Maskintjänstchef HMS Furusund

Försvarsmakten · Haninge

·

Ansök senast 10 jan.

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Marinbasen söker en Maskintjänstchef till HMS Furusund tillhörande Ekipagekompaniet Haninge. Har du en genomförd och godkänd officers- eller specialistofficersutbildning och vill anta nya utmaningar? Sök till oss och bli vår nya kollega!

Om enheten
Ekipagekompaniet är ett av verkanskompanierna inom Marinbasen. Ekipagekompaniet finns utgångsgrupperat i Karlskrona, Göteborg och Haninge (Berga/Muskö). Kompaniet stödjer Marina förband med bogsering, förhalning/assistans, sjöarbeten, isbrytning, gods- och persontransporter, undervattens- och bärgningsarbeten, dykarbeten mm. Förbandet har även ansvaret för FM hamnar.

HMS Furusund tillhör Ekipagekompaniet Haninge och är en del av marinens resurser för undervattensarbete, eftersök, identifiering och bärgning av olika typer av objekt. För att lösa dessa uppgifter är fartyget utrustat med farkoster avsedda för inspektion och arbete under vatten. Ombord finns även dykare.
Fartyget deltar i ett antal verksamheter som bedrivs av Försvarsmakten, Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarets Forskningsinstitut (FOI).

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som maskintjänstchef är du ansvarig för drift, underhåll och materielen på HMS Furusund (FUD). I arbetsuppgifterna ingår däcksarbete vid sjöarbeten, förhalningar m.m. Detta ställer höga krav på gott sjömanskap hos vår personal.

Vi erbjuder ett omväxlande och varierande arbete i Stockholms vackra skärgård med möjlighet till friskvård på arbetstid!

Kvalifikationer
 • Godkänd officers- eller specialistofficersexamen (OR 6-7)
 • Lägst M6
 • Körkort klass B
 • Fysisk prestationsförmåga enligt FM baskrav för sjögående personal
 • Godkänd läkarundersökning för sjögående personal
 • God datorvana
Meriterande
 • Elbehörighet
 • Goda språkkunskaper i engelska
 • Rökdykare
 • Skyddsvaktutbildad
Personliga egenskaper
 • Ansvarstagande
 • Noggrann
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ekipagekompaniet arbetar efter försvarsmaktens värdegrund och det är viktigt att alla medarbetare uppträder i enlighet med denna. Värdegrunden som slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se ).

Övrigt
Anställningen är en tillsvidareanställning, yrkesofficersbefattning, med 6 månaders provanställning vid ev återanställning. Heltidstjänstgöring. Arbetsort är Haninge, Berga/Muskö. Tillträde enligt överenskommelse.

Upplysningar om tjänsten
Fartygschef: Gunnar Eriksson
Chef för 2.Sjötransportpluton Haninge: Peter Cullemark
Samtliga nås genom Försvaktens växel 010-823 30 00.

För allmänna frågor kontakta HR generalist Tove Dahlquist, tove.dahlquist@mil.se

Fackliga representanter
Officersförbundet: Urban Nyman
Försvarsförbundet: Jan Wasberg
SACO: Birgitta Strauss
Samtliga personer ovan nås via växel: 0455-85 000
SEKO: Jan-Anders Nilsson, nås via växel: 0457-471 000.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2021-01-10. Din ansökan ska innehålla CV och personligt brev där du motiverar varför du är lämplig för tjänsten.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Marinbasens övergripande uppgift är att stödja de marina förbanden med bland annat logistik i form av transporter, basering, bevakning och sjukvård, både hemma och utomlands. Marinbasen har sitt huvudsäte i Karlskrona, men bedriver verksamhet där behov finns, exempelvis i Berga/Muskö, söder om Stockholm och i Göteborg. Andra stora uppgifter för Marinbasen är övervakning av Sveriges 2700 km långa kust med territorialhav.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Haninge