Jobbsafari är en del avschibsted logo

Marknadskommunikatör

AB Visit Trelleborg & Trelleborgs Energi · Trelleborg · Ansök senast 9 feb.

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Det är du och dina arbetskamrater som gör oss till Sveriges bästa arbetsplats. Öppenhet, respekt och ansvar är våra gemensamma värderingar. Vi tror dessutom att en meningsfull fritid i kombination med hög livskvalitet gör att du tycker det är roligt att gå till jobbet. Låt oss tillsammans utvecklas och dra nytta av varandras kunskaper när vi skapar en bättre vardag för våra medborgare.

Arbetsplatsen
Lockas du av att utmana gamla sanningar och hitta nya vägar mot gemensamt satta mål? Då väntar en utvecklande arbetsmiljö och engagerade kollegor på dig!

Trelleborgs kommun har valt att organisera vissa delar av verksamheten i kommunala bolag. Två av dessa söker nu tillsammans en marknadskommunikatör med digital och strategisk kompetens.

AB Visit Trelleborg utvecklar, profilerar och marknadsför Trelleborgs kommun som attraktiv plats att besöka. Bolaget stödjer besöksnäringsföretag så att de kan göra bättre affärer, möter besökare både fysiskt och digitalt samt främjar och värvar evenemang och möten som stimulerar den turistekonomiska omsättningen.

Trelleborgs Energi AB är ett nybildat energibolag med stort fokus på klimatomställningen. Trelleborgs Energi AB spelar en nyckelroll i kommunens ambition att bli klimatsmartast i Sverige. I portföljen finns idag fjärrvärme, elhandel, elnät, energieffektivisering, laddlösningar (elbilar) och vätgas.

Tillsammans bidrar bägge bolagen till tillväxt och samhällsnytta i Trelleborgs kommun och är strategiska verktyg för hållbar samhällsutveckling. Det återspeglas i den utvecklingsdrivna anda som råder i respektive bolag. För här trivs de som vill göra skillnad och ha möjlighet att påverka framtiden.

Alla medarbetare hos oss, oavsett roll, har en individuell utvecklingsplan och tydliga mål som kontinuerligt följs upp. Här kan alla påverka sin egen situation och bidra till vår gemensamma utveckling.

Vi tillämpar dessutom kollektivavtal, flexibla arbetstider, friskvårdsbidrag och andra värdefulla förmåner!

Arbetsuppgifter
I din roll skapar du professionell marknadskommunikation som stärker bolagens förmåga att uppnå sina mål. Dessutom bidrar dina insatser till att stärka bolagens varumärke.

Arbetet består bland annat av strategisk planering, operativt arbete i digitala kanaler samt att skapa innehåll för dessa eller andra syften. Det kan även handla om att producera broschyrer, försäljnings- och informationsmaterial.

Då detta är en delad tjänst utför du parallella arbetsuppgifter åt bägge bolagen. Tjänsten är ny och du kommer därför att få möjlighet att själv påverka innehållet och arbetssättet för att på bästa sätt uppfylla det övergripande målet.

Du följer bolagens arbete på nära håll och fångar upp, bearbetar och förmedlar relevant information till kunder, besökare, medborgare och ägare.

Du kommer bland annat att arbeta nära Maarja Edman , VD på AB Visit Trelleborg, och Maria Malm Skarin, Sälj- och Marknadschef på Trelleborgs Energi.

Detta tror vi om dig
Du har:
  • Utbildning inom marknadsföring-, medie- och kommunikationsvetenskap eller liknande.
  • Erfarenhet av både strategiskt och operativt arbete inom digitala kommunikationslösningar och aktivt håller öga på marknaden efter nya relevanta verktyg.
  • Är en erfaren användare av WordPress, Adobe Creative Cloud, Googles produkter samt annonseringsverktyg för sociala medier där du kan ringa in målgrupper och följa upp genomförda kampanjer. SEO-optimering är du också väl bekant med.
  • Är en skicklig skribent som kan målgruppsanpassa budskap efter sammanhang och kanal och är van att kommunicera på både svenska och engelska.
Det är meriterande om du:
  • Har ett sinne för humor. Både Maarja och Maria tenderar att dra en massa skämt, ibland är de till och med roliga.
  • Kan hantera en kamera, dvs ta foton utan att bli totalsågad.
  • Förstår olika dialekter. Maria pratar en blandning av skånska och småländska och Maarja pratar diffus norrländska. Viktigt att någon kan agera tolk till oss övriga förvirrade kollegor.
Vidare förväntar vi oss att du har ett strategiskt förhållningssätt till helheten och kan göra prioriteringar som främjar våra övergripande bolagsmål. Du behöver med andra ord inte vara expert på att jonglera, men kan vid tillfällen behöva hantera "många bollar i luften". Jonglörer undanbedes att söka denna tjänst, men kontakta oss gärna om du är intresserad av att uppträda på vår kick-off.

Som person är du strukturerad, analytisk, lyhörd och förtroendeingivande. Du arbetar gärna tillsammans med andra och kommunicerar på ett engagerande sätt. Du tar ansvar för dina arbetsuppgifter och är lösningsfokuserad samt har ett konsultativt förhållningssätt.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vem passar in här?
Personer som sätter vår värdegrund öppenhet, respekt och ansvar högt upp på sin prioriteringslista. För oss är dessa begrepp inte en massa tomma ord utan genomsyrar vår verksamhet i hur vi arbetar med våra årliga verksamhetsplaner, hur vi behandlar varandra och förståelsen att kollektivet alltid kommer före jaget.

Arbetstid/varaktighet
Heltid/tillsvidare

Tillträde
Snarast eller enligt överenskommelse.

Kontakt
Maarja Edman, VD AB Visit Trelleborg - 070 320 87 00.

Maria Malm Skarin, Sälj- och Marknadschef Trelleborgs Energi AB - 070 222 18 54.

Liridon Kaludra, HRBP Trelleborgs kommunkoncern - 070 881 71 57.

Fackliga kontakter: www.trelleborg.se/facket

Sista ansökningsdag
2021-02-09 men ligg inte på latsidan, vi arbetar med löpande urval.

Du ansöker via vårt rekryteringssystem, ej via brev eller e-post.

Inför rekryteringsarbetet har AB Visit Trelleborg och Trelleborgs Energi AB noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi längtar och hoppas på att du vill bli en av oss!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

AB Visit Trelleborg & Trelleborgs Energi

Placering

Trelleborg

Dela jobbannonsen

Anmäl annons