin. Arbetsuppgifterna består bland annat av förebyggande och felavhjälpande underhåll, kontroll och driftsättning av nyanskaffad utrustning och system, medverkan som medicinteknisk kompetens i upphandlingar, ny- och ombyggnad, tekniska utredningar och rapporter gällande medicinteknisk utrustning och system, delta i verksamhetsutveckling vid behov samt utbilda i handhavandet av medicinteknisk utrustning och system inom ovanstående verksamhetsområden. Som medicinteknisk ingenjör arbetar du mycket självständigt med stort eget ansvar. Eftersom det handlar om att arbeta med kritisk utrustning är det mycket viktigt att vara noggrann och ansvarsfull. Arbetet sker i nära samarbete med annan personal i vården, därför är god samarbets- och kommunikativ-förmåga samt hög servicekänsla viktigt. MTA ger service till hälso- och sjukvården i Region Jämtland Härjedalen, vilket innebär att vi i stor utsträckning behöver finnas på plats, nära vårdverksamheterna. Just nu utvärderar vi möjligheten att utföra visst arbete på distans, om det faller väl ut kan viss möjlighet till distansarbete finnas.

Kvalifikationer
Vi söker i första hand dig som är högskoleingenjör, gärna med medicinteknisk inriktning. Erfarenhet från medicintekniska områden som patientövervakning och gasanläggningar är meriterande, liksom god kunskap inom IT och nätverk. Annan utbildning eller dokumenterad erfarenhet som av arbetsgivaren bedöms som adekvat kan också accepteras. Utvecklingen går mot mer integration mellan medicinsk teknik och IT. Du bör därför ha ett starkt intresse för teknik generellt och medicinsk teknik speciellt, men gärna också ett intresse för datateknik. Erfarenhet av felsökning och underhåll av avancerade medicintekniska system och medicintekniska utrustningar är givetvis meriterande. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. Vidare har du språkkunskaper i svenska som lägst motsvarande nivå C1 enligt Europarådets referensnivåer. Körkort av klass B krävs då resor i länet ingår i arbetsuppgifterna. Arbetet är dock till största del förlagt till Östersunds sjukhus. Vi lägger mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet. Vi söker dig som är driven och framåt, ser positivt på utmaningar och vill utveckla dig själv och dina kollegor.

Övrigt
Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför vänligt men bestämt kontakt med annonssäljare eller andra säljare av rekryteringstjänster.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Region Jämtland Härjedalen

Placering

Östersund

Kontaktperson

Daniel Berg

063-153702