Jobbsafari är en del avschibsted logo

Matros

Strömmma Turism & Sjöfart, Gbg · Göteborg · Ansök senast 28 feb.

Heltid · Säsongsjobb

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Rederi AB Göta Kanals tre klassiska kanalfartyg; M/S Juno, M/S Wilhelm Tham och M/S Diana, färdas på en av världens vackraste och häpnadsväckande vattenvägar - Göta kanal -som med sina 58 slussar förbinder Stockholm med Göteborg. Vi erbjuder exklusiva kryssningar med helpension och guidade utflyktsmål. Att resa med oss är som att kliva in i en svunnen tid, och i denna unika miljö arbetar Du tillsammans med resten av besättningen för att skapa en förstklassig upplevelse för våra gäster. Vi är på jakt efter genuina, engagerade och pålitliga medarbetare som vill bidra till den förtrollande atmosfären ombord och ge våra gäster minnen för livet.

Du är ansiktet utåt och rederiets ambassadör. Det är Du som får gästerna att känna sig välkomna vid ombordstigning, finns till för frågor, ger social service och tackar dem och välkomnar dem åter när de lämnar oss. Oavsett roll är du en stresstålig lagspelare som gillar att ha människor omkring dig. Då vi arbetar efter ett 1:1 system, ser du en fördel i att jobba intensivt under en period ombord för att sedan vara ledig lika länge. Väl ombord arbetar och bor du tätt inpå dina kollegor. Du är införstådd med att det är begränsat med plats och att buller förekommer. Takhöjden är begränsad till 185 cm.

Vi söker dig som:

- Känner stolthet i att representera och bära rederiets uniform

- Ger god service som möter och överträffar gästernas förväntningar

- Är en social lagspelare med positiv inställning

- Känner dig trygg i din arbetsroll och yrkeskompetens

- Är stresstålig, flexibel och problemlösare

Att arbeta på sjön innebär stort ansvar då du kommer att ingå i säkerhetsbesättningen. Det är viktigt att du har goda kunskaper i svenska, som är säkerhetsspråket ombord, samt engelska då våra gäster till största del besöker oss från utlandet. Tyska och andra språkkunskaper är högt meriterande.

Som matros har du framför allt maskinansvar vilket kräver relevant erfarenhet. Allmänna däckssysslor, slussning, underhåll, skötsel av passagerar- och personalutrymmen samt övriga rutiner kopplade till vårt säkerhets- och miljösystem ingår även i dina arbetsuppgifter. Vi kräver ett högt säkerhetstänk där man är uppmärksam och lyhörd på situationer som uppstår. Du kommer att arbeta tätt tillsammans med jungman, överstyrman och befälhavare, men också med intendenturen och rycker in där det behövs.

Vi ser därför att du har:

- Lättmatrosbehörighet eller högre enligt STCW Manila

- Maskinbefälsexamen klass VIII

- Basic Safety enligt STCW Manila

- Giltigt Läkarintyg för Sjöfolk

- Dokumenterad erfarenhet som matros och goda referenser

- Erfarenhet av teknik/reparationsarbete

Vi erbjuder:

- Säsongsanställning från maj till september 2022

- Möjlighet till 1:1 rotation arbete/ledighet

- Tarifflön enligt Skärgårdsavtalet Almega/Seko

- Unik arbetsmiljö ombord med ett professionellt team

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Strömmma Turism & Sjöfart, Gbg

Placering

Göteborg

Kontaktperson

Strömma Turism & Sjöfart AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons