Jobbsafari är en del avschibsted logo

Marknadskommunikatör med designintresse till OPO Scandinavia

Marknadskommunikatör med designintresse till OPO Scandinavia

Hammer & Hanborg Sverige AB · Malmö · Ansök senast 23 juni

Heltid · Tillsvidareanställning

Jobbet har utgått och går inte längre att ansöka.

Är du kommunikatör med intresse för design och varumärkeskommunikation? Då kan det vara dig vi och OPO Scandinavia söker!

Rollen som marknadskommunikatör är bred, du kommer att jobba både operativt och strategiskt med alla delar av företagets marknadskommunikation.

Som OPO:s nya marknadskommunikatör kommer du att få ansvar för att det finns ett helhetstänk när det gäller bolagets marknadsföring och kommunikationen, både internt och externt. Det innebär att du kommer att vara delaktig i den kreativa delen vid utformning av allt marknadsmaterial, vid sin sida har du hjälp av VD, designteamet och säljarna i profilering av bolagets produkter. Du utvecklar och tillvaratar idéer på ett proffsigt och ser till att det håller en röd tråd utifrån företagets brandbook.

Rollen rapporterar till VD.

Rollen som marknadskommunikatör hos OPO Scandinavia
Du ansvarar för att all kommunikation mot kunder, samarbetspartners och säljarna hanteras på ett professionellt sätt. Genom bland annat täta säljkontakter och närvaro på mässor fördjupar du kontinuerligt bolagets kunskaper om marknaden, vad som händer i branschen och hos konkurrenterna. Detta för att göra det lättare att få en bättre helhet och förståelse för OPO's produkter men även för att förstå optikbranschen i stort.

De kunskaperna kommer ligga till grund för paketering av OPO, hur de skall synas, vad som skall synas och hur det bör kommuniceras.

Du kommer bland annat att:
  • Arbeta med att ta fram kampanj- och reklammaterial
  • Nätverk och omvärldsbevaka, och ha kontakt med influensers, modeller, fotografer etc.
  • Göra presentationer och bildhantering för annonser, utskick, broschyrer och säljmaterial
  • Vara i kontakt med externa partners tex tidningar, redaktörer, bloggare, kedjors marknadsavdelningar gällande nytt marknadsmaterial och bilder
  • Ansvara för innehåll och utskicka av nyhetsbrev
  • Ge input till och utveckla opo.se och respektive varumärkes sida
  • Övergripande ansvarig för företagets sociala medier
Vem söker vi?

För att trivas i rollen tror vi att du gillar att arbeta brett, både operativt och strategiskt med många delar marknadsföring och kommunikation. Du behöver ha några års erfarenhet av att jobbat med övergripande marknadsstrategier.

Du behöver kunna hantera hela Adobesviten utan problem, trivas med att dagligen arbeta kreativt, operativt och strategiskt. Det kan handla om att planera event, besöka en mässa för inspiration och omvärldsbevakning, hitta samarbetspartners i form av influencers, casta modeller till en kampanj du varit med och planerat eller producera ett nyhetsbrev som ska skickas externt likväl som att publicera interninformation på intranätet.

Sannolikt har du ett intresse för design och form och har lätt för ett förstå både kunder i form av olika optiker men även förståelse för slutkunden som är den som bär bågarna. Organisationen ger dig stora möjligheter att påverka både din egen roll och de processer de arbetar i.

Du är självgående, föredrar ordning och reda och trivs med att planera ditt eget arbete. Du kan snabbt se och strukturera upp vad som behöver göras och få arbetet gjort.

Du har erfarenhet av att arbeta mot en större, satt budget och är kostnadsmedveten. Du förstår vikten av att hålla deadlines, även under press. Du har ett kreativt och initiativrikt arbetssätt och ser möjligheter, inte problem. Att se saker med en serviceanda, vara lyhörd och smidig är en del av dig och har en naturlig förmåga att samarbeta och skapa förtroende.

Tillträde
Snarast möjligt med hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Ansökan
Urval sker löpande och vi önskar därför få in din ansökan så snart som möjligt.

Om frågor kring uppdraget är du varmt välkommen att kontakta Jessica Fischer på Hammer & Hanborg; 0702-32 64 05, jessica.fischer@hammerhanborg.com

Vi ser fram emot att få höra från dig!

Om arbetsgivaren

Arbetsgivare

Hammer & Hanborg Sverige AB

Placering

Malmö

Dela jobbannonsen

Anmäl annons