Material - och kapacitetsplanerare till Åkers Sweden AB

Sportive People · Strängnäs

·

Ansök senast 2 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Till vår avdelning för Supply Chain är vi nu på jakt efter dig - en social teamplayer som gillar att planera och skapa effektiva flöden.

Åkers Sweden AB är ett dotterbolag till Union Electric Steel Corporation som säljer valsar under varumärket Union Electric Åkers. Åkers Sweden AB har cirka 180 st anställda och har sin produktionsanläggning i Åkers Styckebruk, som ligger i Strängnäs kommun ca 75 km från Stockholm. Det är också i Åkers Styckebruk som koncernen bedriver forskning och utveckling av gjutna valsar. Åkers Sweden AB producerar ett brett sortiment av gjutna valsar varav merparten går på export. Vi befinner oss nu i en spännande fas och bygger vår organisation för framtidens behov.

Kapacitetsplanering innebär att optimera kapaciteten mot beläggningen på den korta horisonten (1-2 mån). Du kommer tillsammans med mekaniska verkstaden planera så att resurserna används optimalt för att uppnå uppsatta mål och säkerställa att vi har rätt kapacitet för att undvika flaskhalsar samt skapa en utjämnad beläggning. Det görs genom dagliga och veckovisa möten och uppföljningar mot gällande plan.

Du kommer vara ansvarig för utveckling och systemunderhåll av ERP och APS kopplade till planeringsprocessen i mekaniska verkstaden. I rollen ingår att säkerställa att mekaniska verkstaden når uppsatta leveransmål, analysera utfall och simulera olika planeringsscenarion utifrån orderbok / huvudplan samt kartlägga och optimera flaskhalsar.

Materialplanering innebär bevakning av direkt material till färdig vals och dess skeppning samt vid intern legotillverkning (kokiller etc). Här avses material-anskaffning för förutsättningar för produktion lego, valstillbehör (ringar, bussningar mm), och emballage (häckar).

Du kommer ha ett nära samarbete med huvudplanerare och rapportera till Chef för Supply Chain.

Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta med t ex materialplanering, flödesoptimering eller logistikutveckling. Du har en högskoleutbildning som går att applicera på ovanstående arbetsuppgifter. Som person är du analytisk med fallenhet för att kunna strukturera problem och snabbt se trender. Du är en lösningsorienterad person som involverar de avdelningar och personer som krävs för att skapa resultat.

Krav:
 • Minst 2 års erfarenhet inom relevant område med planering
 • Högskoleexamen
 • Erfarenhet från tillverkande industri
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.
 • Goda kunskaper i excel.
 • Socialt kompetent med förmåga att samverka med andra individer på ett sätt som innebär att god kommunikation upprätthålls.
 • Noggrant och strukturerat arbetssätt.
 • Affärsintresse - kommersiellt och ekonomiskt.
 • Erfarenhet eller god förståelse av Lean.
 • Kunskap och erfarenhet från arbete i ERP-systemet Movex eller liknande.
 • Erfarenhet eller god förståelse av MRP och APS-system.
Om du har några frågor angående rekryteringen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Tommy Svensson, tommy.svensson@sportivepeople.se. Då vi arbetar fortlöpande med processen så vill vi att du skickar in din ansökan omgående.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Sportive People

Placering

Strängnäs

Kontaktperson

Tommy Svensson

016-3160225