Jobbsafari är en del avschibsted logo

Marknadsspecialist inriktning kommunikation – Vattenfall Eldistribution AB

Marknadsspecialist inriktning kommunikation – Vattenfall Eldistribution AB

Umeå · Umeå · Ansök senast 15 sep.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

Energiomställningen mot en fossilfri framtid ställer stora krav på elnätsbolag. Elanvändningen kommer att minst fördubblas och det medför en kraftig utbyggnad av befintligt elnät. Elproduktion ska ställas om till förnyelsebart och industrin/transporter elektrifieras i högre grad. För att möjliggöra omställningen förstärker vi vår organisation för företagskunder med en ny grupp Kundrelationer Medium och Support där denna roll kommer att ingå.


Vi söker nu dig som vill utveckla vår kommunikativa förmåga mot företagskunder.


Som marknadsspecialist inriktning kommunikation kommer du att vara en viktigt del i att utveckla avdelningens budskap och i att lyfta våra kundansvariga med strategiskt kommunikationsmaterial. I rollen ingår gränssnittsansvar mot vår kommunikationsavdelning där du representerar företagsrelationer. Detta kan innefatta remissinstans för layout på våra webb, framtagning av material och texter till webben, kravställning och sammanhållande ansvar mot Mina Sidor. Du kommer även ansvara för kundutskick och etablering av en bilddatabank för presentationsmaterial till våra kundansvariga. Funktionen stödjer de ca 50 medarbetare inom Kundrelationer Företag som arbetar med Vattenfall Eldistributions allra största kunder.

Rollen ingår i en nyetablerad grupp, Kundrelationer Medium & Support, som kommer att bestå av 10-15 medarbetare. Både befintlig personal och nyrekryteringar sker till någon av Vattenfall Eldistributions verksamhetsorter. Arbetsbelastning varierar över tid och mellan våra kundsegment vilket ställer stora krav på flexibilitet och samverkan både inom Kundrelationer Företag samt med övriga delar av Vattenfall Eldistribution. Det är av stor vikt att du har förmågan att se helheten och kan hantera snabba förändringar.

Du rapporterar till chef Kundrelationer Medium och Support. Resor förekommer i arbetet då avdelningens verksamhet finns i Trollhättan, Solna, Luleå och Umeå. Kunderna finns inom hela Vattenfall Eldistributions nätområde i Sverige och bakom dem ligger både svenska och utländska aktörer.


Vi söker dig som

  • Har en relevant universitets- eller högskoleutbildning.
  • Erfarenhet av kommunikation är ett krav.
  • God förmåga att förstå ett budskap och översätta det till ett kommunikativt material i Powerpoint.
  • Du är självständig och van att arbeta med målstyrning.
  • Brinner för att utveckla och kan hantera snabba förändringar i högt tempo.
  • Tycker om att ha många kontakter med både interna och externa parter varför förmågan och viljan att samarbeta, påverka och vara lösningsfokuserad är avgörande.
  • Har förmågan att arbeta både strategiskt, taktiskt och operativt och du prioriterar om fokus i vardagen utefter behov.
  • Mycket bra kommunikativ förmåga på svenska och engelska i skriftlig och muntlig framställan, presentationer och rapporter.
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av verksamhet inom elnät.

Vi erbjuder dig

Du kommer att ha en central roll i vår vision att möjliggöra ett klimatsmart liv inom en generation. Hos oss får du möjlighet att arbeta i en företagskultur där vi strävar efter att samverka och utveckla både oss själva och vår verksamhet. Du kommer att få arbetsuppgifter som både utvecklar och utmanar dig. Våra medarbetares och samarbetspartners hälsa och välbefinnande är viktig för oss. En god arbetsmiljö är grundläggande i allt vi gör och säkerheten står alltid i centrum. För oss är det viktigt att dina personliga värderingar stämmer överens med vår kultur som präglas av att göra varandra bättre, ligga steget före samt att hålla vad vi lovar.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.


Övrig information

Rekryterande chef: Catarina Grenemark, telefon 070- 695 57 91

Rekryterare: Peter Blixter, telefon 072-237 32 02

Fackliga representanter för denna tjänst är Christian Ericsson, Ledarna, Anna-Maria Sjöbohm, Akademikerna, Ann Petersson, Unionen, Ulf Tengman, SEKO. Alla kontaktpersoner nås via Vattenfalls växel 08-739 50 00.


Placeringsort: Trollhättan, Solna, Luleå eller Umeå

Sista ansökningsdag: 15/9 2022.

Känns detta som ett jobb för dig? Vi ser fram emot din ansökan!


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Vattenfall Eldistribution AB är ett av Sveriges största elnätsföretag och levererar el till ungefär 900 000 privat- och företagskunder. Läs mer om oss på: www.vattenfalleldistribution.se

Öppen för alla Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov.

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Umeå

Placering

Umeå

Kontaktperson

Vattenfall AB

Dela jobbannonsen

Anmäl annons