Jobbsafari är en del avschibsted logo

Markstridsskolan söker Utvecklingsofficer Samband långsiktig utvecklingsplanering

Markstridsskolan söker Utvecklingsofficer Samband långsiktig utvecklingsplanering

Försvarsmakten · Skövde · Ansök senast 12 apr.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du intresserad av självständigt arbete med möjligheter att utveckla materielsystem, metoder och förband. I sådana fall är du välkommen till MSS, arbetsplatsen där vi skapar beslutsunderlag för utveckling av framtidens Armé.

Sökande enhet
Markstridsskolans Utvecklingsenhet tillgodoser främst Arméstaben men även andra delar av Högkvarteret, Försvarsmakten i övrigt och andra myndigheter med studiesvar, beslutsunderlag och råd. Enheten är organiserad i en enhetsledning och fyra avdelningar varav en förbands- och förmågeinriktad avdelning (Arméutvecklingsavdelningen), två materielutvecklingsavdelningar (en i Skövde samt en i
Kvarn, Borensberg) och en publikationsavdelning. Arméutvecklingsavdelningen utvecklar förmågan sammanhängande ledningssystem grupp - brigad.

Arméutvecklingsavdelningen leder på uppdrag av och i ett nära samarbete med Arméstabens krigsförbandsansvariga och materielområdesansvariga förmågeutveckling vid typförband division, brigad, manöverbataljoner och fristående kompanier.
Markstridsskolans utvecklingsenhet söker nu en ledningssystemutvecklare med inriktning på sambandsutveckling Brigad och Bataljon till Arméutvecklingsavdelningen.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som systemföreträdare och funktionsföreträdare samband arbetar du innovativt och långsiktigt med utvecklingsfrågor inom ditt område.
Du har även ett delsystemansvar inom de ledningssystem förbanden kommer utrustas med.

Kvalifikationer
Du har god prognos mot eller genomgått officersutbildning HSOU eller HOP 1. Du har dokumenterad erfarenhet inom ledningsområdet med huvudinriktning samband som t.ex. C Brigadledningssystem/C Ledningspluton. Du har även god förståelse för Brigad avseende egen funktion. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska samt innehar körkort lägst klass B.

Meriterande
Det är meriterande om du har praktisk och mångårig erfarenhet från bataljonsnivå men även till del från/om Brigad. Erfarenhet av utvecklingsverksamhet vid förband, skola eller centrum samt internationell tjänstgöring är meriterande.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som har god förmåga till samarbete och samverkan såväl internt som externt. Du har en stark vilja att utveckla dig själv och ditt ansvarsområde. Du är driven men har tålamod samt god förmåga att arbeta självständigt och målinriktat. Du har hög integritet och är säkerhetsmedveten. Mycket stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper.

Övrigt
Tjänstgöringsform: Tillsvidare
Tjänstgöringsgrad: Heltid
Tillträde: Efter överenskommelse
Arbetsort: Skövde
Tjänsteresor förekommer frekvent nationellt och internationellt
Del av arbetstid kommer förläggas på annan ort/orter

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:
Chef övlt Per Dahlgren 0500-46 50 94, 070-677 03 93

Information om rekryteringsprocessen:
HR-Generalist Fredrik Ahlberg 076-610 5818

Fackliga representanter:
OFR/O Lars Kroon, 013-19 52 04
Försvarsförbundet Bengt Lindlöf, 0500-465474

Välkommen med din ansökan senast 2021-03-10. Din ansökan skall innehålla CV och ett personligt brev där du förklarar varför just du är lämplig för tjänsten. Intervjuer kan komma att ske under rekryteringsprocessen.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Markstridsskolan är en armégemensam skola för utveckling, utbildning och träning av arméns krigsförband. Markstridsskolan utbildar officerare och specialistofficerare, planerar och genomför övningar och tränar krigsförbanden i avancerade stridsträningsanläggningar. I nära samarbete med arméstaben och övriga förband utvecklar Markstridsskolan typförband, förmågor, metoder och materiel. Inom ramen för hela Försvarsmaktens tillväxt spelar Markstridsskolan en viktig roll i den pågående moderniseringen av armén.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Försvarsmakten

Placering

Skövde

Dela jobbannonsen

Anmäl annons